Au pair -Emel, 19, heitettiin ulos isäntäperheen kodista – häpeää tv-sarjassa nähtävää ”kännäämistä” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Au pair -Emel, 19, heitettiin ulos isäntäperheen kodista – häpeää tv-sarjassa nähtävää ”kännäämistä”

Emel sanoo tulleensa kuvauksissa kaikista läheisimmäksi Sinin kanssa. –Kyllä me Adankin kanssa ollaan läheisiä, mutta Sini on alusta asti ollut tärkein ystävä.

Julkaistu: 29.4. 18:44

Vantaalaisen Emelin au pair -kokemus alkoi Ylen suosikkisarjassa karulla tavalla, kun host-perhe heitti hänet ulos.

19-vuotias vantaalainen Emel nähdään tänä keväänä mukana Ylen Au pairit Uudessa-Seelannissa -sarjassa. Emel kuvailee itseään temperamenttiseksi ja itsenäiseksi, mutta herkkyyttäkin puoliksi turkkilaisesta naisesta kyllä löytyy.

Emelin vanhemmat neuvoivat tytärtään välttämään liikaa juhlimista Aucklandissa.

– Mene ajoissa nukkumaan, älä juhli liikaa ja ole varovainen ihmisten kanssa, Emelin isä ohjeisti.

Emel myöntää, ettei isän neuvoa noudatettu Au pairit -sarjan kuvauksissa aivan pilkulleen.

– Nukuin ihan hyvin, mutta isän makuun juhlin vähän liikaa. Tuli niin sanotusti kuppia kaadettua, Emel sanoo.

Hän sanookin katuvansa kuvauksista sitä, että tuli juoneeksi liikaa au pairien yhteisissä bileissä.

– Yritän tietysti elää niin, ettei tee mitään, mitä katuisi jälkikäteen. Kyllä mua kaduttaa se, että olen ollut välillä aika kännissä. Se on noloa katsottavaa. Sen näkemistä en odota innolla. Suurin osa nuorista kuitenkin käyttää alkoholia ja hölmöilee, hän sanoo.

Au pairina oleminen on tuttu juttu nuorelle vantaalaisnaiselle, sillä hän on aikaisemminkin ollut au pairina. Ylen ohjelmaan hän haki kieli poskessa.

– Olen sarjan kova fani. Hain puolivitsillä, mutta olen kyllä tyytyväinen, että pääsin mukaan. Tämä on ollut upea kokemus, Emel iloitsee.

Uudella Au pairit -kaudella seikkaillaan Uudessa-Seelannisa. Kuvassa ohjelman tähdet Sini (vas.), Emel, Jane, Ada ja Jussi.

Au pairin kuvaukset eivät sujuneet kuitenkaan täysin ilman draamaa. Toukokuussa alkavassa ohjelmassa nähdään, kuinka nuori vantaalaisnainen ja hänen host-perheensä eivät löydä yhteistä säveltä. Emel asettuu Uudessa-Seelannissa viimeisillään raskaana olevan Emilyn ja hänen puolisonsa Anthonyn, sekä heidän kahden lapsensa perheeseen.

Perhe on valmistautunut au pairin saapumiseen laatimalla 12-sivuisen tehtävälistan. Erimielisyydet eskaloituvat siihen pisteeseen, että host-perhe heittää Emelin ulos talostaan.

– Se oli mun oma moka. En ala muita syyttelemään, Emel myöntää ja jatkaa.

– Olin siellä vain vähän aikaa. En ehtinyt sopeutua ja oli jet lag. Olin liikaa puhelimellani ja otin siitä kyllä opikseni. Puhelin oli liikaa kourassa ja se oli yksi syy, miksi tilanteeseen päädyttiin. Ei ollut mitään yksittäistä painavaa syytä, että olisin hirveästi mokaillut.

Emel huomasi yhtäkkiä olevansa yksin vieraassa maassa, ilman isäntäperheen tukea. Tapahtunut painoi mieltä myös sen jälkeen, kun hän löysi uuden host-perheen.

– Se oli kova paikka. Olin järkyttynyt ja oli hirveän paha mieli. Jäi traumat siitä ja pelkäsin sen jälkeen, että mitä host-perheeni puhuu selkäni takana, hän sanoo.

  • Katso alla olevalta videolta Emelin esittelyvideo:

Jos video ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.

Rajuja riitoja Janen kanssa

Temperamenttinen Emel ajautuu Au pairit Uudessa-Seelannissa tukkanuottasille etenkin Janen kanssa, joka liittyy au pairit -jengiin parin viikon jälkeen.

Jane on tuttu tv-katsojille entuudestaan Au pairit Miamissa -sarjasta, jossa kohahdutti bilettämisellään. Muilta au paireilta Jane saa nuivan vastaanoton ja esimerkiksi Emel kertoo kameroille, ettei usko heidän tulevan toimeen.

Emel myöntää, että kuvausten alussa Jane pääsi hänen ihonsa alle.

– Kyllä siellä vähän pinna paloi. Tullaan näkemään hieman Turkin tulisuutta. Sain Miami-kaudelta Janesta tosi huonon kuvan. Hänellä on tosi vahva persoona, aivan kuten mullakin, niin siinä voi tulla yhteenottoja.

Au pairit Miami -sarjan räväkkä Jane Hölsö aiheuttaa uudella Au pairit -sarjan kaudella jälleen kipakoita tilanteita.

Ohjelmassa nähdään kohtaus, jossa Emel kertoo kameroille Janen kommentoineen hänelle, että hän näyttää ihan sellaiselta ihmiseltä, jota Jane vihaa. Kommentti kirvoitti kuvauksissa rajun riidan. Jane kertoi IS:lle kyseessä olleen kuitenkin väärinkäsitys.

– Mä olen sanonut Emelille meidän tapaamisen yhteydessä toisessa tilanteessa, että sä muistutat mua eräästä henkilöstä, ketä mä en yhtään arvosta. En käyttänyt sanaa vihata. Siinä vaiheessa Emel otti sen tosi väärin, koska se ei tiennyt, mikä se juttu oli, Jane sanoi.

Myös Emel sanoo, että hän ja Jane ovat saaneet sovittua erimielisyytensä.

– Ihan hyvissä väleissä ollaan. Opin, että jatkossa annan ihmisille mahdollisuuden, ennen kuin kehitän heistä mielipiteitä, Emel kertoo.

Au pairit Uudessa-Seelannissa toukokuun 20. päivä Yle Areenassa ja TV2:lla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?