Häräntappoase teki Santeri Kinnusesta ja Outi Alasesta koko kansan tuntemia tähtiä – nyt rakastetusta sarjasta on tekeillä uusi versio: tällainen se on - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Häräntappoase teki Santeri Kinnusesta ja Outi Alasesta koko kansan tuntemia tähtiä – nyt rakastetusta sarjasta on tekeillä uusi versio: tällainen se on

Anna-Leena Härkösen Häräntappoase-romaaniin perustuva televisiosarja sai ensi-iltansa vuonna 1989. Nyt kulttimaineeseen nousseesta ohjelmasta on tekeillä uusi versio.

29.6.2020 8:00

Kirjailija Anna-Leena Härkönen oli vasta 17-vuotias kirjoittaessaan esikoisteoksensa Häräntappoaseen. Siitä huolimatta Häräntappoase nousi nopeasti klassikon maineeseen, ja kirjasta tehtiin myös televisiosarja, jota tähdittivät muun muassa tuolloin teini-ikäiset näyttelijälupaukset Santeri Kinnunen ja Outi Alanen.

Nyt Härkösen lähes 40 vuotta sitten kirjoittamasta esikoisteoksesta on valmisteilla uusi, nykyaikaan sijoittuva kahdeksanosainen Elisa Viihteen alkuperäissarja. Pääosin Tampereen seudulla kuvattavan sarjan ovat käsikirjoittaneet Oskari Sipola sekä aiemmin muun muassa viihdeohjelma Putousta käsikirjoittanut Oona Haapaniemi. Sarjan ohjaa Petra Lumioksa.

Uutta alkuperäissarjaa tähdittää joukko nuoria näyttelijäkykyjä.

Sarjan tähtinä nähdään joukko nuoria, alle parikymppisiä näyttelijöitä, jotka valittiin sarjaan lähes kahdensadan hakijan joukosta. Häräntappoase-sarjan uudet nuoret näyttelijäkyvyt ovat Rebekka Baer, Elsa Brotherus, Carola Hakola, Ofelia Hanttu, Romeo Lahti, Noa Lange, Sulo Laukkanen ja Tuure Taskinen.

– Uusi tulkinta Anna-Leena Härkösen klassikkoteoksesta tuo tutun tarinan nykyhetkeen ja tarkastelee sen teemoja z-sukupolven linssin kautta. Tyhjenevä maaseutu ja langattomien verkkojen yhdistämä maailma tarjoavat taustakankaan kysymyksille itsenäisyydestä, kasvamisesta, rakkaudesta, seksistä ja sukupuolista, jotka kaikki kohtaavat murrosiän kurimuksissa, sarjan kehittäjä, käsikirjoittaja ja tuottaja Sipola kertoo tiedotteessa.

– Kameran edessä ja takana esiin marssii 90- ja 2000-lukujen tekijäsukupolvi, ja on etuoikeus olla vetovastuussa tämän porukan debyytissä.

Anna-Leena Härkönen kirjoitti Häräntappoaseen ollessaan vasta 17-vuotias.

Palkitun teoksen kirjoittanut Härkönen puolestaan yllättyi kuullessaan, että hänen esikoisromaanistaan on jälleen tekeillä televisiosarja.

– Kirjan ilmestymisestä on yli 30 vuotta, ja siitä oli tehty tv-sarja jo 90-luvulla. Alkuun epäröin, mutta kun minut on pienin askelin totutettu muutoksiin, olen innoissani, Härkönen kommentoi tiedotteessa.

– Häräntappoaseesta on mahdollista tehdä uusi, raikas versio, jossa perusasetelma on kuitenkin sama kuin alkuperäisteoksessa: kahden nuoren ihmisen rakkaus ja itsensä etsiminen tässä maailmassa. Olen otettu siitä, että romaanini saa vielä nykyäänkin tekijät innostumaan ja odotan suurella mielenkiinnolla tulevaa, hän iloitsee.

Santeri Kinnunen ja Outi Alanen tähdittivät Häräntappoase-sarjaa vuonna 1989.

Vuonna 1989 ilmestyneessä alkuperäisversiossa aikansa nuoret nousevat kyvyt Kinnunen ja Alanen näyttelivät Allua ja Kerttua, jotka tapaavat Torvenkylän pikkukylässä kesäloman aikana. Tarina alkaa, kun kaupunkilaispoika joutuu sukulaistensa luo töihin heinäpellolle ja kohtaa vanhempiaan vastaan kapinoivan paljasvarpaisen Kertun.

Vuonna 1984 ilmestynyt romaani kohahdutti 1980-luvun Suomea rempseän nuorisokielensä ja avointen seksikuvaustensa vuoksi. Tv-sarjan eroottiset kohtaukset olisivat tänä päivänä monelle television katsojalle jo arkipäivää, mutta aikoinaan se jätti uuden sanan puhekieleen, sillä sana häräntappoase viittasi miehen sukuelimeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?