Radiojuontaja Tuomas Rajala on syönyt itsensä kammottavaan kuntoon – hälyttävä totuus paljastuu Pippa Laukan vastaanotolla - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Radiojuontaja Tuomas Rajala on syönyt itsensä kammottavaan kuntoon – hälyttävä totuus paljastuu Pippa Laukan vastaanotolla

Tuomas Rajala on syönyt itsensä sairaaksi. Tieto saa hänet hiljaiseksi.

15.10. 16:37

Torstain Olet mitä syöt -jaksossa nähdään, miten radiojuontaja Tuomas Rajala laittaa elämäntapansa remonttiin Pippa Laukan johdolla. Rajala tunnetaan muun muassa YleX-kanavalta ja podcasteista ja nykyään hän työskentelee HitMix-kanavan ohjelmapäällikkönä.

Rajala elää uusperheen hektistä arkea, johon kuuluvat neljä lasta ja vaimo. Aikaa ruoalle ei aina ole, joten Rajalan ruokailurytmi on iltapainotteinen ja koostuu pitkälti roskaruoasta.

Rajala tiedostaa syövänsä liian paljon, joten hän yrittää päivällä keventää ruoka-annoksiaan. Se kostautuu iltaisin, jolloin Rajala ahmii, mitä kotoa löytyy.

– Mulla ja ruoalla on ongelma. Mun ajasta ihan hirveän suuri osa menee siihen, että mietin sitä syömistä. Mietin jotain, mikä liittyy siihen syömiseen, hän myöntää.

Rajalan herkkua ovat muun muassa jäiset pullat, joita hän ahmii suoraan pakastimestaan. Myös nakit ovat hänen suosikkejaan, sillä niitä on helppo napata iltapalaksi.

Epäterveellinen ruokavalio näkyy vyötäröllä eikä Rajala tiedä, kuinka paljon hän painaa. Hän on ollut ylipainoinen lapsesta saakka ja kokeillut vuosien varrella lukuisia dieettejä tuloksetta.

– Olen koko elämäni kamppaillut painon kanssa. Ala-asteen varhaisimmat muistot oli läskiksi haukkumista. Mulla on elämässä yksi ajanjakso, milloin olen ollut normaalipainoinen, mutta en ikinä kokenut olevani normaalipainoinen. Ajattelin, että olen todella lihava, Rajala sanoo.

Tuomas Rajala painaa 130 kiloa ja hänen vyötärönympäryksensä on 124 senttiä.­

Nyt Rajala on päättänyt heittää pikadieetit romukoppaan ja pistää elämäntapansa uusiksi Pippa Laukan johdolla. Hän toivoo, että Laukka voisi auttaa häntä pääsemään vihdoin pysyviin tuloksiin.

Rajala painaa ennen elämänmuutostaan 130 kiloa ja hänen vyötärönympäryksensä on 124 senttiä.

– Ihan perseestä, Rajala toteaa tyhjentävästi painonsa kuultuaan.

– Kyllä tämä vaa’an välttely on kostautunut. Mua samaan aikaan naurattaa, itkettää, hävettää ja harmittaa, hän sanoo.

Laukan mukaan erityisesti Rajalan vyötärönympärys on huolestuttava, sillä se merkitsee sitä, että hänen sisäelimiinsä on kertynyt runsaasti rasvaa.

Pöytä, jossa komeilee Rajalan viikon ruokavalio, paljastaa, miksi vyötärölle on kertynyt ylimääräisiä senttejä. Pöytä notkuu valtavia määriä roskaruokaa: makkaraa, hampurilaisia, pizzaa, ranskalaisia, sipsejä, karkkeja, vaaleaa leipää ja lukuisia epäterveellisiä annoksia.

– Puolustukseksi sanon, että oli vappuviikko, Rajala yrittää selitellä Laukalle.

– Tässä on todella paljon ruokaa. Nämä annoskoot on todella isoja. Tästä sun isosta annoksesta söisi yksi pieni perhe, Laukka täräyttää.

Tältä näyttää Rajalan viikon ruokavalio.­

Rajalaa kuvottaa pöydässä sekä ruoan määrä että ruoan laatu. Hän katselee epäuskoisena ahmimaansa määrää ja myöntää olevansa häpeissään.

– Miten ihmeessä olen pystynyt tuollaisen määrän syömään tuollaista skeidaa? hän ihmettelee.

– Tämä näyttää siltä, että kaivat omaa hautaasi haarukalla, Laukka toteaa.

Laukan vastaanotolla Rajalalle paljastuu lisää järkytyksiä. Hänen verisuonensa ovat surkeassa kunnossa ja vastaavat 50-60-vuotiaan miehen suonistoa, vaikka hän on vasta täyttänyt 40 vuotta. Tieto saa Rajalan kalpenemaan.

Lisäksi Rajala saa kuulla metabolisesta oireyhtymästä, johon liittyy verensokerin, veren rasva-arvon ja verenpaineen häiriöitä. Hänen vartalonsa on hälyttävän huonossa kunnossa.

– Sun veren rasva-arvo on sanalla sanoen karmiva. Ihmisen veren rasva-arvon pitäisi olla alle 1,7. Se on 5,87. Jos auto käy bensalla, sun suonet käy rasvalla, Laukka selittää huolestuttavia testituloksia.

Laukka pudottaa vielä yhden pommin: Rajala sairastaa kakkostyypin diabetestä.

– Ei ole näin pahalta tuntunut hetkeen, Rajala myöntää surkeana.

Olet mitä syöt torstaisin MTV3-kanavalla klo 20.00.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?