Panseksuaali ateisti Iida, 19, muutti Australiaan ja päätyi äärikonservatiiviseen perheeseen – vuoristossa odotti toinenkin yllätys - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Panseksuaali ateisti Iida, 19, muutti Australiaan ja päätyi äärikonservatiiviseen perheeseen – vuoristossa odotti toinenkin yllätys

Unelmaduuni Australiassa -uutuusrealityssä seurataan neljää suomalaisnuorta, jotka matkustivat toiselle puolelle maailmaa unelmatyön ja uusien kokemuksien perässä.

19-vuotias Iida lähti Australiaan mukanaan vain kesävaatteita, mutta päätyikin kylmään vuoristoon.­

10.8. 20:11

Syksyllä starttaavassa Unelmaduuni Australiassa -uutuusrealityssä neljä suomalaisnuorta matkustavat Australiaan haaveissaan unohtumattomat kokemukset ja rento työnteko auringon alla. Todellisuus osoittautuu kuitenkin pian varsin erilaiseksi kuin mitä heillä oli kenties ollut mielessään.

Yksi näistä neljästä suomalaisnuoresta on 19-vuotias Iida. Avoimesti seksuaalisuudestaan ja ateismistaan puhuva Iida lähti Australiaan niin ikään haaveenaan ainutlaatuinen kokemus. Sen hän myös sai, sillä pian erittäin liberaaliksi ja suvaitsevaiseksi itseään kuvaileva Iida löysi itsensä äärikonservatiivisesta, kristillisestä perheestä.

– Olen räväkkä enkä pelkää sanoa mielipiteitäni ääneen. Ensimmäisenä päädyin sitten sellaiseen konservatiiviseen ja kristilliseen perheeseen. Heidän kanssaan arvot menivät aika pahasti ristiin. He eivät esimerkiksi hyväksyneet lainkaan homoavioliittoja, Iida kertoo Ilta-Sanomille kokemuksestaan.

Unelmaduuni Australiassa ohjelmaa tähdittävät Ninja, Iida, Riikka ja Linda.­

Ensikuulemalta Iidan kuvailema tilanne, jossa saman katon alle laitetaan asumaan kristittyjä konservatiiveja sekä liberaali ateisti, saattaa vaikuttaa hyvin räjähdysherkältä. Sitä se myös oli, mutta Iidan mukaan tilanteessa tapahtui varsin pian yllättävä käänne.

– Totesimme aika nopeasti, että olemme yksinkertaisesti niin eri mieltä asioista, että ehkä annamme vain olla. Päädyimme siis sellaiseen ratkaisuun, että kumpikaan osapuoli ei tuputa omia arvojaan toiselle. Kävimme muutamia aika vakaviakin keskusteluja aiheesta, Iida selittää.

– Alkujärkytyksen jälkeen meillä meni todella hyvin ja tulimme hyvin toimeen, vaikka meillä olikin arvoristiriitoja. Heissä oli se hyvä puoli, että vaikka olimme asioista todella eri mieltä, niin he antoivat kaikkien olla juuri sellaisia kuin ovat. En olisi missään nimessä jäänyt sinne, jos minulla olisi ollut sellainen olo, ettei minua hyväksyttäisi tai että olisin jollakin tasolla huonompi ihminen, hän jatkaa.

Muitakin yllättäviä sattumuksia Iidan aikaan Australiassa toki mahtui. Hän nimittäin kertoo matkustaneensa maahan mukanaan ainoastaan kesävaatteita, sillä mielikuva Australiasta oli yhtä kuin aurinkoiset hiekkarannat. Pian hän kuitenkin löysi itsensä asumasta vuoristossa, jossa olikin talvi ja pakkasta.

– Se ei ollut ihan sitä, mitä minulla oli mielessä, kun Australiaan lähdin. Piti siis lähteä ostamaan talvitakkia, hän kertoo nauraen.

Koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi Australiaan matkannut suomalaisnelikko päätyi lopulta viettämään hyvin tiiviisti aikaa yhdessä. Erityisen läheiseksi Iida kertoo tulleensa Riikan kanssa. Tämänkään kaksikon kohdalla ei kuitenkaan vältytty satunnaisilta välienselvittelyiltä.

– Iidan kanssa otimme välillä yhteen. Iida osasi ärsyttää minua tahallaan ja minä häntä. Tökimme toisiamme siihen pisteeseen, että jompi kumpi räjähti. Toisaalta se oli hyväkin asia, että oli joku, johon purkaa paineita, 24-vuotias Riikka kertoo nauraen.

– Mutta meistä tuli todella läheisiä. Välimme ovat hyvin sisarelliset. Siihen kuuluu toisinaan myös pienet riidat ja välienselvittelyt, Riikka selittää.

19-vuotias Iida lähti Australiaan mukanaan vain kesävaatteita, mutta päätyikin kylmään vuoristoon.­

Nelikkoon kuului myös kuopiolainen Ninja. 19-vuotias Ninja lähti Australiaan haaveissaan löytää lomaromanssi ja nauttia täysin rinnoin paikallisten rennosta elämäntyylistä. Karu arki iski kuitenkin pian vasten kasvoja, kun Ninja löysi itsensä lapioimasta lantaa hevostilalta.

– Kun listasin niitä työpaikkoja, mihin en missään nimessä haluaisi, niin tämä oli juuri sellainen. En halunnut työskennellä eläinten kanssa tai likaisessa ympäristössä. Silloin kyllä mietin, että tämänkö takia minä matkustin Australiaan asti ja pari kyyneltäkin tirautin, Ninja muistelee.

Unelmaduuni Australiassa alkaa pyöriä ruudussa tänä syksynä. Ninja kertookin jännittäneensä erityisesti sitä, miltä lopullinen ohjelma tulee näyttämään ja mitä kaikkea hän on suustaan kameroille päästänyt.

– Vähän myös jännittää, millaista palautetta tulee katsojilta saamaan. Kuopio on vielä niin pieni paikka, että jo nyt kuulee toisinaan sitä, että miten sinä Ninja nyt tuollaiseen lähdit mukaan, hän naurahtaa.

Australiaan matkanneen nelikon täydentää 23-vuotias Linda. Bilekuningattareksi itseään kuvaileva entinen cheerleader koki niin ikään karun yllätyksen, kun hän päätyi maahan saapuessaan töihin kanafarmille. Tehotuotannon raadollisuus saikin Lindan hetkellisesti harkitsemaan myös kotiinlähtöä.

– Kokonaisuudessaan reissu opetti kyllä todella paljon. En ole katunut lähtemistä hetkeäkään, vaikka alussa olikin vaikeaa. Opin itsestäni todella paljon ja ymmärsin, että olen vahvempi kuin ajattelin, Linda pohtii.

Unelmaduuni Australiassa -ohjelman koko kausi julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa 31.8. Ohjelma nähdään myöhemmin myös MTV:n kanavilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?