Huikea muodonmuutos! Ex-tangokuningas Mika Pohjonen laihtui jopa neljä housukokoa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Huikea muodonmuutos! Ex-tangokuningas Mika Pohjonen laihtui jopa neljä housukokoa

Suurin kotipudottaja Mika Pohjonen sujahtaa tätä nykyä huomattavasti kapeampiin housuihin kuin ennen painonpudotusta.

3.12.2020 20:52

Suurin pudottaja Suomi -ohjelman finaalissa selvisi myös kilpailija, joka on kuvausten jälkeen onnistunut jatkamaan elämäntapamuutosta ja pudottamaan kotonaan eniten painoa.

Tällä kertaa selvä voittaja oli ex-tangokuningas ja oopperalaulaja Mika Pohjonen, 47, jonka prosentuaalinen pudotus oli 9.7 prosenttia leiriltä lähtemisen jälkeen.

Kaventunut vyötärö näkyy hyvin ennen ja jälkeen -kuvaparissa.­

Varsinaista pudotettua kilomäärää Pohjonen ei ollut laskenut sen kummemmin, sillä kiloja ja prosentteja hienompaa ovat konkreettiset tulokset: miehen housukoko on nimittäin pienentynyt jopa neljä kokoa.

– Pari viikkoa sitten kävin vaatekaupassa ja jouduin sanomaan, että kyllä saa olla pienempi koko. Olen tehnyt vyöhön vain lisää reikiä koko ajan, Pohjonen nauroi IS:lle ohjelman finaalissa.

Pohjonen muistelee, että hän aloitti koosta 48, mutta nyt jalkoihin sujahtaa jo koko 42 tai jopa 40.

– Ainakin kuusi numeroa pienemmät siis, Pohjonen hymyilee.

Pohjonen joutui kilpailusta kotimatkalle dramaattisen pudotuksen jälkeen, jonka ansiosta kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Antti Railio pelastui täpärästi.

Mika Pohjonen pudotti kotioloissa enemmän kuin muut kilpailijat.­

Pohjonen uskoo, että hän onnistui pudottamaan painoa kotioloissa sen takia, että hän tarttui haasteeseen sopivalla vakavuudella.

– Suhtauduin tähän vakavamielisesti, enkä oikonut mutkia. Uin paljon ja tein liikuntajuttuja, sekä noudatin ruokavaliota todella tarkasti. Tein sitä itselleni niin, että en kilpaile muiden kanssa, Pohjonen kuvailee.

Pohjonen ehti treenata täysillä alkusyksystä noin kuukauden verran leirin jälkeen, mutta sitten oopperalaulajalla alkoivat jo työt.

– Sitten en pystynyt tekemään ihan niin paljon kuin olisin halunnut. Tällainen tulos on kuitenkin hyvä siihen nähden, etten vetänyt mitään supertiukkaa linjaa.

Pohjonen rakensi kotiinsa kuntosalin, jossa treenaaminen onnistui vaivattomasti.­

Pohjonen omistautui projektille kuitenkin täysillä, sillä hän jopa laittoi kotinsa takkahuoneensa uusiksi. Sohvien ja muiden tavallisten huonekalujen tilalle taiottiin oma kotikuntosali. Aiemmin karatea harrastanut Pohjonen oli säästänyt karatemattonsa, ja ne sopivat täydellisesti kotikuntosalin lattiaksi.

– Sieltä siirrettiin kaikki muut kamat veke ja laitettiin koko huoneeseen karatemattoa, joka oli ollut jemmassa. Se toimi hyvin jumppamattona. Minulla oli myös soutulaite, kuntopyörä ja hankin voimapallot. Siellä tein Akin Mannisen neuvomia liikkeitä, Pohjonen kertoo.

Aiemmin Pohjonen myöntää lähteneensä pelkällä kahvilla liikenteeseen, mutta nyt sekin on muuttunut.

– Olen pitänyt rahkapirtelöaamiaisista ja muistakin ruokasäännöistä kiinni. En absoluuttisen orjallisesti, mutta kuitenkin niin, että tulos oli tällainen, Pohjonen sanoo.

Mika Pohjonen myy nykyään myös autoja.­

Suurin pudottaja oli todella merkityksellinen ajanjakso Pohjoselle. Kiireinen laulaja joutui kuitenkin harkitsemaan jonkin verran ohjelmaan lähtemistä, sillä leiri ja suurin osa kuvauksista osuivat kesälle.

– Oopperasta on kesällä lomaa, mutta sitten minulla on kesällä matkailuautovuokraamon ja autoliikkeen osalta töitä. Mietin, että saanko järjestettyä elämääni niin, että pääsisin kuukauden ajaksi kuvauksiin, Pohjonen kertoo.

Kuvauksissa päivät olivat pitkiä, eikä puhelimeenkaan ehtinyt aina vastailla.

– Sitten päätin järjestää asiat niin, että pääsen osallistumaan. Tiesin, että tämä olisi minulle hyväksi, koska painoa on sen verran paljon.

– Minulla oli vähän korkeaa verenpainetta ja korkeaa leposykettä. Osallistuminen todella kannatti, koska sain korjattua ne normaaliksi. Tämä oli ainutlaatuinen kokemus, Pohjonen kiittelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?