Tänään tv:ssä mainio toimintaelokuva – tuo mieleen Tarantinon läpimurtoleffan - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Tänään tv:ssä mainio toimintaelokuva – tuo mieleen Tarantinon läpimurtoleffan

Sharlto Copley irrottelee kaikki oikut taitavana asekauppiaana Vernonina.

Julkaistu: 28.6. 10:30

Free Fire sijoittuu 1970-luvun loppuun.

Tarpeeksi röyhkeällä otteella yksinkertaisestakin tilanteesta voi kasvattaa mehevän elokuvan. Melkein kokonaan yhdessä rähjäisessä varastotilassa tapahtuva kepeä toimintadraama Free Fire tuo toteutukseltaan mieleen Quentin Tarantinon läpimurtoelokuvan Reservoir Dogs (1992).

Mukamas kovien tyyppien turpavärkki soi brittiohjaaja Ben Wheatleyn ja Amy Jumpin käsikirjoittamassa elokuvassa melkein Tarantinon tapaan – joskin rennommissa merkeissä.

1970-luvun loppuun sijoittuvassa elokuvassa Irlannin tasavaltalaisarmeijan IRA:n rahamies saapuu Bostoniin hankkimaan uuden aselastin maaniselta eteläafrikkalaiselta asekauppiaalta.

Sinänsä vakava tilanne kääntyy pian mustaksi komediaksi, kun luottamuspula, ennakkoluulot ja vanha kunnon mielensä pahoittaminen ovat vähällä katkaista kaupanteon ennen kuin se on ehtinyt kunnolla alkaakaan.

Kummallakin puolella on kylmähermoisten konkarien lisäksi muutama epävakaa apuri. Vanha varasto muuttuu sissisodan tantereeksi.

Wheatley loihtii tahallisen erilaisista näyttelijöistään loistosuorituksia: District 9:n (2009) ja Chappien (2015) tähti Sharlto Copley irrottelee kaikki oikut taitavana asevarustelijana, kun taas Cillian Murphy ja Armie Hammer hehkuvat rauhallisuuden perikuvina.

Kong: Pääkallosaaren (2017) tapaan Brie Larson hurmaa jälleen järjen naisena kaiken miehisen hulluuden keskellä.

Free Fire (2016) TV2 klo 21.00 ★★★

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?