Mira kertoo ensi kertaa, miksi petti Valto-puolisoaan Temptation Islandilla - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Mira, 25, kertoo ensi kertaa, miksi petti puolisoaan Temptation Islandilla – tajusi tekojensa seuraukset vasta, kun elämässä ei ollut enää mitään

Mira haluaa kertoa omilla sanoillaan, miksi päätyi pettämään kumppaniaan Temptation Islandilla ja mitä siitä seurasi.

Julkaistu: 4.6. 22:21

Miran, 25, ja Valton, 26, suhde päätyi viimeisellä iltanuotiolla eroon. Nyt hän haluaa selittää, miten kaikki tapahtui.

Temptation Island Suomen seitsemäs tuotantokausi päättyi torstaina melkoiseen tunnemyrskyyn, kun lähes neljä vuotta seurustelleet Mira ja Valto kohtasivat toisensa kolmen viikon erossa olon jälkeen.

Saarella Mira lähentyi sinkku-Markuksen kanssa ja ihastui tähän. Lopulta hän petti puolisoaan, muttei pystynyt tunnustamaan asiaa. Koko totuus paljastui Valtolle vasta viimeisellä iltanuotiolla. Hän romahti näkemästään täysin.

Kamerat olivat tallentaneet Miran ja Markuksen petipuuhat.

– Se oli siinä. Se riitti, Valto kykeni sanomaan.

Lopputuloksena oli ero.

Miran ja Valton viimeiseltä iltanuotiolta ei puuttunut draamaa.

Tapahtumista on kulunut nyt puoli vuotta, mutta ne ovat Miralle vähintään yhtä avonaisia haavoja. Hän toteaa heti alkuun, että kuvausten aikaisia ja heti niitä seuranneita tapahtumia on vaikeaa hahmottaa.

Koko olemuksesta huokuu varovaisuus.

– Kaikki on ollut aika sekavaa sumua. Oli vaikeaa realisoida, että tämä tapahtui, Mira aloittaa.

Vaikka eropäätös tehtiin iltanuotiolla, asiat eivät olleet niin yksinkertaisia. Tilanteen prosessointi vei aikaa.

– Palloteltiin ja pyöriteltiin sitä ajatusta. Mietimme, mitä haluamme ja tarvitsemme. Mietimme myös mahdollisuutta yrittää, Mira selvittää.

– Mutta kun sanoin, että minulla on nollatoleranssi pettämiselle, niin se koskee myös itseäni. Ei meistä kumpikaan olisi voinut elää sen kanssa.

Ensimmäinen askel Suomeen päästessä oli silti ottaa etäisyyttä ja hankkia oma asunto. Hänen ja Valton oli ollut tarkoitus muuttaa kuvausten jälkeen Maltalle, joten kaikki tavarat olivat Valton vanhempien luona. Sinne kaksikko myös suuntasi kuvausten jälkeen.

Tulevaisuudensuunnitelmat olivat valmiina jo ainakin seuraaviksi kahdeksi vuodeksi. Sen sijaan Mira tajusi olevansa tilanteessa, jossa hänellä ei ollut kotia, töitä tai lähipiiriä, johon tukeutua.

Saatuaan asunnon Tampereelta Mira haki töitä, mutta arjesta oli mahdotonta saada otetta ilman parisuhteen tuomia rutiineja.

– Oli tottunut siihen, että on joku, jonka kanssa mennä salille ja näin. Nukuin paljon, enkä saanut mistään otetta.

– Yritin pysytellä hengissä. Sitä oli tosi yksin.

Mira joutui kotiin palattuaan tyhjän päälle. Edessä oli muun muassa uuden asunnon etsintä.

Mira on hetken hiljaa. Hän kertoo saaren tapahtumien ja siellä heränneiden tunteiden tulleen hänelle yhtä yllätyksenä kuin kaikille muillekin. Hän oli kokenut olevansa suhteessaan ja elämässään onnellinen, kunnes kupla saarella puhkesi.

– Koko kansan edessä paljastui, että mä olen riippuvainen toisesta ihmisestä. Että en pärjää ilman, että joku kannattelee.

– Kukapa haluaisi myöntää olevansa hauras ja keskeneräinen.

Ohjelmaa Mira kertoo pystyneensä katsomaan noin sen puolivälin tienoille.

– Siihen asti olin vielä itsekin suht järjissäni. Sen jälkeen se meni niin syvälle, että mun oli pakko lopettaa katsominen. En enää tunnistanut sitä ihmistä siellä ruudussa.

Tilanteesta ei tehnyt helpompaa se, että vasta jaksoja katsomalla Mira näki Valton ottaneen ongelmakohdista koppia ja ponnistelleensa niiden selvittämiseksi.

– Oma toiminta tuottaa niin pahaa häpeää. Kyllä mä näen kaikki ristiriidat ja kohtaan ne somessa joka tapauksessa tahtomattani.

Mira pitää ymmärrettävänä, kuinka tosi-tv-osallistujat näyttäytyvät katsojille ihmisten sijaan yksiulotteisina hyvinä tai huonoina hahmoina. Hän myös ymmärtää, minne ihmiset haluavat hänet siinä asettaa.

– Mähän olen äärimmäisen huono esimerkki siitä, miten parisuhteessa toimitaan, miten omia tunteita käsitellään tai kumppania arvostetaan. Valehtelusta puhumattakaan, hän toteaa.

Mira ei omien sanojensa mukaan aio pysytellä julkisuudessa Temptation Islandin jälkeen.

Mira kertoo uskoneensa viimeiseen asti, ettei niin sanottuina kuvausten välipäivinä tapahtunut pettäminen olisi tallentunut videolle. Siksi hän jatkoi valehtelua huhuista huolimatta.

– Silloin ei pitänyt tuotannon puolesta kuvata, kun kaikki tapahtui. Se ei tietenkään oikeuta mihinkään, mutta silti, hän toteaa.

Lopulta valheiden verkko oli niin syvä, ettei hän pystynyt enää perääntymään.

– Halusin säästää paitsi itseni, mutta myös Valton siltä häpeältä, jota hän joutui kokemaan. Moraalisesti olisi ollut oikein kertoa totuus iltanuotiolla, mutten pystynyt siihen, Mira tunnustaa.

– Mutta jos mitään materiaalia ei olisi ollut, niin en olisi sitä pystynyt siinä myöskään sanomaan.

Mira painottaa, ettei syytä valinnoistaan ketään. Tehtyä ei saa tekemättömäksi, mutta teoistaan pitää kantaa vastuu.

Siihen hän on pyrkinyt kaiken jälkeen.

– Olemme Valton kanssa sopineet ja selvittäneet asiat niin hyvin, kun vain voimme. Hän on hyväksynyt tilanteen, vaikka kaikkea ei anteeksi pystynytkään antamaan.

Hän kurtistaa kulmiaan. Valton tuen lähdettyä Mira on tukeutunut arjessaan saarelta löytämäänsä Markukseen.

– Jatkoimme siitä, mihin asiat olivat siellä jääneet.

Mira paljastaa tapailevansa nykyään Markusta, jonka kanssa lähentyi Temptation Islandilla.

Mira painottaa, ettei seurustele Markuksen kanssa. Hän asuu edelleen Tampereella, Markus Vantaalla.

– Voisi sanoa, että me tapaillaan. Hän on ollut isona tukena, mutta asiat saavat mennä todella omalla painollaan. Haluan rakentaa seuraavan suhteen vakaalle pohjalle, niin, etten ole riippuvainen kenenkään tuesta.

Siihen hän toivoo saavansa keinoja terapiasta.

– Olisi pitänyt ymmärtää hakea ammattiapua jo kauan sitten. Kun on kyse kaltoinkohtelusta tai traumoista, niin ne olisi pitänyt käsitellä ennen tätä. Parisuhteen tehtävä ei ole kannatella, eikä miesystävä ole terapeutti, hän pohtii.

Mira oli jo alun perin päättänyt, ettei lukisi mitään keskustelua ohjelman tiimoilta. Lopulta kommentit vyöryivät hänen sometileilleen. Muutamassa viikossa ilkeät kommentit muuttuivat uhkaaviksi. Lopulta tappouhkauksia tuli kymmeniä päivässä.

– Oikeasti on alkanut pelottaa liikkua ulkona, ellei ole ihan pakko. Jos joku uhkaa somessa tappaa mut, niin eihän se loogisesti ajateltuna ole realistinen uhkaus. Mutta kun niitä tulee jatkuvalla syötöllä, niin siitä tulee todella realistista.

– Olen yrittänyt siivota kommentteja, mutta silloin olen joutunut kohtamaan niistä jokaisen. Se määrä on ollut suuri.

Mira kertoo suunnitelleensa yhteistä tulevaisuuttaan Valton kanssa jo vuosiksi eteenpäin. Suunnitelmat menivät kuitenkin uusiksi.

Mira kertoo yrittäneensä avata mielenmaisemaansa myös sosiaalisessa mediassa, mutta selitykset ovat hukkuneet vihan alle.

– Olen toistanut vuodesta toiseen myrkyllisiä käytösmalleja. Ei kukaan syntyessään ole paha tai päätä, että rupeaa valehtelemaan, hän toteaa.

– Ne ovat lähteneet varmasti jo lapsuudesta ja johtaneet siihen, että on aiemmissa suhteissa tullut psyykkisesti ja fyysisesti pahoinpidellyksi. Jossain vaiheessa päätin, etten tule sietämään sellaista enää koskaan. Nyt olen satuttanut käytökselläni muita, eikä sitä tule myöskään sietää.

Kaksi viikkoa sitten Mira latasi Instagramiin videon, johon kasasi tapahtumiaan saarella. Sen jälkeen hän on yrittänyt olla mahdollisimman näkymätön.

Mira pystyi seuraamaan Temptation Islandin kulunutta kautta vain puoleen väliin saakka. Viimeisiä jaksoja hän ei kyennyt katsomaan lainkaan.

Mira kertoi jo alkumetreillä taivutelleensa Valtoa osallistumaan kanssaan ohjelmaan, kunnes mies oli suostunut. Kauden alettua Mira julkaisi muun muassa oman nettivalmennuksensa, vaikka tiesi lopputuloksen. Mitä Mira halusi ohjelmalta?

– Olen hirveä reality-fani ja seurannut Temppareitakin alusta asti. Olen jo pienestä asti ajatellut joskus osallistuvani vaikka Big Brotheriin. Ehkä se on seurausta siitä heikosta itsetunnosta ja tarpeesta tulla nähdyksi ja kuulluksi, hän pohtii.

– Mutta tähän lähdin Valton tavoin näyttämään, kuinka helppoa tämä on. En mä voinut ikinä arvata, että mun psyyke ei kestäisi sitä.

Sosiaalisessa mediassa – tai julkisuudessa – hän voisi tulevaisuudessa kuvitella olevansa vain fitness-harrastuksensa puolesta.

– Olen sanonut sanottavani. Voisin keksiä tekosyitä, mutta nämä ovat ne syyt, enkä voi sitä muuttaa.

Tulevaisuutta on muutenkin vaikeaa hahmottaa, mutta Mira toivoisi siltä rauhaa. Että elämään löytyisi tasapaino ja omat jalat kantaisivat.

– Olen tehnyt virheitä, enkä halua toistaa niitä enää ikinä uudestaan, hän sanoo ja nostaa katseensa, joka on pysytellyt pitkään liimautuneena pöytään.

– Mutta mä toivon, että ajan kanssa voisin olla esimerkki siitä, että virheistään voi oppia, kun niihin hakee apua.

Mira kertoo turvautuneensa koko elämänsä ”myrkyllisistä” käyttäytymismalleihin. Hän kertoo hakeneensa apua terapiasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?