Illalla televisiossa sydäntä särkevä dokumentti traagisesti kuolleesta Michael Hutchencesta – Kylie Minogue paljastaa yksityiskohtia ex-parin kuumasta suhteesta - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Illalla televisiossa sydäntä särkevä dokumentti traagisesti kuolleesta Michael Hutchencesta – Kylie Minogue paljastaa yksityiskohtia ex-parin kuumasta suhteesta

Mitä todella tapahtui INXS:n laulajalle Michael Hutchencelle, uutuusdokumentti kysyy.

Kylie Minogue muistelee edesmennyttä poikaystäväänsä, INXS-tähti Michael Hutchencea. Dokumentti kertoo Hutchencen kipeän kasvutarinan ujosta filosofista traumatisoituneeksi seksisymboliksi.­

26.9. 11:55

Varaa viereesi nenäliinoja! Richard Lowenstein ohjaama henkilödokumentti yllättää kauneudellaan, paljaudellaan ja intensiivisellä kerronnallaan.

Mitä todella tapahtui australialaisen superbändi INXS:in laulusolisti Michael Hutchencelle (1960–1997)? Yhtyeen musiikkivideoita ohjannut Lowenstein haastatteli perheen, bändin, tyttöystävät ja Bonon.

Kiharatukkaisen, enkelimäisen Michaelin elämään kuului useita rakkauksia, joista merkittävimpiä olivat nuoruuden ihastus Michele, poptähti Kylie Minogue sekä toimittaja Paula Yates.

Richard Lowenstein ei ollut nähnyt Kylie Minoguea 20 vuoteen ennen kuin tiedusteli tähden manageritoimistolta, haluaisiko Kylie osallistua dokumentin tekemiseen. Minogue otti heti itse yhteyttä, ja on pitkälti hänen ansiotaan, että loputkin ovet dokumentin valmistumiselle aukesivat.

Kylie ja Michael kokivat intensiivisen suhteen, johon sisältyi muun muassa lemmenlomia Kiotossa kaikessa salassa. ”Moni asia perustui nautintoon”, kertoo Minogue dokumentissa kuumista vuosistaan Hutchencen kanssa.

Kummankin uran ollessa nosteessa yhteinen aika jäi vähiin ja suhde muuttui hiljalleen faksisuhteeksi. Michaelin päätöksellä pariskunta erosi, ja Kylie jäi nuolemaan haavojaan. Hän on kertonut joutuneensa toipumaan erosta pitkään.

Musiikin rooli dokumentissa on vähäinen, mutta Hutchencen maaginen lavapersoona rinnastetaan kiehtovasti kotona viihtyvään ujoon perheihmiseen. ”Michael oli iloinen, syvällinen, tunteellinen, kiltti, hauska”, miestä kuvaillaan. Mukana on runsaasti koskettavaa, uutta kuvamateriaalia.

– Tiedän vain, että hän oli rikki, toteaa Kylie Minogue, joka särki sydämensä kiihkeässä suhteessa Hutchencen kanssa.

Dokumentissa astutaan askel askeleelta tiiviimmin laulajan traumoihin. Eroperheessä koettiin hylkäämisiä ja epävarmuutta. Kirjallisuudesta ja filosofiasta ammentaneen syväsieluisen tähden elämä mullistui kuitenkin vasta pahoinpitelyn myötä. Michael sai aivovaurion, jonka hän salasi lähes kaikilta. Koko persoonallisuus muuttui.

INXS esiintyi Wembleyn stadionilla vuonna 1991. Keikka nähdään keskiviikkoiltana tv:stä.­

Dokumentin loppu on sydäntä särkevä. Hutchence sai vauvan, Tiger Lilyn, elämänsä silmäterän, Paula Yatesin kanssa, mutta Yatesin huoltajuustaistelu ex-mies Bob Geldofin kanssa, mediariepotus, huumeet ja masennus olivat liikaa – ilmeisesti.

Dokumentti esittää hyvät motiivit itsemurhaan, mutta mysteerimies oli mysteeri viimeiseen saakka.

Jos Michael Hutchence sekä kärsi että aiheutti kärsimystä elämänsä aikana, ei kuoleman jälkeenkään helppoa ollut. On kerrottu, että Bob Geldof salasi vuosia Hutchencen tyttäreltä Tiger Lilyltä sen, ettei hän itse ollut biologinen isä. Lopulta Hutchencen suku kertoi tytölle asiasta.

Suojattua Geldof-elämää elänyt Tiger Lily sai nähdä dokumentin raakaversion. Hän on sanonut sen koskettaneen syvästi. ”Tiger Lily ei koskaan tuntenut isäänsä ja etenkään tiennyt sitä, kuinka tärkeä hän oli isälleen vauvana ollut. Kaikkien kuvien näkeminen oli rankkaa, mutta hän oli hyvin kiitollinen”, ohjaaja Lowenstein paljasti.

Nyt 24-vuotias Tiger Lily jäi 4-vuotiaana orvoksi. Hänen äitinsä Paula Yates menehtyi huumeiden yliannostukseen vuonna 2000.

Mystify: Michael Hutchence lauantaina Teema & Femillä klo 22.35

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?