Oululaiset Emelia, 9, ja Lumo, 11, luovat menestyksekästä uraa valkokankaalla – ”Haluan päästä Hollywoodiin” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Oululaiset Emelia, 9, ja Lumo, 11, luovat menestyksekästä uraa valkokankaalla – ”Haluan päästä Hollywoodiin”

Lumo ja Emelia Levy ovat jo näyttelijäkonkareita, vaikka ikää on vähän.

Lumo ja Emelia Levy ovat jo näyttelijäkonkareita, vaikka ikää on vähän.

Julkaistu: 14.2. 9:17

Emelia Levy on Heinähattu ja Lumo Levy Risto Räppääjän Arnold Korhonen.

Oululaiset Emelia ja Lumo Levy eivät malta pitkään istua paikoillaan. Juttutuokion jälkeen he näyttävät kuvaajalle miten esiinnytään kaverikuvissa ja harrastetaan parijoogaa.

Kevytrakenteinen pikkusisko taiteilee sujuvasti pari vuotta vanhemman isonveljen käsien päällä.

9-vuotiaasta Emeliasta ja 11-vuotiaasta Lumosta pulppuaa puhetta melkein taukoamatta. Se ei ole mikään ihme, kun puheenaiheena ovat molempien lempiharrastukset: elokuvat, televisio ja näytteleminen.

Oululaissisarukset esiintyvät parhaillaan Ylen Paratiisi-sarjassa Aala ja Kasper Mäntymäkenä. Takana ovat myös pienet osat Oulun seudulla kuvatussa Kaikki synnit -rikosdraaman ensimmäisen kauden jaksoissa.

Kotimaisen elokuvan pariin sisarukset ovat päässeet Risto Räppääjän sekä Heinähattu ja Vilttitossu -filmatisointien kautta. Lumo näytteli Arnold Korhosen roolia Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvassa. Emelia puolestaan nappasi toisen pääroolin Heinähattu ja Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -elokuvasta.

Molemmat koululaiset ovat aloittaneet näyttelijän uransa varhain. Kun isä ja äiti olivat mukana kesäteatterissa, lapsetkin lähtivät mukaan mukavalta tuntuvaan työhön.

– Yksi ohjaaja kysyi minulta, että kiinnostaisiko lähteä mukaan näytelmään. Olin silloin 3-vuotias. Näyttelin esityksessä shamaanityttöä, morsiusneitoa ja lasta, Emelia muistelee ensimmäisiä roolitöitään.

Lumo aloitti uransa 6-vuotiaana stadin kundin roolissa.

– Se oli hieno kokemus. Sen jälkeen olen aina lähtenyt uudella energialla uuteen juttuun mukaan, Lumo sanoo ja päräyttää päälle melkoisen litanian stadin slangia.

Heinähattu ja Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen saa ensi-iltansa 14. helmikuuta.

Heinähattu ja Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen saa ensi-iltansa 14. helmikuuta.

Näytteleminen on keskeinen juttu koko Levyn perheelle. Anna-äiti työskentelee vapaa-ajallaan freelancer-näyttelijänä ja -koreografina. Jari-isä on muusikko. Kesäteatteri ja musiikki ovat kuuluneet melkein aina perheen ohjelmaan.

Viime kesän elokuvakokemus on jäänyt mieleen kaikille. Perhe asui Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvan kuvausten ajan Helsingissä. Samassa kerrostalon rapussa asui myös toinen pääosan esittäjä, Matilda Pirttikangas, perheineen.

– Oli kyllä paras kesä ikinä. Sain Matildasta parhaan ystävän ja Lumo sai hänen isosiskostaan Aliinasta hyvän ystävän, Emelia kertoo.

Omaan roolisuoritukseensa hän suhtautuu kriittisesti. Lopputulos olisi voinut olla hiukkasen parempi.

– Olen katsonut elokuvan nyt seitsemän kertaa. Se on ihan hyvä, mutta olisin voinut olla parempikin. Välillä naamalla on ihan hassuja ilmeitä, katsopa tällaisia, Emelia sanoo ja pyörittelee silmiään.

Lumo ja Emelia käyvät Teuvo Pakkalan musiikkipainotteista koulua Oulussa. Elokuvatyöt on tehty loma-aikoina, mutta koekuvauksiin on pitänyt pyytää lupaa opettajilta.

– Haluan näytellä Mikko Leppilammen ja Amos Brotheruksen kanssa, kun ne on niin ihania. Haluan tehdä draamaa ja tietysti päästä Hollywoodiin, Emelia pohtii tulevaisuuttaan.

Lumon tavoitteena ovat roolit myös ääninäyttelijänä.

– Unelmana ovat komediat ja ääninäyttelijän työt. Niin, ja haluaisin näytellä Janne Katajan poikaa, Lumo hihkaisee.

Emelia on juuri ensi-iltansa saaneen elokuvan Heinähattu. Lumo näytteli roolin Risto Räppääjässä.

Emelia on juuri ensi-iltansa saaneen elokuvan Heinähattu. Lumo näytteli roolin Risto Räppääjässä.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta