Toisenlaiset teiniäidit: 16-vuotias Milena tuli tahtomattaan raskaaksi ja menetti lähes kaikki ystävänsä – oma äitikin piti mykkäkoulua - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Toisenlaiset teiniäidit: 16-vuotias Milena tuli tahtomattaan raskaaksi ja menetti lähes kaikki ystävänsä – oma äitikin piti mykkäkoulua

Julkaistu: 25.5. 16:31

Toisenlaisten teiniäitien jaksossa tutustutaan 16-vuotiaaseen Kajaanissa asuvaan Milenaan, joka odottaa esikoistaan.

Milenan tilanne on vaikea, ja hän on kokenut paljon ikäviä asioita, kuten koulukiusaamista.

– Mun nuoruus on ollu aika vaikee, kun me ollaan muutettu niin paljon, Milena sanoo hiljaa.

Hän tuli raskaaksi lyhyen seurustelun seurauksena, kun poikaystävä painosti Milenan sänkyyn. Raskaaksi tultuaan Milena katkaisi kaikki välit Venäjällä asuvaan eksäänsä.

– Kun sain tietää raskaudesta, sorruin vessan lattialle, nuori nainen muistelee.

– Olin romuna ja pelkäsin, mitä mun suunnitelmille käy. Että miten mun äiti ja mummi ja muut reagoi, hän sanoo.

Kävi niin, että Milenan ystävät jättivät hänet yksin.

– Kaverit otti niin, että suurin osa lähti ja alkoi puhua musta kaikkea kakkaa. He on pistäneet tän kaiken mun toisen kansalaisuuden piikkiin. Oon kuulemma perusvenäläinen ämmä.

Myös Milenan venäläinen äiti suhtautui asiaan voimakkaasti. Hän oli niin poissa tolaltaan, ettei voinut alkuun edes puhua tyttärensä kanssa.

– Äiti piti mykkäkoulua ja itki tosi paljon, Milena kertoo.

Sittemmin äiti on tullut sinuiksi Milenan raskauden kanssa ja on tärkeä tuki tyttärelleen. Hän myöntää, että alku oli hyvin vaikea:

– Tuntui, että maailma kääntyi. Oli todella järkyttynyt olo. Milena olisi halunnut keskustella, mutta en ollut valmis, Milenan äiti sanoo.

Raskaus on loppujen lopuksi tehnyt hyvää äidin ja tyttären suhteelle. Kuukauden mykkäkoulun jälkeen äidin ja tyttären suhde on parempi kuin koskaan:

– Meillä ei ole ikinä ollut tällaisia välejä, eikä haluta niitä enää rikkoa, Milena sanoo onnellisena.

Toisenlaisten teiniäitien kaksi ensimmäistä jaksoa on katsottavissa Ruutu+:ssa. Ohjelma tulee katsottavaksi televisioon syksyllä.

Ruutu ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?