Nyt se on varmaa: huippusuosittu Dexter-sarja saa jatkoa vuosien jälkeen – fanit pettyivät karvaasti sarjan päätösjaksoon - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Nyt se on varmaa: huippusuosittu Dexter-sarja saa jatkoa vuosien jälkeen – fanit pettyivät karvaasti sarjan päätösjaksoon

Dexter-sarjasta tehdään uusia jaksoja, jotka on tarkoitus nähdä tv:ssä ensi vuonna.

Michael C. Hall voitti Emmy-palkinnon roolistaan sarjamurhaaja Dexter Morganina.­

18.10. 17:33

Näyttelijä Michael C. Hallin tähdittämä Dexter-sarja saa jatkoa vuosien tauon jälkeen. Showtime-kanava kertoo yllätysuutisen Twitter-tilillään.

– Yllätys, p*skiaiset. Hän on palannut, kanavan Twitterissä kirjoitetaan.

Showtimen mukaan sarjamurhaaja Dexter Morganin tarina jatkuu vielä 10 jakson verran, jotka on tarkoitus esittää syksyllä 2021.

Dexterin kahdeksas ja viimeinen kausi päättyi tavalla, joka ei ollut fanien mieleen. Myös kriitikot ovat kutsuneet sarjan päätösjaksoa suureksi pettymykseksi.­

Sarjan kahdeksas ja viimeinen kausi esitettiin syksyllä 2013. Palkitun sarjan päätösjakso oli karvas pettymys monille faneille, jotka tuolloin purkivat pettymystään kärkkäin sanankääntein sosiaalisessa mediassa.

Monet olivat olettaneet, että sarja päättyy Dexterin kuolemaan, kun hänen kollegansa poliisista saavat selville miehen olevan sarjamurhaaja. Sen sijaan finaalijaksossa nähtiin, kuinka Dexter jäi henkiin, kasvatti parran ja ryhtyi metsuriksi.

Sarjassa seurattiin Miamin poliisin veriroisketutkija Dexter Morgania, joka oli todellisuudessa sarjamurhaaja. Fanit olettivat, että sarja päättyisi Dexterin kuolemaan, mutta finaalijaksossa Miamista paennut Dexter nähtiinkin työskentelemässä metsurina.­

Fanit ovat pohtineet sosiaalisessa mediassa, että onko uusien jaksojen tarkoitus korvata pettymyksen tuottanut finaalijakso. Amerikkalaismedioiden mukaan uudet jaksot jatkavat Dexterin tarinaa kuitenkin siitä, mihin finaalijakso päättyi.

The Guardian kertoo, että uudet jaksot ovat käsikirjoittaja Clyde Phillipsin käsialaa, joka työskenteli Dexterin käsikirjoittajana neljän ensimmäisen kauden ajan.

Phillips on ollut varsin suorasanainen siitä, että hänen mielestään sarjan taso laski merkittävästi hänen lähtönsä jälkeen. Phillips vastaili fanien kysymyksiin Reddit-sivustolla vuonna 2013 ja kertoi olevansa ihmeissään monista sarjan juonenkäänteistä.

– Sarjassa ei ollut enää mitään järkeä. Olen yhtä turhautunut kuin tekin, hän totesi tuolloin.

Dexter Morgania esittänyt Michael C. Hall on todennut olevansa tyytyväinen siihen, miten sarja päättyi.

– Minusta sarjan päätösjakso oli synkkä ja se varmasti herätti ihmisissä tunteita, näyttelijä on todennut.

– Minusta idea eräänlaiseen omaan luomaansa vankilaan joutuvasta Dexteristä sopi hahmolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?