Allu Tuppurainen ei aio palata rakastetuksi Rölliksi – näyttelijä ihmettelee kuolinhuhujaan - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Allu Tuppurainen ei aio palata rakastetuksi Rölliksi – näyttelijä ihmettelee kuolinhuhujaan

Allu Tuppurainen nauttii eläkepäivistä eikä suunnittele paluuta Röllin vermeisiin. Rölli-sarjan jaksot tulevat nyt katsottavaksi Yle Areenaan.

Allu Tuppurainen on esittänyt Rölliä neljässä elokuvassa ja dubannut hahmoa yhdessä animaatiossa.­

6.8. 9:53

35 vuotta täyttävän Rölli-hahmon luoja, näyttelijä Allu Tuppurainen lähettää terveiset Pirkkalasta.

– Olen pyörinyt lomamatkoillani ympäri Suomea ja ollut ”irti” sosiaalista kontakteista.

Rakastetusta satuhahmosta näyttelijä ei enää juuri jaksa puhua.

– Haluan viettää elämää pois julkisuudesta. Rölliä olen vuosien varrella joutunut kommentoimaan liikaakin, Allu Tuppurainen viestittää.

Radioon ja omakustannelevyille 1985 luomansa ja 1986 Pikku Kakkosen ohjelmistoon päätyneen Röllin Allu Tuppurainen laittoi telakalle ensimmäisen kerran jo 2002.

– Se on aika pitkä aika heilua tuolla, häntä pyllyssä. Itselleni tuli ehkä tarve siirtää tätä hommaa jo eteenpäin, Tuppurainen kommentoi Arto Nybergin haastattelussa 2012.

Vuosi sitten Allu Tuppurainen teki paluun näyttämölle itse kirjoittamassaan komediassa Hirmu jätkä.­

Röllin rooliin hän palasi vielä senkin jälkeen elokuvissa Rölli ja kultainen avain (2013) sekä Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus (2016), mutta arveli reilu vuosi sitten, ettei paluuta enää ole Röllin repaleisiin vaatteisiin, sotkuiseen hiuspehkoon ja yksihampaisen suun ilmeisiin.

– En usko. En minä siitä koskaan kokonaan pääse, mutta mitä se haittaa. Päätyöni olen tehnyt tavallisena rivinäyttelijänä. Rölli oli yksi sivutuote, Allu Tuppurainen kertoi Ilta-Sanomille tammikuussa 2019 Tampereen Komediateatteriin kirjoittamansa ja tähdittämänsä Hirmu jätkä -komedian ensi-illan alla.

Se oli paluu näyttämölle muutaman vuoden jälkeen. Tuppurainen jäi eläkkeelle Vaasan kaupunginteatterista loppuvuonna 2014.

Tunnetun hahmon esittämisen lopettaminen on aiheuttanut näyttelijää huvittavan sivuilmiön: huhut Allu Tuppuraisen kuolemasta.

– Kerrankin olin kyläilemässä sukulaisten luona, kun ohjaaja Pekka Lehtosaaari soitti minulle. Kun vastasin puhelimeen, hän oli tosi helpottunut. Toimittaja oli soittanut ensin Pekalle ja pyytänyt häntä vahvistamaan kuolemani.

– Toisella kertaa menin töihin teatterille, ja vahtimestari kysyi, että mitä sinä täällä teet, sinähän olet kuollut. Netissä leviää kaikkea puuta heinää, ja nämä huhut ovat siitä mainio esimerkki, Allu Tuppurainen totesi Helsingin Sanomien haastattelussa syyskuussa 2016.

Allu Tuppuraisen mukaan yleinen väärinkäsitys on, että Rölli olisi peikko: –Rölli kuuluu röllien heimoon.­

Allu Tuppurainen sai merkittävästä työstään lastenkulttuurin valtionpalkinnon 2001. Viiden vuoden päästä Rölli valittiin Satusuomalaiseksi Yleisradion 2006 järjestämässä kilpailussa, jossa katsojat saivat valita soittamalla tai tekstiviestein äänestämällä kaikkien aikojen kuvitteellisen suomalaisen hahmon. Finaaliin päässeistä neljästä suosikista eniten ääniä keräsi Rölli. Perässä tulivat Pikku Myy, Antero Rokka ja Uuno Turhapuro.

Hahmo on saanut oman huvipuistonkin Alahärmässä sijaitsevaan PowerParkiin. Röllin sydän -elokuvaan perustuva teemapuisto avattiin kesäkuussa 2009.

Toivotut: Rölli, torstaina 6.8. alkaen Yle Areena

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?