Vaatesuunnittelija Lalli Savolainen laihtui liikaa Olet mitä syöt -ohjelmassa – lopputulos lyö ällikällä: kuvat ennen ja jälkeen - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Vaatesuunnittelija Lalli Savolainen laihtui liikaa Olet mitä syöt -ohjelmassa – lopputulos lyö ällikällä: kuvat ennen ja jälkeen

Lalli Savolainen hoikistui Olet mitä syöt -sarjassa jopa hieman liikaa.­

24.9. 21:00

Vaatesuunnittelija Lalli Savolainen laittoi elämäntapansa täydelliseen remonttiin Olet mitä syöt -sarjan torstaisessa jaksossa Pippa Laukan johdolla.

Savolainen litki aiemmin samppanjaa jopa aamupalaksi, söi hurjat määrät suolaa ja vain vähän kasviksia. Hän ei syönyt koskaan aamupalaa, vaan ahmi lähinnä iltaisin, mitä kaapista milloinkin sattui löytymään.

Pippa Laukka järkyttyi tajuttuaan, ettei Savolainen juonut lainkaan vettä, mutta söi moninkertaisesti suositusten verran suolaa. Sen seurauksena hänen vartalonsa oli kuivunut ja olo tuntui tukalalta. Veden tilalla Savolainen hörppi samppanjaa tai sokeripitoista mehua.

Laukan johdolla Savolaisen ruokavaliosta poistettiin lisätty suola, ylimääräinen rasva,samppanja ja sokeri. Siihen lisättiin runsaasti tuoreita kasviksia ja vettä, ja Savolainen alkoi syödä säännöllisesti.

Lisäksi vaatesuunnittelija sai kunto-ohjelman. Hän alkoi lenkkeillä kolme kertaa viikossa tunnin ajan ja tehdä lihaskuntoharjoituksia kahdesti viikossa.

Savolaisen elämäntaparemontti alkoi mallikkaasti ja hän oppi nopeasti nauttimaan kävelylenkeistään.

– Liikunta ei ole koskaan tuntunut minun omalta. Tämä on todella jännittävää, että viisi kertaa viikossa liikkuisin ja tekisin jotain.

Tältä Lalli Savolainen näytti ennen elämäntaparemonttiaan. Ylimääräisiä kiloja oli kertynyt lähinnä keskivartaloon.­

Vaikka lenkkeily tuntui mukavalta, toi liikunnan aloittaminen Savolaiselle myös haasteita. Lihaskuntoharjoitukset tuntuivat hänestä vastenmielisiltä ja saivat vartalon kipeytymään pahasti.

– Jalat on niin kipeät toissapäiväisestä lihaskuntotreenistä, että hyvä kun pääsen istumaan ja seisomaan. Kävelemään kyllä aion mennä ilman sauvoja, Savolainen tuskaili kameralle.

Kahden kuukauden elämäntaparemontin puolivälissä Savolaiselle tuli pahoja ongelmia. Hänen viisaudenhampaansa tulehtui ja se jouduttiin poistamaan. Hammas ei kuitenkaan lähtenyt parantumaan toivotulla tavalla ja esti Savolaisen liikkumisen. Hän ei myöskään pystynyt syömään kunnolla, sillä hänen suunsa ei auennut ja pureskelu oli kivuliasta.

– Hammas on pilannut tämän. En varmaan pääse siihen lopputulokseen, Savolainen totesi harmistuneena.

Savolaisen pelko osoittautuu kuitenkin turhaksi, sillä kun hän marssi loppupunnitukseen, oli hän täysin muuttunut mies.

– Lallin elämäntaparemontti on onnistunut yli odotusten! Laukka häkeltyi silmin nähden hoikistuneen Savolaisen nähtyään.

Savolaisen mukaan elämäntapamuutos oli lopulta yllättävän helppo toteuttaa, kun siihen vain sitoutui. Tuloksia alkoi ilmestyä nopeasti ja hän alkoi tuntea olonsa paremmaksi. Kun liikakilot karisivat keskivartalosta, nousi hänen itsetuntonsa ja hän alkoi taas pitää itseään viehättävänä.

– En ollut liikkunut ikinä ja vähän vihasin ihmisiä, jotka tuolla meni. Sitten mä olin yhtäkkiä verkkarit päällä kaupassa ja sauvat mukana. Se oli tosi helppoa ja todella nopeasti nosti kuntoa, Savolainen kertoi Laukalle.

Haasteita elämäntaparemonttiin aiheutti kuitenkin vaikea hammastulehdus, jonka vuoksi Savolainen oli lääketokkurassa useamman viikon. Hän epäili, ettei hänen vartalonsa olisi kestänyt kovia kipulääkkeitä ennen elämäntaparemonttia.

– Jouduin syömään Panacodia aika paljon ja yli 150 Buranaa. Nyt olen ollut viikon ilman Panacodia, hän kertoi.

Kiloja lähti liikaa

Savolainen laihtui kahdessa kuukaudessa lopulta kymmenen kiloa ja pudotti painoaan 80 kilosta 70 kiloon. Hänen vyötärönsä ympärys kaventui peräti 13 senttiä ja verikokeiden ja hyvinvointianalyysin tulokset paranivat kohisten. Hänen leposykkeensä laski huippu-urheilijoiden tasolle ja verisuonten kunto parantui.

Tältä Lalli Savolainen näyttää elämäntapamuutoksensa jälkeen.­

Savolaisen kovaan painonpudotukseen vaikutti kuitenkin se, ettei hän kyennyt välillä syömään juuri mitään hammasvaivojensa vuoksi. Pippa Laukka totesikin, että vaatesuunnittelija laihtui elämäntaparemonttinsa aikana lopulta liian paljon.

– Sä olet hyvin, hyvin paljon hoikistunut. Ehdottomasti nyt ollaan siinä tilanteessa, että olet jopa sutjakoitunut vähän turhan paljonkin, Laukka sanoo.

Savolainen itse oli samaa mieltä.

– Nyt on lähtenyt liikaa ehkä, hän myönsi.

Savolainen hankki itselleen ohjelman jälkeen valmentajan, jonka johdolla hän pystyi hallitusti saamaan muutaman kilon takaisin ja jatkamaan terveellistä elämäänsä.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla torstaisin klo 20.00.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?