Juutalaista ruokavaliota noudattava Laura Huhtasaari kieltäytyy Hans Välimäen lounasideasta – ”Onkohan täällä mitään alkuruokaa mulle?”

Hans Välimäki tapaa illan ohjelmassa perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaaren, joka uskoo, että saa puhumalla Välimäen olemaan samaa mieltä politiikasta hänen kanssaan.

12.5.2020 7:30

Hansin matkassa -sarja on välitön ja kiinnostava, sillä sen myötä päästään kurkistamaan julkisuuden ihmisten keittiöihin ja näkemään heistä hieman eri puolia kuin aiemmin.

Pettymys ei ole tämäkään jakso, jossa Hans Välimäki lähtee Brysseliin tapaamaan perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaarta. Puhelias ja nauravainen Huhtasaari alkaa heti politikoimaan, ja kertoo olevansa ”isänmaan asialla”.

Hän antaa Hans Välimäelle esittelykierroksen Euroopan parlamentissa. Kun Välimäki utelee, onko Huhtasaarella illanistujaisia muiden suomalaisten meppien kanssa, Huhtasaari kieltää jyrkästi.

– Täällähän tehdään yhteistyötä vain heidän kanssaan, joiden kanssa ollaan samaa mieltä.

Huhtasaari selventää, että muut kuin hän ja Teuvo Hakkarainen haluavat federalisaatiota. Huhtasaaren tavoite puolestaan on ”saada Suomi takaisin”.

Laura Huhtasaari politikoi niin työ- kuin vapaa-ajalla, myös kokatessa.

Ravintolalounaalla Välimäki ehdottaa uppomunaa ankeriaan kera, mutta se ei käy Huhtasaarelle, joka vakavoituu. Välimäki pohtii hummeriakin.

– Mä en kyllä syö hummeria. Pyrin noudattamaan juutalaista ruokavaliota. Onkohan täällä nyt mitään alkuruokaa mulle? Huhtasaari miettii.

Hän muistelee, kuinka joku ohikulkija kävi hänen kimppuunsa ja sylkäisi hänen päälleen siksi, että Israelin ystävällä Huhtasaarella oli kaulassaan daavidintähti.

– Hän suuttui siitä korusta. Mä säikähdin hirveästi.

Yhdessä jutellaan myös siitä, kuinka Huhtasaaren kodin ikkunat rikottiin aiemmin.

– Ei sitä voi kauheesti jäädä miettimään. Kotihan on vaarallisin paikka muutenkin, sä voit liukastua ja lyödä pääsi, Huhtasaari vitsailee.

Välimäki saa kutsun Huhtasaaren Brysselin-kotiin, jossa alkumaljoja kilistellään brexitille. Huhtasaari paljastaa, että kouluikäisten lasten ehdoilla mennään ruoka-asioissa. Hän haluaisi oppia tekemään maistuvia kasvisruokia.

Illallispöydässä ovat myös Huhtasaaren kouluikäiset tytöt ja kollega Teuvo Hakkarainen.

Yhdessä kokataan suvun reseptillä herkullinen sacherkakku. Viimeistään sitä maistellessa tunnelma lämpiää todella.

Vieraaksi pöytään saapuu myös Teuvo Hakkarainen, joka on aiemmin ajatellut vain, että kokkiohjelmissa sotketaan hyviä ruokia pilalle.

– Mutta nyt muuttui mieli. Oonkohan koskaan syönyt näin hyvää ruokaa?Hansin matkassa tiistaina 12.5. Nelonen klo 20.00

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?