Jyväskyläläinen Joel, 24, voitti Big Brotherin!

Big Brother Suomen voittaja julistettiin sunnuntaina 85 päivän jälkeen.

29.11.2020 23:03

Big Brother Suomi on päättynyt, ja voittajaksi on yleisöäänten perusteella valittu Joel. Hän kuittaa itselleen huikean 31 500 euron potin.

Juontaja Elina Kottonen julisti voittajan suorassa lähetyksessä. Kristiina ja Joel selvisivät finaalikaksikkoon illan aikana ja lopulta Joel nappasi äänistä 66,2 prosenttia.

Joel rutisti Kristiinan halaukseen pyrotekniikan suihkuttaessa kipinöitä ilmaan. Tuore voittaja hymyili leveästi mutta vaikutti myös äärimmäisen häkeltyneeltä, kun hänelle tuotiin muhkean voittopotin jättimäinen shekki käteen.

Sekä Joel että Kristiina olivat äärimmäisen jännittyneitä ja vaitonaisia päästyään lopulta kolmen kuukauden jälkeen ihmisten ilmoille Big Brother -studioon. Kaksikko häkeltyi nähtyään läheisensä videoyhteyden päässä tervehtimässä ja BB-talon aiemmat asukkaat hurrasivat heille äänekkäästi.

Joel ja Kristiina korostivat sitä, ettei Big Brother -kokemusta pysty ymmärtämään, jos sitä ei ole itse kokenut. Ulkomaailmasta erossa oleminen oli aluksi äärimmäisen outoa, kun puhelimeen ei voinut turvautua eikä tiennyt, mitä esimerkiksi koronatilanteessa tapahtui. Asian kuitenkin unohti talossa nopeasti ja uuteen arkeen tottui.

Molemmat arvelivat, että heidän puhelimensa ovat täynnä viestejä, kun he avaavat ne ensimmäisen kerran. Kristiina paljasti, että hän aikoo soittaa ensimmäisenä perheelleen.

– Mä en ikinä kertonut mun vanhemmille tai kenellekään tutuille mitään, niin pitäisi varmaan kysyä niiltä, että miten niillä menee, hän sanoi punastuen.

– Varmaan siskolle, totesi Joel puolestaan ensimmäisestä puhelustaan.

BB-finaali käytiin koronatilanteen vuoksi ilman liveyleisöä, joten voittajaa oli kauppakeskus Rediin rakennetussa studiossa vastassa aiemmin häädettyjä asukkaita.

Ennen voittajan julkistusta finaalinelikosta häädettiin kaksi asukasta, jotka joutuivat hyvästelemään talon ja kilpakumppaninsa aivan viime metreillä.

Ensimmäisenä talosta poistui Paula. Hetken kuluttua myös Arttu häädettiin talosta.

Finaaliviikolle selvisi alunperin kuusi asukasta. Julia joutui kuitenkin yleisöäänestyksen perusteella poistumaan talosta todellisessa yllätyshäädössä perjantai-iltana. Jo yöpukuihin sonnustautuneet kilpailijat istutettiin sohvalle, ja heille kerrottiin, että Julialla on minuutti aikaa poistua BB-talosta.

Vielä suurempi yllätys nähtiin lauantai-iltana, kun OP sai lähtöpassit talosta päiväkirjahuoneen kautta. Hän ei saanut hyvästellä asukkaita, vaan sen sijaan lähetti ällistyneille kilpakumppaneilleen terveiset television välityksellä BB-studiosta Kimmo Vehviläisen ja Alma Hätösen kanssa.

Big Brother Suomen pääpotista kilpaili alussa 16 asukasta.

Big Brother Suomi kesti tällä kaudella 85 päivää. 16 kilpailijaa astui Rediin rakennettuun BB-taloon 6. syyskuuta. Heti alussa kilpailijat jaettiin kahteen leiriin, kun osa asukkaista joutui suoraan BB-mökille.

Kesken kauden ”toisessa aallossa” taloon saapuivat vielä Nona, Julia, Vili ja Marjatta. Julia selvisi finaaliviikolle asti, mutta hänet häädettiin perjantai-iltana.

Kesken kautta nähtiin vielä yllätyskäänne, kun taloon asteli neljä uutta asukasta. Yhteensä voitosta kisasi siis 20 asukasta. Kausi myös kesti tänä vuonna kaksi viikkoa pidempään kuin edellinen kausi.

Ohjelmaan haki tällä kaudella yli 6 000 ihmistä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?