Kirsti Paakkasen tarinasta on suunnitteilla elokuva – takana uusi elokuvayhtiö - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Kirsti Paakkasen tarinasta on suunnitteilla elokuva – takana uusi elokuvayhtiö

Marimekko-legendan tarina saattaa pian taipua elokuvaksi uuden elokuvayhtiön käsissä.

Uusi suomalainen elokuvayhtiö suunnittelee elokuvaa yritysjohtaja Kirsti Paakkasesta.­

17.6.2020 13:00

Tuntematon sotilas -elokuvan rahoituksen keränneet sijoittajat ovat ostaneet yhdessä Otava Oy:n kanssa Elokuvayhtiö Suomi 2017 Oy:n.

Uuden Aurora Studios Oy -nimen saava yhtiö kertoo tiedotteessaan, että se tulee keskittymään kotimaisten pitkien elokuvien kehittelyyn, rahoitukseen ja levitykseen. Uusi Aurora Studios Oy ei ole osa Otava -konsernia, vaan itsenäinen toimija.

Yhtiö on tiedotteensa mukaan käynnistänyt jo toistakymmentä projektia, joissa kirjoista tai alkuperäisistä käsikirjoituksista kehitetään pitkiä elokuvia. Elokuvia on tarkoitus kuvata tulevina vuosina.

Suunnitteilla on muun muassa elokuva legendaarisen yritysjohtaja Kirsti Paakkasen tarinasta perustuen Ulla-Maija Paavilaisen kirjaan Suurin niistä on rakkaus.

91-vuotias Paakkanen tunnetaan Marimekon pelastajana. Hän osti yrityksen 1990-luvun alussa ja nosti sen romahtaneen talouden nousuun. Paakkasen johdolla Marimekosta tuli kansainvälinen menestystarina, joka tunnetaan ympäri maailmaa.

Ulla-Maija Paavilainen kirjoitti Kirsti Paakkasen tarinasta Suurin niistä on rakkaus -kirjan.­

Ulla-Maija Paavilainen kertoi IS:lle huhtikuussa, että Suurin niistä on rakkaus -kirjassa käydään läpi Paakkasen uraa sekä yksityiselämää.

– Minut yllätti erityisesti kaksi asiaa: Kirstin sydämellisyys ja hänen huumorintajunsa, jotka eivät ole tulleet esille julkisuudessa. Kirstin huumori on tilannekomiikkaa, ei mitään vitsejä, Paavilainen kertoi.

Miessuhteitaan Paakkanen ei kuitenkaan halunnut tuoda mukaan teokseen, vaikka kiinnostuneita miehiä kuulemma oli jonoksi asti. Paakkanen ja Paavilainen naureskelivat teosta tehdessään, että ”tässä kirjassa ei ryypätä eikä rällätä”.

Kirsti Paakkasen elämästä kertovan elokuvan lisäksi uusi Aurora Studios Oy suunnittelee Emmi Pesosen Maailman kaunein sana -romaaniin pohjautuvaa elokuvaa ja toimii Aku Louhimiehen ja Inka Kallénin tänä kesänä kuvattavan Odotus-elokuvan levittäjänä.

Lisäksi yhtiö jatkaa Tuntematon sotilas -elokuvan ja tv-sarjan oikeuksien hallinnoimista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?