Pistävät kuvaukset häirinnästä ja vallankäytöstä johtivat Jussi-ehdokkuuksiin: tällaisia alkuperäiset lyhytelokuvat ovat - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Pistävät kuvaukset häirinnästä ja vallankäytöstä johtivat Jussi-ehdokkuuksiin: tällaisia alkuperäiset lyhytelokuvat ovat

Yksittäistapaus-sarjan 11 elokuvaa kertovat raastavasta raiskausoikeudenkäynnistä sekä nuoren naisnäyttelijän ahdingosta – absurdin huumorin kera. Kaikki lyhytelokuvat nähdään Yle Areenassa sunnuntaista alkaen.

Yksittäistapaus-sarjaan kuuluu yhteensä 11 lyhytelokuvaa. Ylärivissä elokuvat Buduaar, Pikku juttu ja Tyttöbileet. Alarivissä elokuvat Pysäkki, Shake! ja Play Rape.

25.1.2020 8:52

Paljon rajuja aiheita lyhyessä muodossa: Yksittäistapaus-sarjan 11 lyhytelokuvaa kertovat muun muassa raastavasta raiskausoikeudenkäynnistä sekä nuoren naisnäyttelijän ahdingosta.

Niiden kertomat tarinat ovat pistäviä – mutta ne pursuavat myös absurdia huumoria.

Näistä kuusi lyhytelokuvaa on osa myös viime syksynä ensi-iltansa saanutta pitkää elokuvaa Tottumiskysymys, joka nappasi keskiviikkona Jussi-ehdokkuuksia neljässä eri palkintokategoriassa: se on ehdokkaana parhaan elokuvan, ohjauksen, käsikirjoituksen ja miessivuosan sarjoissa.

Laajan tekijäjoukon vuoksi ohjauksen ja käsikirjoituksen kategorioihin nimettiin Tottumiskysymys-elokuvan kohdalle peräti seitsemän elokuvantekijää: Elli Toivoniemi, Kirsikka Saari, Anna Paavilainen, Alli Haapasalo, Reetta Aalto, Jenni Toivoniemi ja Miia Tervo.

Tottumiskysymys-elokuva esitetään Teema & Femillä lauantaina 7.3.

Alkuperäiset lyhytelokuvat tulevat katsottavaksi Yle Areenaan jo aiemmin, sunnuntaista 26.1. alkaen.

Lyhytelokuvia esitetään satunnaisina päivinä myös TV2:lla maanantaista 27.1. alkaen.

Tässä esittelyt kaikista Yksittäistapaus-sarjaan kuuluvista 11 lyhytelokuvasta:

Buduaar: Emmi (Suvi Blick).

Buduaar: Luokkakaveri (Joonas Snellman) haluaa jäädä kotibileiden jälkeen Emmin (Suvi Blick) luo yöksi, mutta hänellä onkin taka-ajatuksia. Ohjaus & käsikirjoitus: Reetta Aalto. (Mukana myös Tottumiskysymys-elokuvassa.)

Ei mitään hätää: Aleksi (Johannes Holopainen).

Ei mitään hätää: Nuori syyttäjä (Johannes Holopainen) saa käsiteltäväkseen Niinan (Lotta Kaihua) vaikean raiskaustapauksen, johon hän ei ole voinut kunnolla valmistautua. Ohjaus: Miia Tervo. Käsikirjoitus: Miia Tervo & Jenni Toivoniemi. (Mukana myös Tottumiskysymys-elokuvassa.)

Juhlatunnelma: Katja (Seidi Haarla)

Juhlatunnelma: Katja (Seidi Haarla) päätyy muiden arvostelun kohteeksi, kun hän paljastaa joutuneensa aiemmin pomon ahdistelemaksi. Ohjaus: Jenni Toivoniemi. Käsikirjoitus: Jenni Toivoniemi & Kirsikka Saari. (Mukana myös Tottumiskysymys-elokuvassa.)

Let Her Speak: Maria (Iida-Maria Heinonen).

Let Her Speak: Jatko-opiskelija Maria (Iida-Maria Heinonen) tajuaa, että häntä kohdellaan yliopiston konferenssissa eri tavalla kuin miehiä. Ohjaus: Ulla Heikkilä. Käsikirjoitus: Saara Särmä & Ulla Heikkilä.

Läski: Sonja (Jenny Lehtinen).

Läski: Sonja (Jenny Lehtinen) kuulee jatkuvasti kommentteja siitä, että hän on lihava. Ohjaus: Kirsikka Saari. Käsikirjoitus: Raisa Omaheimo & Kirsikka Saari.

Pikku juttu: Hilla (Krista Kosonen) ja Kristian (Eero Ritala).

Pikku juttu: Vanhempi mies kouraisee Hillaa (Krista Kosonen) ulkomailla ravintolassa. Puoliso (Eero Ritala) ei tiedä, miten siihen pitäisi reagoida. Ohjaus & käsikirjoitus: Alli Haapasalo. (Mukana myös Tottumiskysymys-elokuvassa.)

Play Rape: Ulla (Sofia Jalagin), Sinja (Emilia Sinisalo) ja Emppu (Julia Lappalainen).

Play Rape: Nuori naisnäyttelijä (Julia Lappalainen) on mukana teatteriesityksessä, johon ohjaaja lisää yllättäen raiskauskohtauksen. Ohjaus & käsikirjoitus: Anna Paavilainen. (Mukana myös Tottumiskysymys-elokuvassa.)

Pysäkki: Milja (Pinja Sanaksenaho).

Pysäkki: Kaksi miestä (Veikko Aalste ja Joel Hirvonen) vaatii bussissa, että teinityttö (Pinja Sanaksenaho) lähtisi heidän kanssaan bileisiin. Ohjaus & käsikirjoitus: Elli Toivoniemi. (Mukana myös Tottumiskysymys-elokuvassa.)

Shake!: Eva (Tuuli Heinonen).

Shake!: Firman bileissä pomo (Wanda Dubiel) nöyryyttää tanssivaa Evaa (Tuuli Heinonen), mutta Eva ei jätä asiaa siihen. Ohjaus & käsikirjoitus: Sonya Lindfors & Aino Suni.

Tyttöbileet: Sissi (Elsa Marjanen), Nana (Alisa Röyttä), Eveliina (Anna Kare) ja Ellen (Yasmin Najjar).

Tyttöbileet: Teinitytöt (Yasmin Najjar, Elsa Marjanen, Alisa Röyttä ja Anna Kare) saavat ikkunansa alle kutsumattomia vieraita (Elias Salonen ja Lauri Karo). Ohjaus & käsikirjoitus: Inari Niemi.

Unelmaduuni: Sanna (Meri Nenonen), avustaja (Santeri Helinheimo-Mäntylä) ja Istaahil (Sophia Wekesa).

Unelmaduuni: Istaahil (Sophia Wekesa) yllättyy, kun työpaikkahaastattelussa järjestöjohtaja (Meri Nenonen) puhuu enemmän hänen ihonväristään kuin hänen osaamisestaan. Ohjaus: Tine Alavi. Käsikirjoitus: Maryan Abdulkarim.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?