Konsta Hietasen oopperalaulu vetää alan ammattilaisen hiljaiseksi – Lilli Paasikiven silmät lentävät selälleen, kun laulaja avaa suunsa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Konsta Hietasen oopperalaulu vetää alan ammattilaisen hiljaiseksi – Lilli Paasikiven silmät lentävät selälleen, kun laulaja avaa suunsa

Tähdet, tähdet -ohjelmassa kisataan sunnuntaina oopperan merkeissä. Konsta Hietanen harjoitteli esitystään Kansallisoopperan taiteellisen johtajan kanssa ja sai tämän häkeltymään.

20.9. 16:21

Tähdet, tähdet -kisassa kuullaan sunnuntai-iltana oopperalaulua, kun kilpailijat hyppäävät oopperan ihmeelliseen maailmaan. Monelle kisan osallistujalle juuri ooppera on se haastavin ja etukäteen pelottavin genre, sillä oopperalaulu poikkeaa paljon tavallisesta laulamisesta.

Yksi kisan ennakkosuosikeista on näyttelijä, laulaja ja ex-jalkapalloilija Konsta Hietanen. Hietanen valmistautui sunnuntai-illan koetukseen yhdessä Kansallisoopperan taiteellisen johtajan Lilli Paasikiven kanssa. Paasikivi on pitkän linjan ooppera-ammattilainen, joka jakoi osaamistaan ja vinkkejään kaikille Tähdet, tähdet -kisan artisteille.

Hietasen oopperalaulu sai jopa alansa ehdottoman ammattilaisen häkeltymään. Paasikiven silmät lensivät selälleen, kun Hietanen avasi suunsa ja kajautti ilmoille oopperalauluaan. Paasikivi seurasi Hietasen laulamista suu hämmästyksessä auki.

  • Katso pätkä Hietasen harjoituksista artikkelin videolta!

– Alan ammattilaisena on aina ihana välillä törmätä näihin luonnonlahjakkuuksiin, mitä Konstakin todella on, Paasikivi hehkutti harjoituksissa.

– Iik, lopetetaan tähän! Hei aivan mahtavaa, Paasikivi ihasteli Hietaselle.

Vaikka Hietasen tulkinta sai Paasikiven häkeltymään, oli hänellä tarjota tälle myös neuvoja ja ohjeita. Laulaja kuunteli tarkkaavaisesti vinkkejä, joilla oopperaesityksestä saataisiin hiottua paras mahdollinen.

– Se on vähän kuin maratonjuoksu se kappale, että jos sitä väärin aloittaa, niin siellä lopussa ei ole enää virtaa, Hietanen pohtii.

Konsta Hietanen on hurmannut Tähdet, tähdet -katsojat ja ohjelman tuomariston huimalla heittäytymisellään viikko toisensa jälkeen. Häneltä ovat taipuneet loistavasti sekä hevi, brittipop että hiphop.

Hietasen lisäksi kisassa jatkavat ABREU, Suvi Teräsniska, Tommi Läntinen, Hanna Pakarinen ja Päivi Lepistö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?