Näyttelijälegenda Sean Conneryn kuolinsyy selvisi - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Näyttelijälegenda Sean Conneryn kuolinsyy selvisi

TMZ kertoo, että sen haltuunsa saamista asiakirjoista selviää näyttelijälegendan kuolinsyy.

29.11.2020 16:33

Näyttelijälegenda Sean Connery kuoli kuukausi sitten 90-vuotiaana rauhallisesti nukkuessaan. Conneryn perhe kertoi tuolloin, että näyttelijä oli sairastellut jo pidemmän aikaa. Lisäksi hän kärsi dementiasta.

Nyt TMZ kertoo, että Conneryn kuolinsyy on selvinnyt sivuston haltuunsa saamista virallisista asiakirjoista.

TMZ:n mukaan Conneryn kuolintodistuksessa kerrotaan, että hänen kuolinsyynsä oli keuhkokuume, sydämen eteisvärinä ja korkea ikä. Eteisvärinällä tarkoitetaan sydämen rytmihäiriötä, jonka todennäköisyys lisääntyy tyypillisesti iän karttuessa ja joka voi nostaa muun muassa aivoinfarktin riskiä.

TMZ:n mukaan asiakirjoista selviää myös, että Connery kuoli 31. lokakuuta kello 1.30 yöllä kotonaan Bahamalla.

The Mirrorin mukaan Conneryn vaimo Micheline Roquebrune kertoi jo aiemmin, että näyttelijälegenda menehtyi yöllä läheistensä ympäröimänä.

Roquebrune kertoi puolisonsa kuoleman jälkeen, että tämän viimeiset vuodet vuodet olivat dementian vuoksi hyvin vaikeita.

– Se ei ollut hänelle elämää. Hän ei voinut enää ilmaista itseään selkeästi. Onneksi hän sai lähteä rauhallisesti nukkuessaan, Roquebrune kertoi Daily Mailille marraskuun alussa.

– Hän sairasti dementiaa, joka vaati veronsa. Hänen viimeinen toiveensa rauhaisasta kuolemasta toteutui.

Sean Connery ja Michelle Roquebrune menivät naimisiin 1975. Kuvassa pari joulukuussa 2004.­

Pitkän uran valkokankaalla tehneen Sean Conneryn viimeiseksi elokuvaksi jäi vuonna 2003 julkaistu Herrasmiesliiga. Virallisesti Connery ilmoitti jäävänsä eläkkeelle 2006, kun hän vastaanotti Yhdysvaltain elokuvainstituutin elämäntyöpalkinnon.

Connerya ei nähty viime vuosina julkisuudessa, sillä näyttelijä vetäytyi viettämään eläkepäiviään pois parrasvaloista lukuisiin kiinteistöihinsä.

Sean Connery tunnettiin parhaiten roolistaan James Bondina mutta hän näytteli myös lukuisissa muissa elokuvissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?