Saimi Hoyer avautuu avioerostaan Maria Veitolalle – kun 13 vuoden suhde loppui, hän huusi ja itki keskellä metsää - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Saimi Hoyer avautuu avioerostaan Maria Veitolalle – kun 13 vuoden suhde loppui, hän huusi ja itki keskellä metsää

Saimi Hoyerin avioliitto päättyi tammikuussa 2018. Nyt hän kertoo erostaan Yökylässä Maria Veitola -sarjassa.

Saimi Hoyer erosi aviomiehestään tammikuussa 2018.­

23.11.2020 18:35

Entinen huippumalli ja nykyinen hotelliyrittäjä Saimi Hoyer on käynyt viime vuosina läpi vaikeita aikoja. Hoyerin omistama Hotelli Punkaharju kamppaili pitkään talousvaikeuksien kanssa ja samassa rytäkässä päättyi myös hänen pitkä avioliittonsa.

Punkaharjulla pienessä Vaaran kylässä kahden poikansa kanssa asuva Hoyer päästää tv-kamerat kurkistamaan arkeensa Yökylässä Maria Veitola -sarjassa. Samalla hän kertoo Maria Veitolalle elämänsä kipukohdista ja iloista.

Hoyerin 13 vuotta kestänyt parisuhde ex-puoliso Thomas Hoyerin kanssa päättyi pari vuotta sitten avioeroon. Hoyer kertoo Veitolalle, että ero oli hänelle äärimmäisen kova kolaus, joka veti hänet pohjalle.

– Se oli tosi rajua aikaa. Hotelli kieppui konkurssin partaalla ja sitten avioerohakemus, mutta paina enteriä. Olin vaan yhtäkkiä, että loppuuko kaikki. Se oli tosi rajua. Mä en tiedä olisinko tässä, jos ei Virveä olisi, Hoyer kertoo tv:ssä viitaten hyvään ystäväänsä Virveen, joka tuki ja auttoi häntä vaikeana aikana.

Hoyerin mukaan hänen avioliittonsa päättyi, kun pari ymmärsi, ettei heidän suhteellaan ollut enää tulevaisuutta.

– Ihmiset saattaa jossain vaiheessa kasvaa vaan niin erilleen. Joskus tulee sellainen hetki, ettei pysty enää jatkamaan yhdessä.

– Ei se ollut enää kenellekään kivaa. Silloin se kannattaa lopettaa.

Hoyer kertoi aiemmin IS:lle, että parin ero oli yhteinen päätös, joka ei syntynyt hetkessä. Se oli kuitenkin äärimmäisen surullinen asia.

– Yhteinen matkamme oli kaunis ja siitä jää ihanat muistot. Ero on kuitenkin kuin pieni kuolema, sillä koen epäonnistuneeni. Toisaalta taas ehkä opin jotakin tulevaisuutta ajatellen, Hoyer sanoi pari vuotta sitten IS:n haastattelussa.

Eronsa jälkeen Hoyer opetteli olemaan yksin. Hän kertoo Maria Veitolalle, että heti eronsa jälkeen hän pakeni tuskaansa kotiaan ympäröiviin metsiin, joissa sai olla rauhassa ja puida tunteitaan.

– Tuollahan mä olen juossut, huutanut, itkenyt ja nauranut. Tuolla metsässä voi tehdä kaikkea sitä. Siellä voi heittäytyä maahan ja huutaa, kukaan ei täällä kuule. Mun pää selkisi siellä.

Metsäreissuillaan Hoyer rakastui sieniin, joita hän nyt kerää ja säilöö intohimoisesti ja jotka ovat hänelle äärimmäisen tärkeä harrastus. Sienet olivat hänelle myös polku uuteen elämään.

– Kun pojat olivat lähteneet kouluun, hortoilin tota tietä pitkin, että mä selviän tästä kaikesta. Oli kevät, oli toukokuu ja tuolla oli metsäkoneen uria ja korvasieniä. Lähdin kävelemään niitä pitkin. Silloin sienet johdattivat mua. Mun oli pakko hakea kori, mun oli pakko ruveta poimimaan niitä korvasieniä. Oli pakko liikkua.

– Mulle se on tapa elää, tapa olla, tapa selvitä, tapa tuntea ääretöntä onnea metsässä.

Yökylässä Maria Veitola torstaisin klo 21.00 MTV3-kanavalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?