Hollywood-legenda Robert Redfordin suunnaton suru: James-poika kuoli syöpään - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Hollywood-legenda Robert Redfordin suunnaton suru: James-poika kuoli syöpään

James Redford kuoli kotonaan perjantaina. Hän odotti kuolemansa aikaan saavansa maksasiirteen.

Robert Redford (vas.) poseerasi poikansa Jamesin (oik.) kanssa vuonna 2008.­

20.10.2020 17:46

Yhdysvaltalaisen näyttelijälegenda Robert Redfordin poika James Redford on kuollut vain 58-vuotiaana. Aktivistina ja dokumentaristina tunnettu James Redford kuoli BBC:n mukaan perjantaina. Hänellä diagnosoitiin aiemmin maksasyöpä.

Page Sixin mukaan poikansa menettänyt Robert Redford, 84, on surun murtama ja käsittelee shokeeraavaa uutista lähipiirinsä kanssa. Redfordin edustaja kommentoi tähden pojan kuolemaa yhdysvaltalaissivustolle tiistaina.

– Suru on suunnatonta, kun menettää lapsensa, Robert Redfordin edustaja Cindi Berger totesi Page Sixille.

– Jamie oli rakastava poika, aviomies ja isä. Hänen perintönsä jää elämään hänen lapsiensa kautta, taiteessa, elokuvanteossa ja omistautuneessa intohimossa luonnonsuojelua kohtaan, hän jatkoi.

Page Sixin mukaan James Redford kuoli kotonaan Kaliforniassa perjantaina. Hän oli kuolemansa aikaan leikkausjonossa ja odotti maksasiirrettä. Tiedon Redfordin kuolemasta vahvisti hänen puolisonsa Kyle Redford. Puolison lisäksi James Redfordia jäävät kaipaamaan kaksi lasta.

– Sydämemme ovat särkyneet. Hän eli kauniin ja vaikuttavan elämän ja oli monien rakastama. Hänen vaimonaan 32 vuoden ajan, olen äärimmäisen kiitollinen niistä kahdesta lapsesta, jotka kasvatimme yhdessä, Kyle-puoliso kirjoitti Twitterissä perjantaina.

James Redfordin isä Robert Redford tunnetaan Hollywood-näyttelijänä sekä elokuvaohjaajana. Hän on tähdittänyt muun muassa Butch ja Kid – auringonlaskun ratsastajat- (1969), Valtapeli- (1972), Parhaat vuotemme- (1973), Puhallus- (1973) ja Presidentin miehet elokuvia (1976). Redford tunnetaan myös ansioituneena elokuvaohjaajana. Hän voitti parhaan elokuvan Oscar-palkinnon vuonna 1981 elokuvasta Tavallisia ihmisiä. Lisäksi hänet on palkittu elämäntyö-Oscarilla vuonna 2002.

Redfordilla on ollut yhteensä neljä lasta: perjantaina kuollut James, tyttäret Shauna ja Amy sekä poika Scott, joka menehtyi vain parin kuukauden ikäisenä vuonna 1959.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?