Nyrkkeilijä Elina Gustafsson äimistyy Emmi-puolisonsa työpaikalla – joutuu viikoksi kampaajan rooliin - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson äimistyy Emmi-puolisonsa työpaikalla – joutuu viikoksi kampaajan rooliin

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson (oik.) hyppää puolisonsa Emmin saappaisiin kampaamoon. Emmi (vas.) puolestaan joutuu treenirääkkiin nyrkkeilysalille.

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson (oik.) hyppää puolisonsa Emmin saappaisiin kampaamoon. Emmi (vas.) puolestaan joutuu treenirääkkiin nyrkkeilysalille.

Julkaistu: 13.2. 17:29

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson vaihtaa puolisonsa Emmi Asikaisen kanssa viikoksi paikkaa: he tekevät toistensa työt ja kotiaskareet. Lopputulos nähdään Siipan saappaissa -ohjelmassa.

Haluatko tietää, millainen puolisosi päivä todella on? Miksi hän on työpäivän päätteeksi niin väsynyt, ettei jaksa edes puhua kotona mitään?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastauksia hakevat nyrkkeilijä Elina Gustafsson ja puoliso Emmi Asikainen, jotka vaihtavat viikoksi töitään, kotiaskareitaan, harrastuksiaan ja koko elämänrytmiään uutuusohjelmassa Siipan saappaissa.

Tuija Pehkosen juontama suomalaisformaatti esittelee kymmenen pariskuntaa, joissa puolisot hyppäävät toistensa saappaisiin selvittääkseen, millaista toisen arki on. Ideana on ymmärtää toista enemmän.

Kolmannessa jaksossa seurataan Elinan ja Emmin uutta arkea: Emmi laittaa ensimmäistä kertaa elämässään nyrkkeilyhanskat käteen ja lähtee treeneihin – Elina puolestaan lähtee viikoksi kampaamoon.

Tilanne on Emmille äärimmäisen jännittävä, ja hän on menettänyt jopa yöunet sen vuoksi, että joutuu nyrkkeilemään. Elina kertoo Tv-lehdelle olevansa iloinen siitä, että hermoilusta huolimatta Emmi lähti kokeiluun mukaan.

– Olen todella ylpeä Emmistä, että hän uskalsi heittäytyä tähän – varsinkin, kun tiedän, kuinka paljon häntä jännitti, Elina sanoo.

– Itse taas olen impulsiivinen heittäytyjä, joten minulle tällainen on helpompaa.

Elina Gustafsson on ammatiltaan nyrkkeilijä ja Emmi Asikainen on töissä eko-kampaamossa. Roolien vaihto jännittää molempia: miten käy kampaajalle nyrkkeilytreeneissä? Entä nyrkkeilijälle kampaamossa?

Elina Gustafsson on ammatiltaan nyrkkeilijä ja Emmi Asikainen on töissä eko-kampaamossa. Roolien vaihto jännittää molempia: miten käy kampaajalle nyrkkeilytreeneissä? Entä nyrkkeilijälle kampaamossa?

Ohjelman kuvaukset sattuivat pariskunnan osalta sopivaan hetkeen, sillä Elina oli toipumassa käsileikkauksesta, ja se mahdollisti viikon mittaiset kuvaukset. Elina vietti viikon ajan Emmin työpaikalla ekokampaamossa – värjäsi hiuksia ja teki intialaista päähierontaa.

– Puhumme kotona paljon kaikesta, mutta en silti käytännön tasolla tiennyt täysin sitä, millaista Emmin työ on, Elina myöntää.

Hänelle tuli suurena yllätyksenä Emmin työn sosiaalisuus: kampaamotyössä pitää olla paljon äänessä, ja siksi Emmi kaipaa usein hiljaisuutta kotiin päästessään.

– Nyt osaan paremmin asettua Emmin saappaisiin, Elina sanoo ja lupaa antaa Emmille enemmän omaa aikaa työpäivän päätteeksi.

– En itse osannut puhua kampaamoasiakkaiden kanssa mitään järkevää, vaikka pidän itseäni melko verbaalisena ihmisenä. Fokus oli siinä tekemisessä, sillä kaikki oli uutta.

Elina itse ei juuri edes meikkaa, joten kauneusalan työt eivät ole hänelle luontaisia.

Elina Gustafsson on tottunut hyvin erilaiseen rytmiin kuin hänen puolisonsa Emmi.

Elina Gustafsson on tottunut hyvin erilaiseen rytmiin kuin hänen puolisonsa Emmi.

Lisäksi hänen piti hypätä viikon ajaksi Emmin harrastusten, laulamisen ja maalauksen, pariin. Niissäkin oli omat haasteensa.

– Mutta hienoa on se, että nyt tiedän, miltä harrastukset tuntuvat. Itselläni kun ei ole mitään harrastuksia, koska minulla on tämä ympärivuorokautinen työ, nyrkkeilyn EM-kultamitalisti Elina sanoo.

Haastavinta Elinalle oli kuitenkin vuorokausirytmin muuttaminen. Emmi menee normaalisti nukkumaan huomattavasti myöhemmin kuin Elina, ja nyt Elinan oli omaksuttava iltakukkumiset.

 Emmille puolestaan haastavia olivat aamuiset juoksutreenit, jatkuva heraproteiinijauheen syöminen sekä nyrkkeilytreenit Helsingissä, joihin piti kulkea Tampereelta.

Viikon jälkeen Emmi puolestaan ymmärsi paremmin sitä, miksi Elina menee aikaisin nukkumaan: jatkuva treenaaminen vie kaikki mehut.

Siipan saappaissa torstaisin MTV3:llä klo 20.00. Ensimmäisessä jaksossa paikkoja vaihtavat Toto-TV:n juontaja ja toimittaja Marinka ja elementtiasentaja Jaakko.

Tuoreimmat osastosta