Näin monta miljoonaa maksaa yksi Babylon Berlin -jakso – huippukallis sarja kerää palkintoja

Rikosdraamasarja on Saksan historian isotöisin ja kallein tv-sarja, ja se on kerännyt valtavasti kiitosta kansainvälisesti.

Myös suomalaiset ovat ihastuneet Babylon Berlin -sarjaan.

1.11.2020 15:34

Syntinen ja poliittisesti kuohuva 1920-luvun Berliini palasi ihastuttamaan ja kauhistuttamaan suomalaisia tv-katsojia perjantaina 30. lokakuuta TV1:llä sekä Yle Areenassa.

Saksalainen Babylon Berlin -rikosdraamasarja tapahtuu vuonna 1929. Komissario Gereon Rath (Volker Bruch) taistelee rikollisuutta vastaan yhdessä avustajansa Charlotte Ritterin (Liv Lisa Fries) kanssa. Tarinan taustalla ovat Volker Kutscherin rikosromaanit.

Babylon Berlin on Saksan historian kallein ja suuritöisin tv-sarja. Tuotantokustannukset jaksoa kohtaan ovat noin 2,5 miljoonaa euroa – yhteensä kolmen kauteen on uponnut noin 70 miljoonaa euroa.

Charlotte Ritter (Liv Lisa Fries).

Sarjaa kuvataan alkuperäispaikoilla Berliinissä, ympäri Saksaa sekä Babelsbergin studioilla, johon rakennettiin valtavat kulissikadut lukuisia ulkokohtauksia varten.

Sarjan parissa työskentelee noin 700 ammattilaista, avustajia on jopa 5 000. Kaikessa pyritään autenttisuuteen, siksi esimerkiksi 1920-luvun vaatteita on hankittu ympäri Eurooppaa.

Gereon Rath (Volker Bruch).

Sarja on voittanut Saksassa kaikki mahdolliset palkinnot, ja se on valittu parhaaksi eurooppalaissarjaksi vuonna 2019. Neljännen kauden käsikirjoitukset ovat jo valmiina.

Babylon Berlin, 3. kausi, perjantaisin TV1 klo 22.00

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?