Ulla Taalasmaata näyttelevä Maija-Liisa Peuhu, 78, ulos Salatut elämät -sarjasta koronaepidemian vuoksi - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Ulla Taalasmaata näyttelevä Maija-Liisa Peuhu, 78, ulos Salatut elämät -sarjasta koronaepidemian vuoksi

Julkaistu: 26.3. 21:05

Peuhu joutuu olemaan sarjasta sivussa määrittelemättömän ajan.

Salatut elämät -suosikkisarjassa Ulla Taalasmaata näyttelevä Maija-Liisa Peuhu kertoo, että hänen hahmonsa on kirjoitettu väliaikaisesti ulos sarjasta koronavirusepidemian vuoksi. Peuhu kertoo joutuneensa jättämään kuvaukset viime viikolla. Pitkän linjan näyttelijä kertoo ymmärtävänsä tilanteen, vaikka mielisi töihin.

– Eihän minua ole virallisesti kirjoitettu ulos sarjasta, mutta koronan takia yli 70-vuotiaan väliaikainen poissaolo voi kestää vaikka vuoden. Eihän tätä tiedä vielä kukaan, Peuhu kertoo Ilta-Sanomille.

Hänen hahmoaan sarjassa on mahdoton korvata, sillä suosittu Ulla Taalasmaa on tärkeä osa Salkkarien menestyksekästä historiaa.

Peuhu on enemmänkin huolissaan koko alan tulevaisuudesta kuin itsestään.

– Tärkeä on etsiä keinoja, joilla näyttelijät nousevat tästä koronaviruksen aiheuttamasta tilanteesta. Uskon silti, että koko ala vielä nousee, hän pohtii.

Peuhu itse on kovista paikoista selviämisen perikuva, sillä vaikka hän sai lokakuussa 2015 aivoinfarktin, hän selvisi siitäkin työkuntoon ja palasi sarjaan näyttelemään. Kollegoiden arvostama Peuhu ei sure kohtaloaan koronan aiheuttaman tilanteen takia.

– Luja usko minulla on ollut aina tulevaisuuteen. Kotona on onneksi paljon tapahtumassa. Saan energiaa siitä, kun näen, mitä kaikkea tapahtuu. Tontilla tehdään juuri nyt esimerkiksi maalämpötöitä, hän kertoo.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle, jolle tilannetta kommentoi myös sarjan tuottaja Marko Äijö.

– Emme ota säännösten mukaan yli 70-vuotiaita lainkaan kuvauspaikalle, Äijö sanoi Ylen haastattelussa.

Hallitus ohjeisti viime viikolla kaikkia yli 70-vuotiaita suomalaisia pysymään kotonaan ja välttämään kaikin keinoin ulkona liikkumista. Kiellolla pyritään ehkäisemään koronaviruksen tarttumista ikäihmisiin, jotka kuuluvat taudin riskiryhmään. Tähän ryhmään kuuluu ikänsä puolesta myös Peuhu.

Maija-Liisa Peuhu on näytellyt Ulla Taalasmaata sarjan alusta asti.

Ulla Taalasmaan hahmo on ollut mukana alusta asti, vaikka Peuhu oli välillä poissa sarjasta. Kova työmoraali Salkkarien suosikkihahmoa näyttelevällä Peuhulla on ollut aina: hän kertoi viime keväänä IS:n haastattelussa saapuneensa katsojien tietämättä pyörätuolissa sarjan kuvauksiin. Ensimmäinen työpäivä oli vain viikon kuluttua infarktista.

Vasen jalka ei palautunut ennalleen, mutta syksyllä Peuhu kertoi vointinsa olevan hyvä.

– Eihän se napista painaen lähde tai muutu, mutta kyllä mä nyt kävelen, iloisena ja pirteänä itsenään tiedotustilaisuudessa esiintynyt Peuhu totesi Ilta-Sanomille.

– Mutta käytän edelleen keppiä, koska pelkään, että kaadun. Se pelko on jäänyt, jatkaa pitkän linjan näyttelijä, jonka mukaan infarkti veti alkuun ennen kaikkea väsyneeksi.