Tuomas Rajala laihtui 10 kiloa Olet mitä syöt -ohjelmassa: kuvat ennen ja jälkeen - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Kuvat ennen ja jälkeen: Radiojuontaja teki kahdessa kuukaudessa niin hurjan muodonmuutoksen, että Pippa Laukka ei ole uskoa silmiään

Radiojuontaja Tuomas Rajala laittoi elämäntapansa todelliseen remonttiin Olet mitä syöt -ohjelmassa.

Tuomas Rajala muutti elämäntapansa täysin Olet mitä syöt -sarjassa.­

15.10. 21:17

Torstain Olet mitä syöt -jaksossa radiojuontaja Tuomas Rajala laittoi elämäntapansa remonttiin Pippa Laukan avustuksella. Muun muassa YleX-kanavalta tunnettu Rajala työskentelee nykyään HitMix-kanavan ohjelmapäällikkönä sekä podcastien parissa.

Rajala elää uusperheen hektistä arkea, johon kuuluvat neljä lasta ja vaimo. Rajalan ruokailurytmi oli iltapainotteinen ja koostui pitkälti roskaruoasta.

Rajala painoi ennen elämänmuutostaan 130 kiloa ja hänen vyötärönympäryksensä oli 124 senttiä. Laukan vastaanotolla Rajalalle paljastui lisää järkytyksiä: hänen verensä rasva-arvot olivat hyvin korkeat. Lisäksi Rajalalla todettiin metabolinen oireyhtymä sekä 2. tyypin diabetes.

– Tuomaksen lähtötilanne oli erittäin huolestuttava. Tuomaksella oli reilu ylipaino, ja sen lisäksi hänen veren rasva-arvonsa oli niin korkeat, että verisuonissa tuntui virtaavan pelkkää rasvaa, Laukka pohti ohjelmassa.

Rajala otti elämänmuutoksen tosissaan ja ryhtyi todella töihin. Pullat ja leivät jäivät kauppaan, ja mies intoutui treenaamaan jopa liian rankasti.

Jakson lopussa nähtiinkin muuttunut mies. Paino oli tippunut kahdessa kuukaudessa kymmenen kiloa, eli hän painoi 120 kiloa. Vyötäröltä senttejä oli sulanut seitsemän.

Rajala ennen elämänmuutostaan.­

Rajala ohjelman pressitilaisuudessa elokuussa.­

Rajala kertoi huomanneensa voinnissaan myös merkittävän muutoksen. Liikunnan kanssa hänen täytyisi silti vielä löytää kultainen keskitie.

– Olen yrittänyt pitää kaksi lepopäivää. Niin älyttömältä kuin se minun kuntoisellani ihmisellä kuulostaa, homma meinasi lipsahtaa ylikunnon puolelle.

Kahdeksassa viikossa verisuonet olivat nuortuneet kymmenen vuotta. Myös veren hälyttävä rasva-arvo oli pienentynyt puolella.

– Mietin niitä kaikkia tekosyitä, joita olen keksinyt vuosien varrella, jos kahdeksassa viikossa pystyy tekemään tällaisia muutoksia, Rajala intoili.

Lopuksi Laukka repi reseptin Rajalan diabeteslääkityksestä.

– Sä et tarvitse tätä enää. Sä oot päässyt eroon sun kakkostyypin diabeteksesta, lääkäri tuumasi.

Olet mitä syöt torstaisin MTV3-kanavalla klo 20.00.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?