Suomalainen Jasmin lävähti amerikkalaiskatsojien eteen kohuohjelmassa – paljastaa nyt, millaista elämä Blake-rakkaan kanssa todella on - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Suomalainen Jasmin lävähti amerikkalaiskatsojien eteen kohuohjelmassa – paljastaa nyt, millaista elämä Blake-rakkaan kanssa todella on

Pariskuntien on saatava K1-viisumi, jonka turvin puoliso voi tulla Yhdysvaltoihin kolmeksi kuukaudeksi. Kun lentokone laskeutuu Amerikkaan, on heillä tasan 90 päivää aikaa tutustua toisiinsa. Sen jälkeen hääkellojen on kilkatettava, tai puoliso joutuu palaamaan takaisin kotimaahansa.

Julkaistu: 25.4. 15:33

Suomalaismissi Jasmin Lahtinen osallistui huippusuosittuun amerikkalaiseen 90 päivää morsiamena -sarjaan.

Maailmalla kohua herättäneessä 90 päivää morsiamena -sarjassa on tänä keväänä nähty suomalaisväriä, kun ex-missi Jasmin Abelard (o.s. Lahtinen) ja hänen puolisonsa Blake päästivät kamerat kuvaamaan parin arkea.

90 päivää morsiamena -sarjassa seurataan kansainvälisten parien tietä alttarille.

Jasminin ja Blaken rakkaus roihahti netissä, ja kiihkeän viestittelyn jälkeen musiikkialalla työskentelevä Blake matkusti Helsinkiin selvittämään, onko Suomi-neito todella niin ihana kuin antaa netissä ymmärtää.

– Tapasimme Blaken kanssa sosiaalisessa mediassa noin kolme vuotta sitten. Siitä päivästä lähtien, kun ensimmäiset viestit laitettiin, olemme puhuneet joka ikinen päivä, Jasmin kertoo Ilta-Sanomille parin suhteen alkutaipaleesta.

Reissu selvensi miehen tunteita siinä määrin, että hän tajusi haluavansa viettää Jasminin kanssa loppuelämänsä. Kolmannella reissulla Blake kosi.

– Muutaman kuukauden keskustelun jälkeen aloimme miettiä tapaamista. Noin puolen vuoden jälkeen hän vihdoin lensi Suomeen. Puhuimme tosissaan, että miten tulevaisuutemme voisi toimia. Kumpikaan ei halunnut olla ikuisesti etäsuhteessa. Päädyimme aika nopeasti siihen, että mieluummin minä muuttaisin hänen luokseen.

90 päivää morsiamena on herättänyt maailmalla runsaasti keskustelua ns. "avioliittoturismista" ja siitä, kuinka avioliitto voi olla monille köyhistä maista tuleville pääsylippu parempaan elämään.

90 päivää morsiamena -ohjelmaan pari haki puolitosissaan. Jasmin oli katsonut ohjelman kaikki kaudet ja bongasi hakulomakkeen netistä.

– Blake ei innostunut, ja ajatus jäi siihen aluksi, kunnes hän itse otti asian esille myöhemmin vitsillä. Hakuaika oli jo mennyt umpeen, mutta ajattelin, että kokeillaan silti. Vastaus tuli jo muutamassa tunnissa, ja haastattelut alkoivat.

Jasminin vanhemmat suhtautuivat varauksella ajatukseen siitä, että heidän tyttärensä osallistuisi amerikkalaiseen tosi-tv-ohjelmaan.

– Äitini oli innoissaan ja kannusti, että lähtekää vain mukaan ohjelmaan, sillä itse epäröin todella paljon. Isäni ensireaktio oli, että ette todellakaan mene mukaan ohjelmaan. Kaikkia nöyryytetään niin pahasti. Mutta hetken juteltuamme mietimme, että se voisi olla hyväkin juttu.

Iso pyörä lähti pyörimään vauhdilla, eikä mennyt kauaa, kun amerikkalainen tv-ryhmä koputti Blaken kotiovelle Los Angelesissa.

– Jo parin viikon päästä oli kamerat Blaken mukana, Jasmin paljastaa.

Yhteiselo Yhdysvalloissa ei sujunut kuvausten aikana täysin ilman yllätyksiä. Blaken vanhemmat vaalivat perinteisiä arvoja, joten he kielsivät paria asumasta saman katon alla ennen häitä. Blaken ystäviä puolestaan kummastutti se, ettei Jasmin juo ollenkaan alkoholia. Ystävät kertoivat kameroille saaneensa Jasminista ujon ja jopa hieman tylyn kuvan.

Jasmin sanoo, että suomalainen suorapuheinen ja pohdiskeleva luonteenlaatu vaatii ehkä hieman totuttelua amerikkalaisilta.

– Olemme aina tulleet toimeen Blaken ystävien kanssa, jo ennen Amerikkaan muuttoa olin monien hänen ystäviensä kanssa tekemisissä ja juttelimme sosiaalisessa mediassa. Näemme heitä normaaleissa olosuhteissa ehkä joka toinen viikko. Tällä hetkellä tietenkin koronan takia emme ole nähneet pitkään aikaan.

Yhdysvalloissa sarja on noussut otsikoihin räiskyvien persoonien ja morsiamien kaapissa lymynneiden luurankojen takia. Ohjelman edetessä monille amerikkalaisille on paljastunut, että puoliso on pimittänyt heiltä monia asioita menneisyydestään.

Ohjelmassa annettiin ymmärtää, että myös Blaken perheellä olisi ollut ennakkoluuloja suomalaismorsiamesta. Jasminin sisko asui jo Yhdysvalloissa, ja sarjassa kuvailtiin, kuinka Blaken perhe pelkäsi suomalaisen käyttävän miestä pääsylippunaan Amerikkaan.

Jasmin toteaa, ettei ohjelma antanut todellista kuvaa hänen ja Blaken perheen väleistä.

– Blaken äidillä ei todellisuudessa ollut ennakkoluuloja minua kohtaan. Olimme puhuneet puhelimessa ja olimme innoissamme tapaamassa toisemme. Hän ei pitänyt, että kamerat olivat mukana, ja kaikki tapaamiset olivat niin järjestettyjä eivätkä ollenkaan luonnollisia.

– Koen, että olin hieman jännittynyt kuvauksissa aluksi. Myöhemmin totuin kameroihin ja jopa nautin siitä. Blakelle ei ollut mitään ongelmaa missään vaiheessa, hän on niin ulospäinsuuntautunut ja sosiaalinen ihminen! Tämä onkin yksi monista syistä miksi häneen rakastuin. Täydennämme toisiamme, Jasmin naurahtaa.

Sosiaalisessa mediassa kuohahti, kun hän kertoi ohjelmassa tv-kameroille, ettei hän aio hakea opiskelemaan tai mennä töihin Yhdysvalloissa. Jasmin toppuuttelee somekommentointia ja sanoo, ettei asia ole aivan niin mustavalkoinen.

– Tätä työjuttua on hieman vaikea kommentoida, sillä en ajattele asiasta näin, miten se show’ssa näytettiin, Jasmin huomauttaa.

Jasmin sanoo arkensa olleen Suomessa hyvin kiireistä töiden, koulun, voimistelutreenien ja kisojen kanssa tasapainotellessa. Yhdysvalloissa hän taas ei voi hakea töitä ennen kuin työlupa on kunnossa.

– En ollut siitä harmissani, sillä ekaa kertaa elämässä en olisi töissä. Tai näin luulin. Todellisuudessa samantien saapuessani alkoi ohjelman kuvaaminen, mikä oli rankempaa kuin työt, joita olin aikaisemmin tehnyt, Jasmin sanoo.

Sarjan kuvausten päätyttyä Jasmin sanoo halunneensa keskittyä hyvinvointiinsa.

– Pidän projekteista, itsensä haastamisesta ja kehittämisestä. Se oli toiveeni kuvausten loputtua. Henkistä hyvinvointia, meditaatiota, joogaa, henkistä kehittymistä, hän sanoo.

– Töiden ei pitäisi olla kaiken keskipiste ja elämän tarkoitus. Mutta jokainen päättää mitä töitä ja miten paljon haluaa tehdä. Ei ole mitään sääntökirjaa siitä, että jokaisen on tehtävä sitä ja sitä työtä tietyn verran. Olen innoissani työmahdollisuuksista täällä Amerikassa, mutta en halua sen olevan pääasia elämässäni, hän summaa.

Jasmin osallistui Miss Suomi -kilpailuun vuonna 2014.

Jasmin kuvailee ohjelman tekemisen olleen ainutlaatuinen ja opettavainen kokemus, vaikka sarja ei antanutkaan aivan todellista kuvaa hänen ja Blaken elämästä.

– Ohjelman tekemisestä ei ole jäänyt mikään harmittamaan, en yleensäkään jää vellomaan asioihin. Toki olimme pettyneitä miten meidät – erityisesti minut – näytettiin, mutta se oli myös oletettavissa. Olemme seuranneet aikaisempia jaksoja ja usein ulkomaalainen maalataan valitettavasti pahikseksi.

Tulevaisuudessa Jasmin ja Blake haluavat perustaa perheen, mutta vielä ei ole lasten aika.

– Perheen perustamisesta ja lapsista on tietenkin puhuttu, mutta se ei ole ajankohtaista tällä hetkellä. Molemmilla meillä on paljon mitä haluamme saavuttaa ennen lapsia. Hankimme Oliver-kissan viime viikolla, hän on meidän lapsi nyt, hän hymyilee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?