Perussuomalaisten kansanedustaja saa yleisöltä tiukkaa palautetta Haluatko miljonääriksi? -kisassa – olisitko tiennyt vastauksen tähän kysymykseen? - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Perussuomalaisten kansanedustaja saa yleisöltä tiukkaa palautetta Haluatko miljonääriksi? -kisassa – olisitko tiennyt vastauksen tähän kysymykseen?

Julkaistu: 22.5. 19:32

Kansanedustaja Ville Tavio (ps) kisaa Haluatko miljonääriksi? -ohjelmassa.

Lauantaina miljoonan euron potin tavoittelua jatkaa kansanedustaja Ville Tavio (ps).

Hän kerää rahaa hyväntekeväisyyteen, varsinaissuomalaisille vähävaraisille perheille. Peli sujuu näppärästi aina siihen asti, kunnes juontaja Jaajo Linnonmaa esittää Mannerheimin kuolinpaikkaa koskevan kysymyksen:

– Missä kaupungissa Suomen marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheim kuoli tammikuussa 1951?

Vaihtoehdot ovat Porvoo, Lausanne, Tukholma ja Wien. Kansanedustajan vaisto on oikeilla jäljillä, mutta varmuutta hänellä ei asiasta ole.

– Mun vahva intuitio vetää tonne Lausanneen. En edes tiedä tarkkaan, missä se on. Se lienee Sveitsissä, olisko? Ville Tavio pohtii.

Hän kuitenkin empii vaihtoehtojen Wien ja Lausanne välillä ja päättää käyttää ensimmäisen oljenkortensa ja kysyy yleisöltä. Yksi kolmesta auttajasta on helsinkiläinen virkanainen Aisu, jolta tulee oikea vastaus kuin apteekin hyllyltä.

– Kyllä se on toi B) Lausanne. Olen opiskellut valtiotieteitä ja poliittista historiaa, ja kuuluu ihan yleissivistykseen tietää, että marsalkka Mannerheim kuoli Lausannessa! Aisu napauttaa kansanedustajaa ja saa yleisön nauramaan.

Myös mikkeliläinen eläkeläinen Hannele ja helsinkiläinen opiskelija Otto ovat sitä mieltä, että oikea vastaus on Lausanne.

Ville Tavio luottaa yleisöön ja lukitsee vastauksen ja pääsee pelissä eteenpäin kohti varsin suuria summia.

Haluatko miljonääriksi? Nelosella lauantaina klo 21.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?