Lil Peepin elämä loppui rumasti 21-vuotiaana – raju dokumentti kertoo ystäviensä hyväksikäyttämän räppärin tarinan - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Lil Peepin elämä loppui rumasti 21-vuotiaana – raju dokumentti kertoo ystäviensä hyväksikäyttämän räppärin tarinan

Emoräppäri Lil Peepistä kertova Everybody’s Everything nähdään lauantaina televisiossa.

Isoisä oli Lil Peepin tuki ja turva.

17.10.2020 17:00

Amerikkalaisen emoräppärin Lil Peepin (Gustav Elijah Åhr) elämä loppui yliannostukseen 15. marraskuuta 2017. Lil Peep oli kuollessaan vain 21-vuotias.

Hänen lyhyeksi jääneestä elämästään kertoo dokumentti Everybody’s Everything, jonka takana ovat muun muassa ohjaaja Terrence Malick ja Lil Peepin äiti Liza Womack.

Gusiksi kutsuttu poika sai jo vauvana äidiltään lempinimen Peep. Myöhemmin Lil Peep teki siitä itselleen taiteilijanimen. Riipaisevassa dokumentissa perheenjäsenet, ystävät, tyttöystävät ja taustavoimat puhuvat siitä, millainen ihminen Lil Peep oli. Monet sanovat, että hänessä oli kaksi persoonaa. Hän oli toisaalta kiltti ja hyväsydäminen ihminen, toisaalta taas mahtipontinen ja piittaamaton.

Lil Peep menehtyi huumeiden yliannostukseen.

Lil Peepin maailma romahti, kun hänen vanhempiensa erosivat pojan ollessa 14-vuotias. Isän roolin Lil Peepin elämässä oli ottanut hänen isoisänsä John Womack Jr., joka kirjoitti pojalle ja tämän veljelle rohkaisevia kirjeitä.

– Sinä olet puhdasta kultaa. Kyse ei ole lainkaan menestyksestä, vaan siitä hyvästä, mitä teet. Et vielä sitä ymmärrä, mutta ymmärrät sen vanhempana.

Räppäri, laulaja iLoveMakonnen sanoo suoraan Lil Peepin niin sanottujen ystävien hyväksikäyttäneen tätä. He majailivat Lil Peepin luona ja odottivat tämän kustantavan heidän elämäntyylinsä. Huumeita tuputettiin ja käytettiin avoimesti.

Kerran Lil Peep oli vetänyt yliannostuksen juuri ennen keikkaansa. Hänet pakotettiin kapuamaan lavalle ja esiintymään yleisölle tilassa, jossa hänen jalkansakaan eivät enää kunnolla kantaneet. Keikkajärjestäjät yrittivät piilotella artistin kuntoa yleisöltä savukoneella.

Dokumentti seuraa Lil Peepin elämää sen rumaan loppuun saakka. Sitä ei ole helppo katsoa eikä se kaunistele mitään. Siksi se on äärimmäisen vaikuttava kuvaus ongelmaisesta muusikosta, joka ei pystynyt auttamaan itseään.

– Hän ei saanut elää elämäänsä. Minusta on sydäntä särkevää, että hän oli kestänyt niin paljon tuskaa ja taistellut tiensä tähän eikä ollut luovuttanut. Suututtaa kaikki. En halua päästää häntä menemään, äiti sanoo kyyneleitään niellen.

Everybody’s Everything – Lil Peep lauantaina Teema & Femillä klo 23.05 ja Yle Areenassa

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?