Bruce Springsteenin kappale antoi nimen käsittämättömän halvalla tehdylle liikuttavalle elokuvalle – tarina särkee sydämen - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Illalla tv:ssä: Bruce Springsteenin kappale antoi nimen käsittämättömän halvalla tehdylle liikuttavalle elokuvalle

Jim Cummings meuhkaa Thunder Roadin pääroolissa pikkukaupungin poliisina. Sen tarina särkee sydämen, arvioi elokuvakriitikko Timo Kuismin.

Nuoren tyttärensä kanssa yksin jäänyt pikkukaupungin poliisi (Jim Cummings) uhkaa romahtaa paineiden alla elokuvassa Thunder Road.­

16.10. 17:45

Thunder Road (2018), perjantaina 16.10. Teema & Fem klo 21.15 sekä Yle Areena. Perhedraama ★★★ ½

Elokuva-arvio: Omaperäinen Thunder Road on ottanut nimensä samannimisestä Bruce Springsteenin 1970-luvun kappaleesta.

Syy selviää heti elokuvan alun poikkeuksellisessa hautajaiskohtauksessa, jossa aikuinen mies muistelee kuollutta äitiään holtittomasti heiluen, myötähäpeää aiheuttaen.

Indie-elokuva on pyöräytetty aivan käsittämättömän halvalla, vajaan kahdensadan tuhannen euron budjetilla. Karhean elämänmakuinen ja sydäntä särkevän liikuttava teos on Jim Cummingsin yhden miehen show.

Hän on ohjannut ja käsikirjoittanut elokuvan, ja lisäksi hän esittää elokuvan pääosaa, pikkukaupungin poliisia Jim Arnaudia.

Jimillä ei todellakaan mene hyvin. Kitkerä avioero on vireillä, lapsen huoltajuudesta riidellään eikä töissäkään suju.

Thunder Road on palkittu muun muassa South by Southwest -festivaalilla sekä Deauvillen elokuvajuhlilla.­

Lisäksi Jimillä on erikoinen ongelma: vaikka hän kuinka yrittää olla vain hyvä ihminen ja tyttärestään huolehtiva isä, on sijoiltaan nyrjähtänyt maailma asettunut poikkiteloin kaikin mahdollisin tavoin. Mitä tahansa Jim tekee tai sanoo, asiat menevät huonompaan suuntaan.

Aluksi Thunder Road vaikuttaa vinoa huumoria hyödyntävältä komedialta, mutta kun Cummingsin ylinäyttelemisen rajoilla liikkuvaan, hermoherkkään raivoamiseen ja meuhkaamiseen tottuu, saa arkinen ongelmadraama enemmän tilaa.

Tarinakin synkkenee edetessään, mutta ei muutu kuitenkaan toivottomaksi. (92)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?