Kalle Palanderin alkoholinkäyttö järkyttää Pippa Laukkaa – ex-urheilija hermostuu ja sivaltaa lääkärille suorat sanat - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Kalle Palanderin alkoholinkäyttö järkyttää Pippa Laukkaa – ex-urheilija hermostuu ja sivaltaa lääkärille suorat sanat

Ex-alppihiihtäjä Kalle Palander myöntää Olet mitä syöt -ohjelmassa alkoholinkäyttönsä lähteneen käsistä.

26.10. 20:26

Olet mitä syöt -ohjelmassa laitetaan tällä kertaa kuntoon ex-alppihiihtäjä Kalle Palanderin, 43, elämäntavat. Ex-kilpaurheilija myöntää heti kättelyssä, että hänen ruokavalionsa on todella retuperällä tällä hetkellä. Palander painaa 94.6 kiloa ja vyötärön ympärillekin on kertynyt senttejä 109.

– Uran aikana oli jonkinlainen ruokavalio koko ajan. Kun lopetin, niin päätin, että saan syödä mitä haluan ja milloin haluan. Sitä on nyt jatkunut yhdeksän vuotta. Nyt alkaa huomata, että ei helkatti vieköön, Palander myöntää.

Virossa perheensä kanssa asuva Palander asuu työkuvioidensa vuoksi aika ajoin myös Suomessa. Hän kuvailee elävänsä Suomessa ruokavalion suhteen ”poikamieselämää” eli nauttivansa runsaasti roskaruokaa ja alkoholia.

– Alkoholinkäyttö lisääntyi kun lopetin (kilpaurheilun), varsinkin kun uran lopettaminen ei mennyt ihan tuubiin, että olisi ollut voittajana pallilla, vaan hävinneenä polvi paskana. Kun lopetin treenaamisen, mistä sain nautintoa ihan helvetisti jossain vaiheessa, niin nyt saan tästä sen kivan rennomman fiiliksen. Suvussa on jonkin verran alkoholismia, ja olen itse ihan siinä huulilla nyt, Palander kuvailee tilannettaan.

Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka kohtaakin melkoisen näyn tullessaan tutkimaan Palanderin jääkaappia. Hyllyllä komeilee nimittäin lääkärin järkytykseksi kymmeniä lonkero- ja oluttölkkejä.

– No niin, tässä huushollissa ei tule jano. Mikä tää juttu on? Laukka ihmettelee.

– Älä nyt huuda mulle, kyllähän bissee ja lonkeroo pitää olla kaapissa varmuuden vuoksi, Palander puolustautuu.

Samassa Palander napsauttaakin auki yhden lonkerotölkin ja ottaa siitä huikan. Laukka tuijottaa miestä häkeltyneenä.

– Miks avasit ton? Laukka kysyy.

– On niin kuuma, niin jos otan pienen huikan. Se huusi minun nimeä, että Kalle, juo minut, Palander vitsailee pitäen tölkkiä korvallaan.

– Tiedätkö mitä, sä kuulet ääniä, joita me muut ei kuulla, Laukka toteaa.

Laukan palaute vaikuttaa kiristävän Palanderin hermoja. Laukka työntää pakastimesta vielä Palanderin syliin kahdeksan kappaletta pakastepizzoja.

– Kyllä tämä vetää aika hiljaiseksi, Laukka toteaa.

– Älä huuda mulle! Kuulostat ihan mun vaimolta, Palander huudahtaa ärtyneenä kädet puuskassa.

Myöhemmin Palander tilittää asiaa kameroille.

– Olen tottunut ottamaan palautetta vastaan, mutta tällainen ruokapalaute on ensimmäistä kertaa aika raju, hän myöntää.

Laukka puolestaan hämmästelee kameroille, miten entinen kilpaurheilija on päästänyt itsensä niin retuperälle.

– Olin jossain määrin järkyttynyt. Entinen urheilija tietää jonkin verran hyvistä elämäntavoista, niin miten hän on ajautunut ihan totaalisen äärilaitaan, Laukka hämmästelee.

Palanderin eteen läväytetään hänen viikon ruokansa, joihin kuuluu muun muassa 21 kuppia kahvia, 24 siivua salamileikettä, nakkeja, juustoja, kebabia, kermaperunoita ja karkkia. Huolestuttavaa on myös alkoholin määrä, jota Palander on nauttinut viikossa runsaasti yli suositusten. Viikon listalta löytyy nimittäin 25 olutta, viisi lasia punaviiniä, kaksi lonkeroa ja gin tonic.

– Eniten on pielessä se valtava epäterveellisen rasvan määrä. Toiseksi eniten paljon suolaa, ja totta kai se alkoholin liiallinen kulutus herättää huolta, Laukka analysoi.

Lisäksi Palander myöntää juovansa aamuisin urheilujuomia, koska hänen kehonsa on kuivunut illalla juotujen alkoholijuomien vuoksi. Laukka nappaakin pian esiin kolme isoa pulloa, jotka kuvastavat Palanderin mietojen alkoholijuomien määrää muutettuna kirkkaaksi viinaksi.

– Viikkotasolla käytät jatkuvasti noin paljon alkoholia, vaikka juot ne mietoina, Laukka huomauttaa.

– Tämä vetää aika hiljaiseksi. Se oli läimäisy päin naamaa, Palander myöntää.

– Lääkärinä mietin sitä, että missä sulla poksahtaa suoni ekana. Onko se aivoissa vai sydämessä, vai kenties maksassa? Ymmärrät itsekin, ettei tämä näin voi jatkua, Laukka toteaa.

Olet mitä syöt torstaisin MTV3-kanavalla kello 20.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?