Suomen surkein kuski -ohjelman ”all stars” -kaudella romuttui ennätysmäärä autoja – kytkimiä paloi enemmän kuin ehdittiin korjata - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Suomen surkein kuski -ohjelman ”all stars” -kaudella romuttui ennätysmäärä autoja – kytkimiä paloi enemmän kuin ehdittiin korjata

Suomen surkein kuski -ohjelman erikoiskaudella nähdään tuttuja kilpailijoita, iloisia onnistumisia ja mykistäviä fiaskoja.

Ohjelman juontaa tuttuun tyyliin Eero Ettala (toinen vas.). Kilpailijoiden suorituksien arvioinnista vastaavat Suomen surkein kuski-ikonit Sari Nuolikoski, Tuomo Nikkola ja Jussi Pohjonen.­

2.9. 8:55

Suomen surkein kuski -ohjelman kautta aikojen tunareimmat kuskit palaavat takaisin kisapaikalle MTV3:n ohjelman erikoiskaudella.

– Olemme keränneet tälle kaudelle aiemmilta kausilta tunnettuja surkeita kuskeja kisaamaan vielä kerran kaikkien aikojen Suomen surkeimman kuskin tittelistä. On siis mahdollista, että joku heistä kruunataan toistamiseen Suomen surkeimmaksi kuskiksi, tuottaja Matti Malinen Warner Brosilta kertoo.

Ilta-Sanomien kuvaaja Lassi Rinne pääsi seuraamaan kahdeksannen jakson kuvauksia Malmin lentokentälle. Kuljettajilla oli vastassaan aivan uusi tehtävä eli muuttuva rata, jossa kilpailijoiden tuli hyödyntää kauden aikana opittua niin sanottua s-nitkutustekniikkaa. No arvata saattaa, kuinka hyvin kuskeilla oli opit hallussaan.

Rinne pääsi itse kokeilemaan tehtävää kuskien jälkeen. Hän selviytyi siitä helposti.

– Rata tuntui ainakin näin keskivertoa paremmasta kuskista aika helpolta. Mutta kun katsoi kilpailijoita ja jutteli heidän kanssaan, niin tuntui, että heidän ajamisessaan on enemmän kyse panikoimisesta kuin taidoista.

– Kaikki menee läpi kun rauhassa tekee, mutta kilpailijoita pelottaa niin paljon, että tehtävät menevät miten sattuu.

Hän kehuu kuvausten tunnelmaa yllättävän rennoksi ja kannustavaksi kuskeja hermostuttavasta tehtävästä huolimatta.

Normaalisti kahdesta kolmeen autoa menee romuksi yhden kauden aikana. Tällä kaudella niitä meni ennätysmäärä.

– Jouduimme hankkimaan lisää autoja kesken kuvausten, koska kytkimiä paloi enemmän kuin niitä ehdittiin korjata kuvausten aikana, tuottaja paljastaa.

Korona-ajan toimet otettiin huomioon kuvauksissa. Autot desinfioitiin aina kuskin vaihtuessa.

Ohjelman juontaa jälleen Eero Ettala. Kilpailijoiden suorituksien arvioinnista vastaavat tutut kasvot Jussi Pohjonen, Sari Nuolikoski ja Tuomo Nikkola.

Mukana kisaamassa ovat Tiina ja Juha, Nora ja Larisa, Heidi ja Lance sekä Sani ja Tom-Johan, Anna-Sofia ja Mikko, kaksosveljet Jere ja Jyri, Jenni ja Satu, Marco ja Sini, Sini ja Mira sekä Roosa ja Clarissa.

Heistä osa on kruunattu Suomen surkeimmiksi kuskeiksi. Onnistuvatko jotkut heistä pokkaamaan kyseenalaisen kunnian myös tälläkin kaudella?Tuottaja Malinen lupaa katsojille kutkuttavia tilanteita ja äimistelyä siitä, miten ihmeessä ruudussa nähtävät tunarit ovat saaneet ajokorttinsa.

– Yleisesti ottaen sanoisin, että kuskien taso vaihtelee rajusti tällä kaudella riemukkaista onnistumisista mykistäviin fiaskoihin. Luvassa on dramaattisia hetkiä, ilon ja pettymyksen kyyneleitä, hän kuvailee.

Suomen surkein kuski, keskiviikkoisin 2.9. alkaen MTV3 klo 20.00

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?