Ikoninen Bond-tyttö Honor Blackman on kuollut - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Ikoninen Bond-tyttö Honor Blackman on kuollut

Näyttelijä oli kuollessaan 94-vuotias.

6.4.2020 19:26

Honor Blackman, joka muistetaan Pussy Galoren roolistaan Bond-seikkailussa Kultasormi, on kuollut.

The Guardian kertoo Blackmanin menehtyneen ”luonnollisiin syihin, jotka eivät liity koronavirukseen”.

Näyttelijän perhe kertoo tiedotteessaan Blackmanin olleen ”palvottu äiti ja isoäiti, joka oli poikkeuksellinen yhdistelmä kauneutta, järkeä ja fyysisiä kykyjä”.

– Suureksi suruksemme joudumme ilmoittamaan Honor Blackmanin kuolleen 94-vuotiaana. Hän kuoli rauhallisesti kotonaan Sussexissa perheensä ympäröimänä. Häntä jäävät kaipaamaan hänen kaksi lastaan Barnaby ja Lottie, sekä lapsenlapset Daisy, Oscar, Olive ja Toby, perhe kertoo.

Honor Blackman tunnetaan erityisesti Pussy Galoren roolista Bond-elokuvassa 007 ja Kultasormi.

Blackman oli 39-vuotias saadessaan Bond-roolin. Hän piti hallussaan vanhimman Bond-tytön ennätystä aina vuoteen 2015 saakka, kunnes 50-vuotias Monica Belluci rikkoi sen leffassa 007 Spectre.

Bond-roolin lisäksi Blackman näytteli Cathy Galea tv-sarjassa Herrasmiesagentti, Julia Daggettia lännenelokuvassa Shalako ja jumalatar Heraa elokuvassa Taistelu kultaisesta taljasta.

Vuonna 1964 julkaistu Kultasormi oli kolmas Bond-seikkailu ja maailmanlaajuinen hitti. Blackman on kuitenkin myöhemmin kertonut katuvansa, että hän jätti Herrasmiesagentin Pussy Galoren roolin takia.

– Lopetin väärään aikaan. Sarja oli juuri muuttumassa mustavalkoisesta värilliseksi. He olivat juuri alkaneet saamaan oikeaa rahaa tuotannolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?