Au pair -Jussi näki itsensä telkkarissa vieraan naisen sohvalla ja kauhistui – kosteaa iltaa seurasi napakka "kehityskeskustelu" tyttöystävän kanssa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Au pair -Jussi näki itsensä telkkarissa vieraan naisen sohvalla ja kauhistui – kosteaa iltaa seurasi napakka "kehityskeskustelu" tyttöystävän kanssa

–Oli tietty visio siitä, mitä olen itse tehnyt ja sanonut ohjelmassa, mutta se murtui isosti, Jussi sanoo.

Julkaistu: 29.4. 13:05

Jyväskyläläinen Jussi lähti mukaan Au pairit -ohjelmaan hakemaan uusia kokemuksia. Lastenhoidon ohessa nuori mies otti ilon irti Aucklandin yöelämästä täysin rinnoin.

Jyväskyläläinen 20-vuotias Jussi nähdään tänä keväänä Ylen huippusuositussa Au pairit -sarjassa. Ohjelman uudella kaudella viisi nuorta suuntaa Aucklandiin, Uuteen-Seelantiin.

Jussi työskentelee huoltoasemalla ja halusi tehdä jotain repäisevää ennen jatko-opintojen aloittamista. Niinpä hän haki mukaan Au pairit -ohjelmaan.

– Lähdin ennen kaikkea hakemaan seikkailua ja riskiä elämään. Otin askeleen tuntemattomaan ja siitä on tullut paljon jännitystä elämään. Siskoni oli ollut au pairina Australiassa, joten tiesin jo entuudestaan mistä on kyse.

Jussi sanoo au pair -kokemuksen olleen antoisa, mutta ohjelman esittäminen tv:ssä jännittää häntä hieman.

– Olen hieman shokissa jaksot nähtyäni. Vähän pahalta näytti, Jussi naurahtaa.

– Oli tietty visio siitä, mitä olen itse tehnyt ja sanonut ohjelmassa, mutta se murtui isosti.

Sarjassa seurataan Jussin arkea Aucklandissa kolmilapsisen perheen au pairina. Pelkkää puurtamista arki ei ollut, vaan sarjan tulevissa jaksoissa au pairit pääsevät myös tutustumaan Aucklandin yöelämään.

– Ei siellä joka viikonloppu biletetty. Parin viikon välein päästiin juhlimaan, mutta se saadaan ohjelmassa näyttämään siltä, että me todellakin biletettiin koko ajan.

Sarjan tulevissa jaksoissa nähdään myös, kuinka espoolainen Ada sanoo olevansa kiinnostunut Jussista ja uskoo Jussin olevan myös kiinnostunut hänestä. Mutkikkaaksi tilanteen tekee se, että Jussia odottaa kotona Suomessa tyttöystävä Edit.

Jussi sanoo olevansa kauhuissaan etenkin jaksosta, jossa hän lähtee bilettämään Emelin ja Adan kanssa. Jussi päätyy erittäin kostean illanvieton päätteeksi nukkumaan Adan sohvalle.

– Se ei oikeasti mennyt niin, hän sanoo.

– Mun oli alunperinkin tarkoitus jäädä Adalle yöksi ja Emelin väärinkäsityksestä oltiin saatu aika pahannäköinen juttu, että olisin sammunut Adan sohvalle.

Kyseisen illanvieton jälkeen Jussilla ja hänen tyttöystävällään oli ”kehityskeskustelu”.

– Kävimme läpi oikeastaan vaan, ettei jatkossa sekoiteta Red Bullia votkaan, koska silloin menee yli. Kyllä olin sinne mennyt ottamaan ilon irti kaikesta ja tein sen myös tyttöystävälle selväksi.

– Se (bileilta) oli kyllä kaikenkaikkiaan epäonnekas keissi. Ainahan niitä joillekin tapahtuu. Välillä juo vähän liikaa, mutta se sattui sopivasti tv-ohjelmaan pääsemään. Saatiin aikaan muhkea draama, Jussi naurahtaa.

Ada sanoo, ettei ikinä päästäisi poikaystäväänsä hengailemaan kuukausiksi Uuteen-Seelantiin muiden naisten kanssa, kuten Jussin tyttöystävä teki.–Se Sanoin, että olen kiinnostunut, mutta musta se on aivan eri asia kuin ihastuminen. Olen oikeasti kiinnostunut monista ihmisistä ja onhan Jussi kivannäköinen ja sillä on samanlainen huumorintaju kuin mulla.

Tulevissa jaksoissa Ada kertoo, kuinka Jussi oli bileissä halannut häntä ja pitänyt häntä kädestä. Oliko Jussin ja Adan välillä minkäänlaista ihastumista kuvauksissa?

– Ollaan Adan kanssa täysin pelkkiä kavereita ja ollaan aina oltukin. Jos pidin kädestä ja vedin häntä hieman sivummalle bileissä, niin se johtui siitä, että klubilla oli meluisaa ja olin vähän humalassa. Saatoin jakaa ystävällisiä haleja, Jussi sanoo ja jatkaa.

– Tyttöystävän kanssa puhuimme, että oli multa tyhmästi tehty halata humalassa toista au pairia. Tyttöystävän kanssa meillä on kaikki ok, hän korostaa.

Jussi oli ainoa mies au pair -porukassa ja vitsailee joutuneensa välillä osalliseksi naisten draamaan.

– Puhelin lauloi yötä päivää. Jos jollain oli jotain mielenpäällä, niin se kyllä ilmoitettiin. Se oli välillä täynnä valitusta, mutta kyllä mulla jäi heitä vähän ikävä.

Au pair -pestin päättymisen jälkeen Jussi kertoo jääneensä vielä reiluksi kuukaudeksi reissaamaan. Joulun hän vietti host-perheensä, eli opettajapariskunta Claren ja Neilin, sekä heidän lastensa Henryn, 10, Oliverin, 8, ja Emilian, 4, kanssa.

– Olin reissussa vielä 40 päivää ja 10 päivää host-perheen luona. He olivat vähän tuki ja turva jouluna. Törsäsin kaikki kesällä säästetyt rahat.

Au pairit Uudessa-Seelannissa -kauden kaikki jaksot julkaistaan Yle Areenassa keskiviikkona 20.5. klo 21.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?