Seksipommi Jayne Mansfieldin kohtalo on edelleen mysteeri – onnettomuus­autosta löytynyt peruukki käynnisti karmeat huhut - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Seksipommi Jayne Mansfieldin kohtalo on edelleen mysteeri – onnettomuus­autosta löytynyt peruukki käynnisti karmeat huhut

Teemalauantai juhlii kummallista 1960-lukua, jonka oudoimpia Hollywood-kohtaloita oli Jayne Mansfieldillä. Näytteljän elämään pureutuu Mansfield 66/67 -dokumentti, joka nähdään lauantaina tv:stä.

Saatanallisen kirkon johtajalla Anton LaVeylla ja amerikkalaisnäyttelijä Jayne Mansfieldillä oli suhde.­

24.10. 11:55

Kuoliko amerikkalainen seksipommi Jayne Mansfield (1933–1967) saatanallisen kirouksen voimasta auto-onnettomuudessa?

Tätä kuulua teoriaa 1950–1960-lukujen näyttelijäikonista ja tämän karusta lopusta kyseenalaistaa outoon camptyyliin toteutettu dokumentti Mansfield 66/67 (2017), joka esitetään Teemalauantain 1960-luvun villityksiin pureutuvassa illassa.

Mansfield-dokumentissa yhdistetään tanssijoita, animaatiota, fiktiota ja faktaa. Ohjaajat, näyttelijät, ajan tunnetut henkilöt ja nykytutkijat kertovat näkemyksiään.

Ylipitkän tuntuinen dokumentti vihjaa, että Marilyn Monroen jalanjälkiin soviteltu vaalea kaunotar oli ”aikakauden älykkäin tyhmä blondi”, joka akateemisesti koulutettuna osasi puhua viittä kieltä ja soittaa viulua. Ilmeisesti hän vain näytteli tyhjäpäistä. Aihepiiri pyörii silti enimmäkseen kohujen äärellä.

Näyttävä kaunotar menehtyi nuorena.­

P. David Ebersolen ja Todd Hughesin ohjauksessa ollaan lopulta eniten kiinnostuneita Anton LaVeyn saatanallisesta kirkosta sekä LaVeyn ja Jayne Mansfieldin välisestä suhteesta. Huhuttiin, että LaVey kirosi Jaynen miesystävän Sam Brodyn kuolemaan auto-onnettomuudessa – kuten kävikin.

Mansfield oli Brodyn ja kolmen lapsensa kanssa matkalla kohti New Orleansia kesäkuussa 1967, kun heitä kuljettanut Buick Electra 225 -auto törmäsi edellä ajaneen traktorin perävaunuun. Kovaa vauhtia kulkenut auto runnoutui lähes kokonaan perävaunun alle. Edessä istuneet Brody, Mansfield ja auton kuljettaja kuolivat välittömästi. Yksi auton takapenkillä olleista lapsista oli Kova laki: Erikoisyksikkö -sarjasta kuuluisuuteen noussut Mariska Hargitay . Näyttelijä oli onnettomuuden aikaan vain 3-vuotias.

Jayne Mansfieldin tytär Mariska Hargitay on ansioitunut näyttelijänä.­

Aikansa seksipommi Jayne Mansfield oli kuollessaan vain 34-vuotias. Ilmeisesti autosta löytynyt peruukki sai aikaan sitkeän luulon, että ”traagisen Afroditen” pää olisi irronnut.

Jayne Mansfield ehti lyhyen elämänsä aikana käydä myös Suomessa. Suuren maailman tähti esiintyi Miss Skandinavia -kilpailussa, jossa Lenita Airisto haastatteli häntä. Yksi haastattelun pyynnöistä oli, että Mansfield esittäisi oman aforisminsa.

Tähti sai säpinän aikaiseksi Kalastajatorpalla. Joka kerta, kun hän halusi polttaa, savukkeensytytimet napsahtivat esiin. Kaikki halusivat blondin kaunottaren nimikirjoituksen, ja missit jäivät sivusijalle.

Myrskylinnut lähtövalmiina lauantaina 24.10. Teema & Fem klo 21.16, The Monkees: Head lauantaina 24.10. Teema & Fem klo 22.45, Mansfield 66/67 lauantaina 24.10. Teema & Fem klo 0.07

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?