Markus Selinille luovutettiin elokuva-alan kultainen ansiomerkki – myönnetty aiemmin muun muassa Toivo Särkälle - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Markus Selinille luovutettiin elokuva-alan kultainen ansiomerkki – myönnetty aiemmin muun muassa Toivo Särkälle

Markus Selin poseerasi torstaina Se mieletön remppa -elokuvan kutsuvierasensi-illassa.

Markus Selin poseerasi torstaina Se mieletön remppa -elokuvan kutsuvierasensi-illassa.

Julkaistu: 13.2. 18:28

Tuottaja Markus Selinille myönnettiin elokuva-alan ansiomerkki torstaina.

Suomen Filmikamari ry on myöntänyt elokuvatuottaja Markus Selinille elokuva-alan kultaisen ansiomerkin. Ansiomerkki myönnettiin Selinille hänen merkittävistä ansioistaan suomalaisen elokuva-alan edistämisessä.

Ansiomerkki annettiin Selinille torstaina Solar Filmsin ja Don Filmsin Se mieletön remppa -elokuvan ensi-illassa ja Solar Filmsin 25-vuotisjuhlassa. Selin lausui tilaisuudessa kiitokset.

Solar Filmsin tiedotteen mukaan elokuva-alan kultaista ansiomerkkiä on jaettu vuodesta 1951 lähtien. Ensimmäisten myönnettyjen ansiomerkkien saajia olivat muun muassa T. J. Särkkä, Risto Orko ja Väinö Mäkelä. Markus Selinille myönnetty ansiomerkki on järjestyksessään 58.

Tiedotteen mukaan Selin on ollut tuottamassa 64 pitkää elokuvaa suomalaisiin elokuvateattereihin. Kyseisillä elokuvilla on ollut kaikkiaan yli 8,7 miljoonaa katsojaa ja ne ovat tuottaneet lipputuloja 77 miljoonaa euroa.

Selin on tuottanut muun muassa Fingerpori-, Mielensäpahoittaja-, Vares-, Paha maa- ja Tummien perhosten koti -elokuvat. Hänet on palkittu Jussi-palkinnolla Paha maa -elokuvasta.

Kultainen ansiomerkki voidaan antaa henkilölle, ”joka on erittäin huomattavalla tavalla edistänyt elokuva-alaa joko taloudellisesti, henkisesti tai muulla ansiokkaalla toiminnalla”.

Solar Filmsin mukaan Selinille myönnettiin alan hopeinen ansiomerkki vuonna 2013. Elokuva-alan hopeinen ansiomerkki on myönnetty myös Selinin isoisälle Akseli Selinille, isälle Raimo Selinille ja veljelle Akke Selinille.

Tuoreimmat osastosta