Netflixin Cobra Kaista tuli syksyn jättihitti – tämän takia sarja kannattaa katsoa, vaikkei olisi koskaan nähnyt Karate Kidiä - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Netflixin Cobra Kaista tuli syksyn jättihitti – tämän takia sarja kannattaa katsoa, vaikkei olisi koskaan nähnyt Karate Kidiä

Karate Kid -sarjaan pohjautuvan Cobra Kain pääosassa ovat vanhat päätähdet Ralph Macchio ja William Zabka.

William Zabka ja Ralph Macchio nähdään tutuissa rooleissaan.­

20.9. 10:38

Karaten pointti on vetää turpaan ja saada pesää! YouTube Premiumilla hurmanneen Cobra Kain kaksi ensimmäistä kautta tulivat Netflixiin, ja samalla Karate Kid -elokuvaan (1984) pohjaava sarja saavutti välittömän suosion Suomessa ja maailmalla.

Karate Kid teki Ralph Macchiosta tähden.­

Vanhat päätähdet, Ralph Macchio ja William Zabka, ovat jälleen tutuissa rooleissaan ja yllättävän hyviä.

Uuden sarjan mukaan vanha lukiopahis jämähti tissuttelevaksi luuseriksi, kun taas itse Karate Kidistä tuli hieman limainen menestyjä. Silti normaalit retrokarikot, kuten ”hahaa, roolit ovat nyt kääntyneet”, vältetään aika taitavasti.

Sarja on hyvä kuvaus kiusatun painolastista ja siitä, miten isoissa mittasuhteissa koston vaatimus esiintyy. Eritoten Zabkan esittämän Johnny Lawrencen hahmosta kuoriutuu paljon uutta.

Cobra Kai onnistuu hymyilemään leveästi itselleen ja silti käsittelemään kipeitäkin aiheita. Sitä voi suositella lämpimästi, vaikka elokuvia ei olisikaan nähnyt.

Cobra Kai Netflixissä

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?