Brad Pitt ja Angelina Jolie näyttelivät kahdesti kriisissä olevaa avioparia – kaksi elokuvaa näyttää suhteen alun ja lopun

Supertähdet Angelina Jolie ja Brad Pitt rakastuivat toimintakomedian Mr. & Mrs. Smith kuvauksissa. Aviokriisiä käsittelevä Meren äärellä ilmestyi 10 vuotta myöhemmin. Molemmat esitetään tv:ssä perjantaina.

Brad Pitt ja Angelina Jolie rakastuivat Mr. & Mrs. Smith -elokuvan (vas.) kuvauksissa. Kymmenen vuotta myöhemmin ilmestyneessä Meren äärellä -elokuvassa he esittivät aviovaikeuksiin avautunutta paria.

Näyttelijät Angelina Jolie ja Brad Pitt olivat yli vuosikymmenen ajan Hollywoodin julkkistähtipari, joka näytteli yhdessä myös kahdessa elokuvassa. Molemmat niistä esitetään televisiossa perjantaina 17.1.

Ensimmäisessä yhteisessä elokuvassaan, toimintakomediassa Mr. & Mrs. Smith (2005), he esittivät naimisissa olevia mutta toistensa todellisesta työstä tietämättömiä ammattitappajia. Väljähtänyt suhde kärjistyy kaksikon yrityksiin tappaa toisensa.

Viimeisessä yhteisessä elokuvassaan, aviodraamassa Meren äärellä (2015), Pitt ja Jolie näyttelivät luomisvaikeuksien kanssa tuskailevaa kirjailijaa ja tämän vaimoa. He käsittelevät pitkän suhteensa ongelmia aurinkosaarelle sijoittuvalla hotellilomalla.

Vuonna 2005 valmistunut Mr. & Mrs. Smith kertoo naimisissa olevien ammattitappajien aviokriisistä.

Meren äärellä -draama kuvaa suhteen tulehtumista ja avioparin vieraantumista toisistaan.

Näiden kahden elokuvan väliin mahtuu vuosikymmen – ja Brangelinaksi nimetyn kuuluisan tähtiparin suhteen alku ja päätepiste.

Kun Doug Limanin ohjaama Mr. & Mrs. Smith saapui valkokankaille kesällä 2005, Pittin ja hänen tuolloisen vaimonsa, näyttelijä Jennifer Anistonin, avioero oli jo vireillä.

Julkisuudessa Jolien spekuloitiin hajottaneen kaksikon suhteen. Myöhemmin Pitt ja Jolie tyytyivät toteamaan, että he rakastuivat kuvausten aikana toisiinsa.

Brad Pitt ja näyttelijä Jennifer Aniston seurustelivat vuodesta 1998 alkaen ja avioituivat vuonna 2000. Kuva on vuodelta 1999.

Toisen yhteisen elokuvan aika tuli yhdeksän vuotta myöhemmin.

Jolien itsensä ohjaaman ja kaksikon yhdessä tuottaman Meren äärellä -elokuvan kuvaukset alkoivat Maltalla elokuussa 2014, vain muutamaa päivää ennen kuin he avioituivat Ranskassa yhdessä omistamallaan viinitilalla. Kuvausten annettiin ymmärtää olleen samalla heidän häämatkansa.

Avioeroa Jolie haki kaksi vuotta myöhemmin, syyskuussa 2016. Yhteisiä lapsia heillä on kuusi, joista kolme vanhinta on adoptoituja.

Ironista on, että kumpikin elokuva kertoo aviovaikeuksista – ja tilanteesta, jossa ne heijastuvat myös työhön.

Perjantaina on harvinainen mahdollisuus nähdä tv:ssä peräkkäin suhteen alku sekä sen lopun alku.

Mr. & Mrs. Smith, perjantaina 17.1. Sub klo 21.00. Meren äärellä, perjantaina 17.1. Frii klo 23.00 sekä keskiviikkona 22.1. Frii klo 21.00.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?