Ressu Redford itkee jo katsoessaan kosintaa Frendeissä – joutui skarppaamaan Vain elämää -ohjelmassa: ”Jännitin niin paljon” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Ressu Redford itkee jo katsoessaan kosintaa Frendeissä – joutui skarppaamaan Vain elämää -ohjelmassa: ”Jännitin niin paljon”

Ikisuosikki Ressu Redford esittää Vain elämää -ohjelmassa varsin herkän puolen itsestään. Hän itkee ja nauraa helposti ja puhuu yleensä todella paljon.

Ressu Redford liikuttuu jopa punkbiisistä Vain elämää -päivänään.­

7.10. 9:20

Suosikkisarja Vain elämää palasi ruutuun viime viikolla, mutta pääsee vasta nyt kunnolla käyntiin Ressu Redfordin päivällä.

– On mahtavaa päästä messiin! Minulla on ollut makuupussi, matkalaukku ja systeemit pakattuna jo monta, monta, monta vuotta… ei kun kuukautta, Ressu iloitsi ennakkoon.

Ohjelman kesäkuussa järjestettyjen kuvausten jälkeen hän pohti syvemmin, mikä tekee juuri tästä ohjelmasta hänelle niin rakkaan – onhan hänet nähty aiemmin myös esimerkiksi Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Tällaisena kiharapäänä Ressu Redford tunnettiin Bogart Co. -yhtyeen aikoihin.­

– Vain elämää on musiikkiohjelmien ehdoton ykkönen – erittäin humaani ohjelma, jossa ei puukoteta ketään selkään ja jossa oppii ihan uusia puolia muista ja muut minusta. Tässä ei tarvitse esittää mitään, vaan saa olla oma itsensä, Ressu selvittää.

Ohjelma tuli hänen elämäänsä kuin tilauksesta, sillä koronapandemian vuoksi kaikki kevään keikat peruuntuivat, ja biisiversioiden tekemiseen sekä kuvauksiin sai keskittyä keväällä ihan rauhassa.

Biisien tekemiseen vierähtikin yllättävän paljon aikaa.

– Mietin keväällä aika paljon sitä, kuinka paljon teen muiden biisejä uusiksi, mutta onneksi versioita sai tehdä ihan rauhassa, Ressu kertoo.

Dance-yhtye Bogart Co. villitsi musiikillaan 1980-luvulla.­

Haasteita Ressu ei pelkää, sillä hän haluaa myös tehdä uudenlaisia asioita.

– Olen aina ollut sellainen, että haluan kehittyä ja olla ajassa kiinni – teen paljon nuorten kanssa töitä. Toivottavasti tästä ohjelmasta myös poikii jotain uusia asioita.

Millainen Ressu ohjelmassa sitten nähdään?

– Olen se, joka itkee ja nauraa paljon. Jouduin tosi paljon skarppaamaan kuvauksissa, etten itkisi niin paljon – muuten olisin ollut koko ajan itkemässä, Ressu yllättää.

– Olen ylipäätään todella herkkä. Itken joka kerta esimerkiksi Frendejä katsoessa, kun Chandler kosii Monicaa, Ressu hymähtää.

Ressu lisää, että ohjelmassa on paljon sellaisia teemoja, jotka itkettävät.

– Itse en purkanut omaa henkilökohtaista elämääni ohjelmassa kovinkaan paljoa, mutta monien muiden tarinat koskettivat.

Omasta päivästään hän ei muista mitään.

– Jännitin sitä pöydän päässä istumista niin paljon, että se päivä meni ihan sumussa.

Yhden asian hän oli kuitenkin etukäteen päättänyt: hän haluaa oppia kuuntelemaan paremmin, eikä halua olla koko aikaa äänessä, kuten usein aiemmin.

Arja Korisevalle kutsu ohjelmaan oli ihka ensimmäinen, ja hän lähti aivan yhtä innolla mukaan kuin Ressukin.

Ressu ja Arja ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin.­

– Haluan näyttää ihmisille ihan toisenlaisen artistipuolen itsestäni, ja tein kappaleiden versiot soundillisesti tummemmiksi kuin mitä minulta on totuttu, Arja sanoo.

– Myös ohjelman musiikkivastaavat Janne Oinas ja Leri Leskinen ihastuivat siihen tyyliin, jota minulta on vähemmän kuultu. Musiikki ei ole rytmisesti niin iskelmällistä, vaan rohkeasti jotain hyvin erilaista.

Arja löysi eniten samaistumispintaa Mariskan kanssa. He ovat myös työskennelleet yhdessä.

– Toki Ressun tunnen hyvin, sillä olemme tehneet paljon yhteisiä työjuttuja ja laulaneet duettojakin erinäisissä tilaisuuksissa. Veskun (Jokinen) kanssa taas olimme samaan aikaan Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Ressu puolestaan yllättyi eniten Stigin ja Reino Nordinin persoonista.

– Reino on todella herkkä, Ressu toteaa.

Tämänvuotinen Vain elämää -artistiporukka.­

Ressun päivän jälkeen vuorossa on Jannika B, ja sen jälkeen Reino Nordin, Arja Koriseva, Stig, Vesku Jokinen, Mariska ja viimeisenä Herra Ylppö.

Varsinaisten artistipäivien jälkeen nähdään myös useita teemajaksoja. 4.12. nähtävässä Vain elämää: Yllätysbiisit -jaksossa jokainen artisti saa kuulla omasta tuotannostaan kappaleen, jota ei olla vielä tällä kaudella kuultu.

5.12. esitetään Vain elämää: Pelastakaa Lapset -erikoisjakso, jossa artistit vierailevat lastenkodissa. Vain elämää: Joulua -jaksoissa (11.12. ja 18.12.) artistit kokoontuvat kuulemaan toistensa versioita ikimuistoisista joululauluista.

Vain elämää, perjantaina 9.10. Nelonen klo 20.00

Lue koko haastattelu uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 7.–13.10. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion löydät täältä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?