Niko Saarinen passitetaan kotiin Farmi-ohjelmasta: purskahtaa lohduttomaan itkuun kameroiden edessä - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Niko Saarinen passitetaan kotiin Farmi-ohjelmasta: purskahtaa lohduttomaan itkuun kameroiden edessä

Farmi-ohjelman toinen jakso huipentuu Niko Saarisen ja Juha Miedon väliseen mittelöön.

Niko Saariselle kilpailun päättyminen oli tunteikas hetki.­

26.3.2020 21:28

Viime viikolla alkanut Farmi Suomi -ohjelma on päässyt kunnolla vauhtiin. Toisessa jaksossa nähtiin tunteikkaita hetkiä, kun 30 päivän ajan maatilalla asuvat julkkikset jatkoivat tilan hoitoa ja pihapiirin askareita.

Farmi Suomesta lähetetään kilpailijat kotiin kaksintaistelun kautta. Viime viikolla kotiin joutunut Anu Saagim valitsi viimeiseksi teokseen Amin Asikaisen uudeksi torppariksi. Asikainen teki vaikean päätöksen ja pisti tällä kertaa Niko Saarisen kaksintaisteluun.

Saarinen ei ollut nimeämisestä ollenkaan mielissään.

– En edes tiedä haluanko olla täällä tällaisten sovinistipellejen kanssa, anteeksi nyt vaan. Ehkä heillä on väärä kuva minusta, mikä on harmillista. Olen tehnyt enemmän töitä kuin moni muu täällä, Saarinen puolustautui kameroille.

Saarinen sai valita itselleen vastustajan kaksintaisteluun, jossa mitellään joko tiedon, taidon tai voiman parissa. Saarinen valitsi kaikkien yllätykseksi haastajakseen Juha Miedon.

– Täällä olisi ollut ihmisiä, kenet olisin voinut haastaa ja voittaa, mutta en voi heittää ystäviäni rekan alle, vaikka tiedän, että voisin vaikka voittaa. Tämä henkilö on sellainen, joka seisoo meidän kaikkien voiton edessä hyvin jykevästi, joten kanssani kaksintaisteluun lähtee Juha Mieto, Saarinen ilmoitti saaden kanssakilpailijansa henkäisemään yllätyksestä.

– En oikeasti ole niin tyhmä mitä nämä ihmiset ajattelee. En usko, että hän on kartalla minun vahvuuksistani tai heikkouksistani. Hän ei siis varmaan edes tiedä kuka minä olen, Saarinen tilitti kameroille ennen kaksintaistelua.

Mieto valitsi kaksintaistelun lajiksi voiman. Saarinen ja Mieto joutuivat suorittamaan kolme erilaista tehtävää: kannattelemaan jyväsäkkejä suorin käsin, kävelemään esteradan läpi painavien vesisankojen kanssa ja riippumaan käsillään, kunnes toinen tippuu.

Kaksintaistelun häviäminen sai Niko Saarisen lopulta purskahtamaan lohduttomaan itkuun.­

Jyväsäkkien kannattelu sujui olympiavoittajalta kuin itsestään, joten Mieto nappasi voiton ensimmäisestä lajista. Esteradasta pisteet vei Saarinen, sillä Mieto kieltäytyi suorittamasta koko tehtävää. Kaikki huipentui siis käsillä riippumiseen.

Pitkän taiston jälkeen Saarisen ote lipsahti ja hän lysähti lattialle häviäjänä. Mieto sai palata takaisin farmilaisten joukkoon ja jatkaa kohti 30 000 euron pääpottia.

Saarinen ei voinut pidätellä itkuaan tilittäessään kameroille häviötään. Hän myönsi kyynelien valuessa koko kisan ottaneen todella koville.

– Tiedän, että kilpailut on tosi rankkoja. Sillon, kun ekaa kertaa Jaakko nimesi Anun, niin… mä olen kuitenkin aika kiltti ihminen, enkä halua kenellekään pahaa, Saarinen sopersi kyynelten seasta.

– Sekin tilanne oli jo paha, vaikka en joutunut itse nimetyksi. Tämä, että olin tässä, oli henkisesti tosi rankkaa, ja yritin vain tsempata itseäni. Näin tämä vaan meni, ja thats it, Saarinen pohti musertuneena ja pyyhki silmiään.

Saarisen osalta kuvaukset alkoivat jo valmiiksi kovassa henkisessä paineessa.

– Mun isoisä kuoli kolme päivää ennen kuvausten alkua. Tuolla farmilla tehtiin asioita, joita olin oppinut mun isovanhemmilta ja nähnyt, että ne joutuu elämään tuommoista elämää. Toivon, että ne näki, että en oo ihan käsi, että pystyn elämään tuolleen, Saarinen purkaa kyyneleet silmissään.

Juha Miedon käytös alkaa kiristää muiden kilpailijoiden hermoja.­

Mieto sen sijaan oli erittäin tyytyväinen voitostaan ja palasi rehvakkaasti maatilalle.

– Tämä voitto tuntuu hyvältä. Onhan se selvä, että pöydän alla on kälinää, mutta se kuuluu asiaan. Suuri pelastus, että se kaksintaistelu on olemassa. Vaikka joutuisi joka kerta taistelemaan niin voi silti voittaa koko farmin, Mieto muistutti voitontahtoisena.

Sen sijaan Saarisen kanssa ystävystynyt Riina-Maija Palander puhui suunsa puhtaaksi kameroille Miedon voitosta.

– Juha Mieto oli meille tosi paljon avuksi rakennusvaiheessa, mutta en tiedä mihin häntä enää voitaisi hyöyntää, suoraan sanottuna. Hän voi minun puolestani toki olla sellainen istuva radio. Tunnelma on muuttunut, sanotaan näin, Riina-Maija Palander tylytti.

Ensi viikon jaksossa julkkiskilpailijat saavat Saariselta jäähyväiskirjeen, jossa hän paljastaa valinneensa Jari Isometsän seuraavaksi torppariksi.

Farmi-ohjelmassa 12 julkkista kilpailevat 30 000 eurosta.­

Näin Farmi Suomi -kilpailu etenee

Farmi Suomessa 12 julkkiskilpailijaa asuttaa ja hoitaa maatilaa 30 päivän ajan. Farmilta lähdetään kotiin kaksintaistelun kautta ja viimeisen kaksintaistelun voittaja kuittaa itselleen muhkean 30 000 euron voittopotin.

Yhdessä jaksossa nähdään aina kolmen päivän tapahtumat ja aina joka kolmas päivä yksi julkkiksista joutuu jättämään tilan. Jokaisen jakson ajan yksi julkkiksista toimii torpparina, joka johtaa tilan töitä ja on turvassa putoamiselta.

Torpparilla on paljon valtaa ja hän nimeää ensimmäisen kilpailijan kaksintaisteluun. Nimetty kilpailija puolestaan haastaa itselleen vastustajan. Haastettu kilpailija saa päättää, missä lajissa kaksintaistelu käydään. Lajeina ovat tieto, taito tai voima. Kaksintaistelun voittaja saa palata farmille ja jatkaa kisassa, hävinneen kisa päättyy.

Kisasta pudonnut kilpailija nimeää farmin seuraavan torpparin. Uusi torppari ilmoitetaan kaksintaistelun jälkeisenä aamuna pudonneen kirjoittamassa kirjeessä.

Farmi Suomi Nelosella ja Ruudussa torstaisin kello 20.00.

Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?