Vaiettu totuus Teen Mom -sarjan kulisseista julki – tähti puhuu viimein suunsa puhtaaksi tv:ssä nähdystä ”keskenmenosta” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Vaiettu totuus Teen Mom -sarjan kulisseista julki – tähti puhuu viimein suunsa puhtaaksi tv:ssä nähdystä ”keskenmenosta”

Teen Mom -tähti Leah Messer vuonna 2017.

Julkaistu: 28.4. 9:34

Teen Mom 2 -sarjaa vuosien ajan tähdittänyt Leah Messer paljastaa totuuden suosikkisarjassa nähdystä keskenmenosta. Hän myöntää, että on ollut vaikeaa valehdella asiasta vuosien ajan.

28-vuotiaan Leah Messerin elämä tuli monille tv-katsojille tutuksi 2010-luvun alussa. Messer esiintyi 17-vuotiaana MTV:n 16 and Pregnant -sarjassa, jossa nähtiin, miten hän sai lukioikäisenä kaksostytöt silloisen poikaystävänsä kanssa.

Vuodesta 2011 alkaen Messer tähditti Teen Mom 2 -sarjaa, jossa seurattiin hänen ja neljän muun teiniäidin matkaa aina vauva-arjesta kouluikäisten lasten vanhemmiksi.

Messerin elämään mahtui Teen Mom -vuosien aikana lukuisia käänteitä. Hän meni naimisiin kaksostyttöjensä Aliannahin ja Aleeahin isän Corey Simmsin kanssa, mutta liitto kariutui vain vuotta myöhemmin. Pian Messer tapasi seuraavan puolisonsa Jeremy Calvertin, ja pari meni kihloihin.

Messer tuli nopeasti raskaaksi, mutta Teen Mom 2 -sarjassa nähtiin, miten hän sai ”keskenmenon”. Nyt kahdeksan vuotta myöhemmin Messer paljastaa viimein, mitä tv:ssä tuolloin todella tapahtui.

Peoplen mukaan Messer kertoo elämästään toukokuussa ilmestyvässä Hope, Grace & Faith -kirjassa. Teoksessa Messer paljastaa, ettei hän todellisuudessa saanut keskenmenoa kesken suosikkisarjan kuvausten, vaan hän päätyi tekemään abortin ja valehtelemaan asiasta tv:ssä.

– Minulla oli todella huono itsetunto siinä vaiheessa elämääni, ja annoin muiden ihmisten kontrolloida päätöksentekoani 100-prosenttisesti, Messer selittää Peoplen haastattelussa.

Messer väittää kirjassaan, että hänen lähipiirinsä, muun muassa hänen äitinsä Dawn, kehottivat häntä sanomaan, että kyse oli keskenmenosta. Messer oli kertonut läheisilleen, ettei hän ollut varma, kannattaisiko hänen hankkia lasta kihlattunsa kanssa. Hän haikaili yhä ex-puolisonsa Simmsin perään, ja hänen ajatuksensa olivat sekaisin.

Läheistensä kannustamana Messer päätti keskeyttää raskautensa. Peoplen mukaan hän soitti heti abortin jälkeen Teen Mom -sarjan tuotantoyhtiöön, ja kertoi ”menettäneensä lapsen”. Messerin mukaan sarjan tuottaja ilmoitti yllättäen kameraryhmän saapuvan seuraavana päivänä kuvaamaan tilannetta.

Messer kertoo kirjassaan, että hän kävi aamulla yhä läpi raskaudenkeskeytyksen jälkimaininkeja, jotka tallentuivat kameroihin.

– Kun katson nyt taaksepäin, toivon, että olisin myöntänyt sen. Toivon, että olisin voinut myöntää, mitä oli meneillään. Toivon etten olisi pelännyt, mitä kaikki muut sanovat... mutta en aio velloa päätöksessä, jonka tein silloin. Minä aion nousta tekemäni päätöksen yläpuolelle, ja oppia kokemuksesta, Messer sanoo nyt.

People lehti on julkaissut otteita Messerin kirjasta, joista käy ilmi, ettei hän kertonut abortista aluksi edes kihlatulleen.

– Tuntui niin synkältä, koska se (abortti) oli salattu. En pystynyt puhumaan siitä julkisesti enkä yksityisesti, koska annoin niiden ihmisten, jotka olivat silloin läheisimpiäni vakuuttaa minulle, että minun piti pitää se salassa. Vasta kun sain kerrottua Jeremylle, mitä todella oli tapahtunut, aloin tajuta, että valhe kalvaisi minua niin kauan kuin jatkaisin sen kanssa elämistä, Messer kuvailee kirjassaan.

Daily Mailin mukaan Messer avautuu elämäkerrassaan myös siitä, miten musertavaa oli kuulla, että toinen hänen kaksostytöistään sairastaa harvinaista lihasdystrofiaa, joka tulee vaikuttamaan hänen koko elämäänsä. Messer syytti Ali-tyttärensä tilanteesta itseään ja koki olevansa vastuussa sairaudesta.

Messer puhuu kirjassaan myös lääkeriippuvuudestaan, joka alkoi hänen kolmannen tyttärensä Adalynnin syntymän jälkeen.

Tuolloin Messerille määrättiin selkäkipuihin vahvoja kipulääkkeitä, joihin hän jäi koukkuun. Tv-tähti myöntää lääkinneensä lääkkeillä myös henkistä pahaa oloaan ja huoltaan, jota Ali-tyttären harvinainen sairaus aiheutti. Samaan aikaan Messerin liitto Jeremy-rakkaansa kanssa romahti, ja pari päätyi eroon.

Peoplen mukaan Messerin lääkkeidenkäyttö riistäytyi nopeasti käsistä, ja hänelle kehittyi itsetuhoisia ajatuksia. Käännekohta tapahtui, kun Messer eräänä päivänä suunnitteli ajavansa autollaan alas jyrkänteeltä.

– Se oli todella pelottavaa, sillä en tuntenut olevani tarpeeksi arvokas. En tuntenut olevani tarpeeksi hyvä ollakseni lasteni äiti. Se oli ehdottomasti käännekohta, kun tajusin, että olin tosissani vähällä riistää henkeni. Auto kulki hurjaa vauhtia, ja minä vain katsoin sitä ja olin niin vihainen. Se riitti minulle. Silloin tajusin, että okei Leah, sinun on tehtävä jotakin, hän kuvailee.

Messer ilmoittautui kuukauden vieroitushoitoon, ja sai apua riippuvuuteensa ja mielenterveysongelmiinsa. Sittemmin hän on pysynyt kuivilla.

Messerin kaksostytöt ovat nykyään 10-vuotiaita ja hänen nuorin Adalynn-tyttärensä 7-vuotias.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?