Isän hurja väite siitä, kuka oli näyttelijä Brittany Murphyn kuoleman takana – dokumentti perkaa nuoren tähden traagista kohtaloa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Isän hurja väite siitä, kuka oli näyttelijä Brittany Murphyn kuoleman takana – dokumentti perkaa nuoren tähden traagista kohtaloa

Mitä Brittany Murphyn kotona todella tapahtui ennen näyttelijän kuolemaa? Tämä on arvoitus, joka ei ole saanut vieläkään lopullista vastausta.

Clueless-elokuvassa (1995) läpimurtonsa tehnyt Brittany Murphy tähditti monia suosikkielokuvia, kuten 8 Mile (2002), Just Married (2003) ja Sin City (2005).­

22.11. 13:49

Joulukuussa 2009 elokuvamaailmasta kantautui surullisia uutisia. Lahjakas Brittany Murphy, 32, oli kuollut kotonaan Los Angelesissa.

Murhamysteeri: Brittany Murphy -dokumentissa käydään läpi Clueless-näyttelijän elämää ja mysteeristä kuolemaa. Dokumentissa pohditaan, mitä Murphyn kodissa tapahtui. Lähes 11 vuotta tapahtuneesta tähden kuolema on yhä arvoitus.

Useita vastanäyttelijöitään, kuten Eminemia ja Ashton Kutcheria, deittailleen Murphyn elämä muuttui vuonna 2006, kun hän luki The White Hotel -kirjaan perustuvaa käsikirjoitusta. Hän halusi tavata käsikirjoittaja Simon Monjackin. Murphyn kerrotaan ihastuneen hyväkäytöksiseen brittiin. He alkoivat tapailla ja menivät naimisiin vuonna 2007.

Pariskunta asui Britney Spearsin vanhassa kodissa. He eivät nauttineet avioelämästään suinkaan kaksin, vaan talossa asui myös Murphyn äiti Sharon Murphy. Avioeroperheessä kasvanut tyttö oli äitinsä kanssa todella läheinen.

Vuosituhannen alkupuolella isoja elokuvia tähdittäneen Murphyn uralla oli tapahtunut käänne huonompaan. Hänen managerinsa ja agenttinsa olivat jättäneet hänet, ja rooleja tuli b-luokan elokuvista.

– Ystävät sanoivat, että Simon kontrolloi, kenen kanssa hän jutteli. Oli tietyt managerit ja agentuurit, joiden kanssa Brittany ei saanut puhua. Simon saneli, mitä rooleja hänen piti ottaa, rikos- ja oikeustoimittaja Diane Dimond väittää.

Jotkut alkoivatkin epäillä, että miehellä olisi jotain tekemistä vaimonsa kuoleman kanssa. Elokuva-alalla uskottiin Monjackin olevan huijari. Dokumentissa toimittajat kutsuvat miestä jopa sosiopaatiksi.

Simon Monjack ja Brittany Murphy ehtivät olla naimisissa reilu kaksi vuotta.­

Ennen kuolemaansa Murphylla oli ollut flunssan oireita. Pariskunnan makuuhuoneesta löytyi kymmeniä purkkeja reseptilääkkeitä. Ohjelmassa kuolinsyytutkija Ed Winter sanoo Simonin kertoneen, ettei halua ruumiinavausta.

– Miksi aviomies oli ruumiinavausta vastaan? dokumentissa kysytään.

Ruumiinavaus kuitenkin tehtiin, ja raportista selvisi Murphyn kuolleen keuhkokuumeeseen. Lisäksi hänellä oli anemia, ja hän oli ottanut lääkkeistä yliannostuksen.

– Miksei Brittanya viety lääkäriin, jos hän oli sairas? Kuolema olisi ollut vältettävissä, tutkiva journalisti Mark Ebner kysyy.

Viisi kuukautta myöhemmin Monjack kuoli samassa talossa. Hänen kuolinsyynsä olivat keuhkokuume ja anemia – aivan kuten Murphylla.

Reseptilääkkeitä löytyi myös Sharon Monjackin nimellä Monjackin makuuhuoneesta. Sharon totesi Winterille, että jakoi sängyn entisen vävynsä kanssa. He lohduttivat toisiaan Murphyn kuoleman jälkeen.

Brittany Murphyn isä Angelo Bertolotti ei uskonut tyttären kuolemaa vahingoksi. Hän sai mm. selville, että joidenkin anemiaan menehtyneiden kuolinsyyksi on todettu arsenikkimyrkytys. Kuolemansyyntutkinta ei koskaan testannut Murphyn tukkaa myrkyllisistä aineista. Isä lähetti tyttärensä hiuksia tutkittavaksi.

– Tulokset olivat hyvin yllättäviä . Kymmenen eri raskasmetallin merkittävää tasoa löytyi tutkituista hiuksista. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa, oikeuslääketieteellinen patologi Cyril Wect kertoo.

Bertolotti ja Wect halusivat tehdä lisätutkimuksia, mutta Sharon ei antanut lupaa kaivaa enää esiin tyttärensä ruumista.

Sharon-äiti ei niele syytöksiä.­

– Olen melko varma, että oma äiti myrkytti Brittanyn, Bertolotti sanoo.

Dokumentin mukaan äiti kiistää, että hänellä olisi mitään tekemistä tyttärensä kuoleman kanssa. Hän uskoo ex-miehensä olevan vain rahojen perässä. Pari vuotta sitten Bertolotti lopetti tutkimisen oman huonon terveytensä takia ja siksi, ettei Sharon antanut periksi.

Murhamysteeri: Brittany Murphy sunnuntaina 22.11. TV5 klo 20.00

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?