Radiojuontaja Ellinoora Takala, 27, on viettänyt yli 10 juhannusta töissä Järviradiossa: ”On kiva olla osa muiden juhlaa” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Radiojuontaja Ellinoora Takala, 27, on viettänyt yli 10 juhannusta töissä Järviradiossa: ”On kiva olla osa muiden juhlaa”

Ellinoora Takala on tullut tutuksi Järviradion kuulijoille. Koko Suomessa soivalla radiolla on kuulijoita myös muun muassa Ruotsissa, Saksassa ja Yhdysvalloissa.

Julkaistu: 19.6. 11:30

Ellinoora Takala on työskennellyt Järviradiossa 15-vuotiaasta asti.

Rauhallinen ja naapurintyttömäinen. Ei mikään kaupunkien hepsankeikka. Tuulahdus vanhaa hyvää aikaa, jolloin juontajat eivät kikattaneet.

Näin kuvailee eräs vanhempi fani Tv-lehdelle Järviradion Ellinoora Takalaa. 27-vuotias suosikkijuontaja viettää tämän juhannusaaton tutuissa puuhissa. Hän lukee ja soittaa Järviradion kuulijoiden toiveita iltakuudesta yömyöhään asti.

– Heti kun toiveita aletaan soittaa, niin koko päivän saa niitä sitten soittaa. On saattanut mennä jopa yhteen asti yöllä, Takala kertoo.

Yleisimmin kuulijat haluavat lähettää hyvän juhannuksen toivotuksia ja toivoa suomalaista iskelmää. Juhannuksen suosituimpia ovat Reijo Taipaleen ja Olavi Virran kappaleet.

– Saattaa olla myös sellaisia, että joku toivoo vaimollensa tai miehellensä siinä. Joskus jopa saman pöydän äärellä tai samalla sohvalla istuen, Takala sanoo.

Näin hän on viettänyt suurimman osan viime juhannuksistaan. Takala aloitti Järviradiossa 15-vuotiaana, kun meni sinne tet-harjoitteluun. Sille tielle hän on jäänyt.

– Tavallaan se on kiva olla osana toisten juhlaa ja tehdä siitä heille mukavampi musiikin ja terveisten lähettämisen kautta.

Kahdentoista Järviradio-vuotensa aikana Takala on viettänyt suurimman osan juhannuksistaan töissä Järviradion toimituksessa Alajärvellä. Ensin levystön puolella ottamassa puheluita vastaan, sitten juontamassa. Lappajärveltä kotoisin oleva radioääni vakuuttaa ehtivänsä nauttimaan juhannuksesta töiden ohella.

– Yleensä kuuden maissa aloitan. Loppujen lopuksi siinä pääsee aamun ja päivän aikana viettämään juhannusta itsekin.

Englannin kielen opettajaksi Jyväskylän yliopistosta valmistuneella Takalalla on kokopäivätyö Järviradion rinnalla. Hän työskentelee kansainvälisyyskoordinaattorina Leader Aisapari -maaseudun kehit­tämisyhdistyksessä.

Matkailua rakastava Takala on asunut vuoden Yhdysvaltojen Etelä-Dakotassa vaihto-oppilaana ja puoli vuotta Belgiassa. Lempimaanaan hän pitää Suomen ohella Yhdysvaltoja, jossa on tullut käytyä useampaan otteeseen, ja jonne sydän jäi.

– Pari vuotta sitten olin kiertämässä Australiaa ja Uutta-Seelantia. Näin tuttuja. Olen aina pyrkinyt matkustelemaan joka vuosi, mutta nyt kesä tulee vietettyä täällä Suomessa. Muuten tykkään reissata paljon.

Tv:stä Takala katsoo muun muassa Ylen Au pairit -sarjaa, jonka viimeksi nähdyllä kaudella seikkailtiin Uuden-Seelannin Aucklandissa. Hän on itsekin ollut mukana eräässä tv-tuotannossa, laulamassa Timo Kotipellon kuorossa Nelosen Kuorosodassa vuonna 2009. Hevimetallibändi Stratovariuksen laulaja on niin ikään syntyisin Lappajärveltä.

– Timo on mukava ja maanläheinen. Tosi helposti tulimme juttuun. Vieläkin kun nähdään, halataan. Hän ei ole unohtanut, mikä on mukavaa, Takala kehuu.

Järviradiolla toiveita luetaan ja soitetaan pitkin juhannusaattoa. Juhannusjulistus tulee iltapäivällä klo 14.00 Virroilta, ja sen perään soitetaan Kesäillan valssi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?