Riitta Väisänen yrittää jälleen karistaa kilojaan tv:ssä, mutta luisti heti lääkärin antamista ohjeista – täräytti paljonpuhuvan kommentin Pippa Laukasta - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Riitta Väisänen yrittää jälleen karistaa kilojaan tv:ssä, mutta luisti heti lääkärin antamista ohjeista – täräytti paljonpuhuvan kommentin Pippa Laukasta

Jo toiseen elämänmuutos-ohjelmaan osallistuva Riitta Väisänen haluaa ymmärtää omaa kehoaan.

Riitta Väisänen ei onnistunut pitämään kilojaan kurissa Suurimman pudottajan jälkeen.­

6.8. 8:02

Televisiopersoona ja ex-missi Riitta Väisänen lähti Olet mitä syöt -ohjelman myötä jatkamaan elämäntapojensa kohentamista.

Väisänen kertoo, että syy ohjelmaan lähtemiselle oli halu ymmärtää oman kehon toimintaa paremmin. Viime vuonna Väisänen oli mukana Suurin pudottaja -kilpailussa. Suurimman pudottajan jälkeen kiloja on viime talven aikana kerääntynyt takaisin.

– Jotenkin tässä iässä jo alkaa tuntua siltä, että olisi hyvä tietää, mitä tuolla kehossa tapahtuu, Väisänen pohtii.

– Kyllä oma kroppa ja sen jaksaminen ja koossa pysyminen kiinnostaa.

Väisänen kertoo ohjelman olleen mielenkiintoinen kokemus. Väisänen uskoo sisäistäneensä elämäntapamuutokseen liittyviä asioita nyt uudella tavalla. Lääkäri Pippa Laukan ohjeistukset auttoivat ymmärtämään, että aivan ehdoton ei tarvitse olla, ja Väisänen on toiveikas tulevaisuuden suhteen.

– Sain Pipalta semmoisen lipsumisvartin, jolloin saan syödä pari piparia tai palan korvapuustia. Jotenkin elimistöni tarvitsee vähän makeaa, Väisänen sanoo.

Riitta Väisänen ei onnistunut pitämään kilojaan kurissa Suurimman pudottajan jälkeen.­

Laukan kanssa työskentely sujui Väisäsen mukaan hyvin. Väisänen kertoo kuitenkin myös soveltaneensa lääkäriltä saamiaan ohjeita vähän.

– Pippa oli aika tiukka. Vaikka hän on mukava ja nauravainen, niin kuitenkin yllätyin siitä, että hän on aika tiukka. Ensin en meinannut saada sitä lipsumisvarttia, Väisänen kertoo.

Ohjelman myötä tehdyn Firstbeat-tutkimuksen avulla Väisänen oppi, mistä hyvät elämäntavat koostuvat. Ohjelmassa lääkäri auttaa päähenkilöitä oikeaoppisen ruoan, liikkumisen ja levon pariin.

– Minulla on vähän ongelmia lepäämisen kanssa. Olen sellainen napostelija, niin se on ollut vähän hankalaa, Väisänen pohtii.

Herkuttelun lisäksi Laukan kanssa käytiin läpi elämäntapoja kokonaisvaltaisesti.

– Olen huono palautumaan ja nukkumiseni on ihan surkeaa, Väisänen toteaa, muttei kerro varsinaisista tuloksista vielä tarkemmin.

Väisänen ei oikein tiennyt, mitä odottaa Olet mitä syöt -ohjelmalta, mutta kertoo yllättyneensä kysymysten määrästä. Viikon mittainen ruokapäiväkirjan pitäminen yllätti Väisäsen.

– Jokainen pieni pipari tai pähkinäkin piti merkitä siihen päiväkirjaan! Väisänen kertoo.

Olet mitä syöt -ohjelmaan osallistuminen oli Väisäsen mukaan tietyllä tavalla syvempää ja työläämpää kuin aiempi kokemus Suurimmasta pudottajasta.

Polvivaivoista kärsivä Väisänen kertoo liikkuvansa päivittäin.

– Poljen joka päivä kuntopyörää, minulla on aivan ihana iso ja tukeva kuntopyörä.

Lisäksi Väisänen käy kävelemässä AlterG-kuntoilulaitteessa, jolla oman kehon painoa voi keventää 30 prosenttia liikkumisen helpottamiseksi.

Väisänen harmittelee uimahallien kiinni olemista, sillä kävelyn lisäksi hän pitää allasjuoksusta.

– Liike on lääke, Väisänen sanoo.

Olet mitä syöt -ohjelman opit kulkevat mukana, ja Väisänen uskoo, että ohjelmaan osallistuminen tekee hänelle hyvää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?