Bond-pahiksen roolista ja yli 200 muusta osasta tunnettu näyttelijä Michael Lonsdale on kuollut - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Bond-pahiksen roolista ja yli 200 muusta osasta tunnettu näyttelijä Michael Lonsdale on kuollut

Lonsdale oli kuollessaan 89-vuotias.

Lonsdale näytteli Kuuraketti-elokuvassa Drax Industries -yhtiön johtajaa Hugo Draxia (oik), jonka aikomuksena oli myrkyttää kaikki maapallon asukkaat avaruusasemaltaan käsin.­

21.9. 22:19

BBC uutisoi, että näyttelijä Michael Lonsdale on kuollut.

Hänet muistetaan muun muassa vuonna 1979 ensi-iltansa saaneesta 007-seikkailusta Kuuraketti, jossa Lonsdale näytteli Bondin vihollista Hugo Draxia.

Lonsdale oli tuottelias näyttelijä. Hän teki yli 200 roolia kuuden vuosikymmenen aikana sekä ranskan- että englanninkielisissä elokuvissa.

Bondin lisäksi Lonsdale muistetaan elokuvasta Shakaali, jossa hän näytteli murharyhmän komissario Claude Lebeliä. Hän oli BAFTA-ehdokkaana roolistaan.

Viime vuosina Lonsdale on nähty Steven Spielbergin elokuvassa München (2005) ja 2010 valmistuneessa tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa Jumalista ja ihmisistä.

Bond-tuottajat Michael G Wilson ja Barbara Broccoli muistelivat edesmennyttä Lonsdalea ja kutsuivat tätä ”erikoislaatuisen kyvykkääksi näyttelijäksi ja rakkaaksi ystäväksi”.

Vuonna 1982.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?