Star Wars -elokuvat eivät tehneetkään nuoresta näyttelijästä supertähteä – lataa täyslaidallisen siitä, miten häntä kohdeltiin - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Star Wars -elokuvat eivät tehneetkään nuoresta näyttelijästä supertähteä – lataa täyslaidallisen siitä, miten häntä kohdeltiin

John Boyega on pettynyt siihen, miten hänen hahmonsa ruutuaika pieneni Star Wars -elokuvissa.

3.9.2020 14:30

Kun fanien kiivaasti odottamasta Star Wars: The Force Awakens (2015) -elokuvasta julkaistiin ensimmäinen traileri, somessa kuohahti. Trailerilla nähtiin ensimmäinen tummaihoinen stormtrooper elokuvasaagan historiassa. John Boyegan esittämästä Finnistä kaavailtiin Luke Skywalkerin veroista sankaria, mutta toisin kävi.

Boyega, 28, tilittää QG-lehden haastattelussa tyrmistyneensä tavasta, jolla hänen esittämänsä hahmon ruutuaika väheni elokuva elokuvalta. Boyegan mukaan Finn oli muuttunut päähahmosta sivuhahmoksi kun The Rise of Skywalker julkaistiin vuonna 2019.

– Sanoisin Disneylle, että älkää esitelkö tummaihoista hahmoa ja markkinoiko hahmoa tärkeänä vain siksi, että voitte myöhemmin heivata hahmon sivuun, Boyega sivaltaa QG-lehden haastattelussa.

Boyega sanoo lehden haastattelussa huomanneensa, että hänen näyttelijäkollegansa Daisy Ridley ja Adam Driver saivat esitettäväkseen paljon moniulotteisemmat hahmot kuin hän.

– Ollaanpa nyt rehellisiä. Daisy tietää sen ja Adam tietää sen. Kaikki tietävät sen, Boyega tykittää.

Daisy Ridley ja John Boyega kuvattuna elokuvassa Star Wars: The Force Awakens.­

Ridley esitti elokuvissa Reyta, nuorta orpoa, joka huomaa pystyvänsä käyttämään salaperäistä Voimaa. Elokuvien edetessä Reysta koulutetaan jediritari. Adam Driver puolestaan esitti elokuvissa Kylo Reniä, Voiman pahalle puolelle langennutta jedioppilasta.

Boyegan mielestä Star Warsin omistava Disney kutisti hänen roolihahmonsa ruutuajan minimiin, koska hän on tummaihoinen.

– He selvästi tiesivät mitä Daisy Ridleyn ja Adam Driverin kanssa tehdään, mutta kun kyse oli minusta ja Kelly Marie Tranista, niin he ajattelivat, että v***t, Boyega lataa ja viittaa näyttelijäkollegansa Kelly Marie Tranin vietnamilaisiin sukujuuriin.

Daisy Ridleyn ja John Boyegan tyylinäyte punaiselta matolta.­

Boyega sanoo GQ-lehdelle, ettei aio kaunistella kokemustaan Star Wars -elokuvissa.

– Mitä minun pitäisi sanoa? Pitäisikö kertoa, että on hieno olla osa elokuvia ja että se oli upea kokemus. Ei, ei, ei.

Boyega sanoo saaneensa tappouhkauksia ja rasistisia viestejä sen jälkeen, kun ensimmäiset kuvat hänestä strormtooperin asussa paljastettiin julkisuudessa.

– Kukaan muu näyttelijöistä ei saanut tappouhkauksia Instagramissa, joissa sanottiin, että minun ei pitäisi olla stormtrooper, koska olen musta. Kukaan muu ei kokenut vastaavaa ja silti ihmiset ovat ihmeissään, että olen tätä mieltä. Se turhauttaa.

Vietnamilaistaustainen Kelly Marie Tran joutui julman somepilkan kohteeksi, kun The Last Jedi -elokuva julkaistiin. Tran on puhunut avoimesti kohtaamastaan rasismista.­

Boyegan haastattelu on herättänyt paljon huomiota sosiaalisessa mediassa, jossa näyttelijä on saanut kiitosta rehellisyydestään. Twitter on täyttynyt viesteistä, joissa harmitellaan, että Boyegan rooli Star Wars -elokuvissa jäi turhan pieneksi.

–  Rakastan Star Warsia koko sydämestäni, mutta John Boyega puhuu asiaa, Twitterissä kommentoidaan.

– Toivottavasti hahmo nähdään tulevaisuudessa muissa elokuvissa, fanit toivovat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?