Big Brother -voittaja Joel herkistyi kyyneliin – näin hän aikoo käyttää yli 30 000 euron voittopottinsa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Big Brother -voittaja Joel herkistyi kyyneliin – näin hän aikoo käyttää yli 30 000 euron voittopottinsa

12 viikkoa Big Brother -talossa viettänyt Joel, 24, kertoi olevansa häkeltynyt voitostaan.

29.11.2020 23:50

Big Brother huipentui sunnuntai-iltana finaaliin, jonka päätteeksi talon viimeiset asukkaat astelivat ulos 12 viikon jälkeen. Finaalinelikkoon tiensä selvittivät Arttu, Joel, Kristiina ja Paula. Kristiina ja Joel selvisivät finaalikaksikkoon.

Juontaja Elina Kottonen julisti voittajan suorassa lähetyksessä. Big Brother 2020 -voittajaksi äänestettiin lopulta jyväskyläläinen Joel, 24, joka kuittasi itselleen 31 500 euron potin.

Joel oli häkeltynyt voitostaan. Muut asukkaat riensivät onnittelemaan.­

Joel nappasi äänistä 66,2 prosenttia. Tuloksen julkistamisen jälkeen Joel rutisti Kristiinan halaukseen pyrotekniikan suihkuttaessa kipinöitä ilmaan. Tuore voittaja hymyili leveästi mutta vaikutti myös äärimmäisen häkeltyneeltä, kun hänelle tuotiin muhkean voittopotin jättimäinen shekki käteen.

Joel oli katsojien voittajasuosikki, jonka sympaattisuus lämmitti katsojia. Kauden viimeisen Big Brother -lähetyksen jälkeen Joel summasi tuntemuksensa IS:lle tyhjentävästi:

– Olli-Pekkaa lainatakseni sanon että huhhuh!

Jännityksen purkautuessa Joel herkistyi kyyneliin. Onnellisen kuuloinen Joel sanoi voiton tulleen aidosti yllätyksenä.

– En voinut tietää, mitä mieltä ulkomaailma oli ja mielestäni meillä kaikilla neljällä oli sama 25 prosentin mahdollisuus voittaa, hän kommentoi.

Joel kertoi, ettei hän aio törsätä voittorahojaan.

– En haali mitään omaisuutta, että kyllä se varmasti menee elämästä nauttimiseen. Timon kanssa on joskus tulossa Afrikan-reissu, eli kyllä sille vielä tulee käyttöä, Joel paljasti.

Kristiina ja Joel selvisivät finaalikaksikkoon.­

Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi opiskelleen Joelin mukaan hänen voittoonsa saattoi vaikuttaa se, että moni tv-katsoja pystyi samaistumaan häneen.

– Olen myös vähän hönö, hän lisäsi.

Viherrakentajana työskentelevä Joel tiesi kertoa, mitä aikoo tehdä ensimmäisenä ulos päästyään.

– Kyllä se on varmaan kaljalle lähdettävä! hän naurahti.

Tulisia tunteita ja dramaattisia käänteitä

Big Brother Suomi kesti tällä kaudella 85 päivää. Ohjelmaan haki tälläkin kaudella yli 6000 ihmistä. 16 kilpailijaa astui Rediin rakennettuun BB-taloon 6. syyskuuta.

Kausi alkoi poikkeuksellisesti, kun Big Brother -talon asukkaat jaettiin heti kauden alussa kahteen ryhmään: talolaisiin ja mökkiläisiin. Jaottelun aikana ryhmät kisailivat toisiaan vastaan ja loivat yhteishenkeä omilla tahoillaan. Kolmannella viikolla talon väki ja mökkiläiset pääsivät tutustumaan toisiinsa viikkotehtävän aikana ja tehtävän päätyttyä ryhmät vihdoin yhdistyivät.

Pakkaa sekoitettiin entisestään, kun Big Brother -taloon saatiin kesken kauden neljä uutta asukasta.

Viikkojen aikana Big Brotherin asukkaat osallistuivat toinen toistaan erikoisempiin viikkotehtäviin, bilettivät, ärsyyntyivät ja tylsistyivät.

Kauden suosikkihahmona pidettiin myös yhdeksännellä viikolla pudonnutta korkeasaaren eläintenhoitajaa, käärmemies Timoa. Talon ilopillerin yllättävä putoaminen kesken kisan harmitti monia niin paljon, että he vannoivat lopettavansa koko sarjan katsomisen.

Timo oli yksi katsojien suosikeista.­

Talossa todistettiin myös kuumia tunteita, kun Ellan ja Artun välit syvenivät talossa romanssiksi. Arttu ja Ella viihtyivät tiiviisti yhdessä ja ajautuivat myös harrastamaan seksiä talossa useampaan otteeseen.

Ellan alkoholinkäyttö herätti huolta tv-katsojissa. Big Brotherin katsojat saivat todistaa kahteen otteeseen kuinka liikaa alkoholia nauttinut Ella oksensi Big Brother -talon lattialla. Kumpikin tapaus herätti myös katsojien huolen, mutta Ella itse totesi talosta poistuttuaan kokeneensa olonsa koko ajan turvalliseksi.

Kauden dramaattisin tilanne nähtiin kuitenkin jo ohjelman alkumetreillä, kun porilainen asianajaja Sini jätti talon yllättäen henkilökohtaisista syistä. Talossa vain reilu viikon viettäneestä Sinistä tuli heti talosta poistuttuaan yksi Suomen puhutuimmista tosi-tv-tähdistä. Hän poistui talosta sen jälkeen, kun hänen aviomiehensä oli jättänyt erohakemuksen Satakunnan käräjäoikeuteen.

Sini heittäytyi halaamaan finaalilähetyksessä häädettyä Arttua.­

BB-finaali käytiin koronatilanteen vuoksi ilman liveyleisöä, joten voittajaa oli kauppakeskus Rediin rakennetussa studiossa vastassa aiemmin häädettyjä asukkaita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?