Kemianopiskelija Maria lähti ohjelmaan, jossa rakkautta etsitään alasti – kohuformaatissa mitään ei peitellä - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Kemianopiskelija Maria lähti ohjelmaan, jossa rakkautta etsitään alasti – kohuformaatissa mitään ei peitellä

Uudessa deittiohjelmassa rakkautta etsitään käänteisessä järjestyksessä – ensin tavataan alasti ja vasta sitten mennään pukeutuneina ensitreffeille.

3.12.2020 19:27

Dplayhin ilmestyy tällä viikolla uutuusohjelma, deittireality Naked Attraction Suomi, jossa rakkautta etsitään ilman vaatteita.

Ohjelman juontaja ja asiantuntija, seksuaaliterapeutti Marja Kihlström johdattaa kuvausstudioon joka jaksossa yhden päähenkilön, joka saa eteensä lasikoppeihin sijoitetut sinkut.

Päähenkilö, jolla on vaatteet päällä, valikoi itselleen kumppanin osallistujien ulkoisiin olemuksiin perustuen. Lopuksi päähenkilökin riisuu vaatteensa. Jakson päätteeksi hän suuntaa pukeutuneena treffeille valitsemansa sinkun kanssa.

Ohjelman avausjaksossa päähenkilönä nähdään jyväskyläläinen 20-vuotias Maria, joka opiskelee kemiaa yliopistossa. Formaatti herätti naisen mielenkiinnon, mutta häntä mietitytti, vaikuttaisiko kohuformaattiin osallistuminen hänen tulevaisuuteensa.

– Tulin kuitenkin lopputulokseen, ettei ohjelma ole tyypillinen reality, vaan sitä tehdään tärkeän asian puolesta eli normalisoidaan alastomuutta ja tuodaan näkyville erilaisia kehoja. Saa olla jenkkakahvat tai pömppövatsa, Maria perustelee päätöstään lähteä mukaan.

Rakkauden löytäminen olisi Marian mukaan vain plussaa. Hän on viihtynyt sinkkuna vuoden ja seurustellut aiemmin kerran vakavammin.

–Tulin lopputulokseen, ettei kyseessä ole tyypillinen reality, vaan sitä tehdään tärkeän asian puolesta eli normalisoidaan alastomuutta ja näytetään erilaisia kehoja, avausjakson päähenkilö Maria sanoo.­

Ohjelmassa deittiseuralaisen valinta perustuu ainoastaan ulkoiseen viehätykseen. Maria huomauttaa, että alastomana ihmiseltä on riisuttu kaikki ylimääräinen – esimerkiksi pukeutuminen ei ole vaikuttamassa mielikuviin.

– Ohjelma on hyvällä tavalla ulkonäkökeskeinen, hän lisää.

Naisen mukaan miesvartaloiden tutkiskelu tuntui jännittävältä. Hän sanoo viehättyvänsä rotevista miehistä eikä pistäisi pahitteeksi pientä karvoitusta.

– Katselin upeita vartaloita aivan hämmentyneenä. Tuntui pahalta pudottaa miehiä, kun olisin halunnut pitää kaikki, hän naurahtaa.

Lasikoppien läpikuultavat seinät nousevat ylös pikkuhiljaa, joten osallistujien kasvot paljastetaan vasta viimeisenä.­

Kilpauintitaustaiselle Marialle alastomuus on aina tuntunut luonnolliselta. Hän muistaa uimahallin pukuhuoneessa alasti kävellessään ihmetelleensä, miksi monet vaikuttivat piilottelevan kehoaan.

– Jo ihan koulun uintitunneilla hämmästelin, miksi toiset peittelivät itseään pyyhkeiden alle ja suihkuun mentiin uikkarit päällä. Se tuntui surulliselta, että jotkut selvästi häpesivät vartaloaan.

Maria ei ole täysin tyytyväinen kehoonsa, ja hän sanookin lähteneensä mukaan ohjelmaan myös saadakseen lisää itsevarmuutta.

– Tämä on osa matkaani kehoni hyväksymiseen. Koin, että voisin televisiosta katsoa omaa alastonta vartaloani ulkopuolisen silmin ja suhtautua siihen hyväksyvämmin, hän pohtii.

Naked Attraction on alun perin brittiläinen formaatti, jossa katsojat ovat hieraisseet silmiään kerta toisensa jälkeen. Ohjelmassa on muun muassa levitelty kermavaahtoa intiimialueille sekä puitu tarkkaan strategisia mittoja.

Marian mielestä Suomi-versio eroaa alkuperäisformaatista, jota juontaa tv-persoona ja toimittaja Anna Richardson. Maria kokee, että asiantuntijan eli seksuaaliterapeutin läsnäolo muuttaa suuresti ohjelman merkitystä.

– Toivoisin, että ihmiset pitäisivät mielen avoinna eivätkä liikaa vertaisi brittiversioon, jossa on huomattavasti enemmän show’ta.

– Uskon, että tässä käy samalla tavalla kuin Sex Tape Suomi -ohjelmassa, että aluksi vastaanotto voi olla kriittinen, mutta sitten päästään ohjelman ytimeen, hän pohtii.

Ohjelmaa juontaa seksuaaliterapeutti Marja Kihlström, joka toimii siinä myös asiantuntijana.­

Maria kiittelee, että kuvausten aikana ilmapiiri oli turvallinen ja lämmin. Esiintymispelosta kärsineenä hän sanoo, että kokemus toi itsevarmuutta esiintymiseen ja rohkeutta.

– Alasti oleminen ei tuntunut yhtään nololta tai vaikealta. Päin vastoin, minulla oli kokoajan rento fiilis, sillä vartaloihin suhtauduttiin kunnioittavasti, hän summaa.

Naked Attraction Suomi kaksi jaksoa perjantaisin Dplay+-palvelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?