Juha Mieto kutsui naisia ämmiksi Farmi Suomi -ohjelmassa – heräsi siihen, että Amin Asikainen alkoi huitoa lapiolla - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Juha Mieto kutsui naisia ämmiksi Farmi Suomi -ohjelmassa – heräsi siihen, että Amin Asikainen alkoi huitoa lapiolla

Juha Mieto paiski töitä Farmi Suomi -ohjelmassa, mutta huomasi, että tehtävät olivat myös tuuripeliä.

18.3.2020 7:13

Uusi Farmi Suomi -ohjelma oli monelle julkkikselle yllättävän rankka kokemus. Juha Mieto laukookin suorat mielipiteensä odotuksistaan.

– Hivenen petyin siihen touhuun. Odotin ohjelmalta konkreettisemmin sitä, että elämme siten kuin ihmiset sata vuotta sitten elivät.

Juha Mieto neuvoo Riina-Maija Palanderia.­

– Me teimme aamuisin Amin Asikaisen kanssa hellaan tulet ja syötimme eläimet, ennen kuin muut heräsivät, Mietaa kertoo.

Juha ja Amin keksivät myös siirtyä heinälatoon nukkumaan, kun kärpäset kiusasivat maalaistuvassa.

– Ladossa oli mukava nukkua. Tosin yhtenä yönä satoi niin paljon vettä, että vesi nousi heinäpaaleihin saakka, ja alempana nukkuneen Aminin persus kastui, Juha kertoo.

Amin kertoo olevansa levoton nukkuja, joka näkee painajaisia. Se tuli myös Juhalle selväksi.

– Yhtenä yönä Amin näki unta, jossa hän kuvitteli, että joku tulee latoon sisään. Hän otti unissaan lapion käteensä ja huitoi kohti ovea.

Muut tosin olivat onnellisia siitä, että Juha nukkui muualla.

– Juha kuorsasi niin, etteivät muut saaneet nukuttua, Anu Saagim paljastaa.

Anu Saagim on tottunut tekemään maatilallaan Saarenmaalla kaikenlaisia hommia.­

Anu viihtyi maaseudulla. Hän ei valittanut kuvauksissa kertaakaan maatilan töistä tai vähäisestä ruuasta, sillä hän on tottunut syömään paljon kasviksia, marjoja ja sieniä metsästä.

Monella muulla ruuan vähyys alkoi sen sijaan käydä hermoille.

Muutama asia kuitenkin ärsytti Anua.

– Siellä ei päässyt kunnolla peseytymään, joten kävin salaa järvessä uimassa. Myös unet jäivät vähiin, kun Juha Mieto herätteli meitä joka aamu ihan liian aikaisin, joskus viiden maissa, Anu harmittelee.

Maatilalla kasvanut Juha Mieto kertoo, että aamuherätyksille oli syynsä.

– Ei maalaistalossa voinut nukkua aamulla kahdeksaan saakka – kuten nämä kanssakilpailijat tekivät. Sellaisessa talossa olisi tullut varma konkurssi, Mieto jyrähtää.

– Vanha sanonta kuuluu siten, että sellainen talo pysyy pystyssä, jossa mennään ajoissa nukkumaan ja noustaan ajoissa ylös. Mutta muut pelasivat vain yömyöhään Uunoa.

Mietaa piti itseään jo ennalta melko vahvoilla kisoissa.

– Paapallani on ollut maatila vuodesta 1893 saakka ja isälläni vuodesta 1921 saakka, joten olen kakarasta pitäen tehnyt kaikkea, ja hommat olivat hanskassa. Farmi-tehtävät tosin osoittautuivat tuuripeliksi.

Juha oli myös melko innokas neuvomaan muita ohjelmassa, ja se ärsytti joitakin kisaajia.

Järvellä liikutaan vanhalla veneellä.­

– Saatoin jotain sanoa, mutta se on ihan luonnollista, koska tiesin asioista. Olin siellä paappana nuoremmille kisaajille. Huomasin kyllä, että tällaisella 70-vuotiaalla on hyvin erilainen ajatusmaailma kuin nuorilla.

Hän sai myös palautetta kutsuttuaan naisia ”ämmiksi”.

– Se on meillä Pohjanmaalla täysin luonnollinen sanonta. Ei ollut millään tavalla tarkoitus loukata ketään.

Ohjelmassa nähdään myös entinen Miss Suomi Sara Chafak, entinen hiihtäjä Jari Isometsä, somepersoona Niko Saarinen, hallitseva Miss Suomi Alina Voronkova, tubettaja Jaakko Parkkali, laulaja Katja Kätkä, myyntipäällikkö Riina-Maija Palander räppäri Seksikäs Suklaa sekä maalivahti Noora Räty.

Farmi Suomi torstaina 19.3. Nelonen klo 20.00

Lue koko artikkeli uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 18.–24.3. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion löydät täältä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?