Jasper Pääkkösen tähdittämä Stephen King -televisiosarja sai tylyn tuomion – tuotantoyhtiö puhalsi pelin poikki heti ensimmäisen jakson jälkeen - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Jasper Pääkkösen tähdittämä Stephen King -televisiosarja sai tylyn tuomion – tuotantoyhtiö puhalsi pelin poikki heti ensimmäisen jakson jälkeen

Julkaistu: 16.1. 12:43

Jasper Pääkkösen oli määrä tähdittää Amazonin suurtuotanto The Dark Toweria. Nyt sarjan kerrotaan kuitenkin kokeneen karun kohtalon.

Hollywoodissa läpimurtoaan tekevän Jasper Pääkkösen, 39, oli määrä tähdittää jo tuotannossa ollutta The Dark Tower -televisiosarjaa. The Dark Tower perustuu kirjailija Stephen Kingin samannimiseen fantasiasarjaan ja Pääkkösen lisäksi näyttelijäkaartiin lukeutui muun muassa Chernobyl-sarjastakin tuttu Sam Strike.

Nyt yhdysvaltalaismediat tietävät kuitenkin kertoa, että sarja olisi kokenut karun kohtalon. The Dark Toweria ehdittiin kuvata vain pilottijakson verran, kun sitä tuottava Amazon Studios puhalsi pelin poikki ja peruutti sarjan. Deadlinen mukaan kyse olisi siitä, ettei Glen Mazarran tuottama sarja täyttänyt Amazonin laatuvaatimuksia.

Pääkkösen oli määrä olla yksi The Dark Tower -sarjan näyttelijöistä.

Deadlinen mukaan Kingin The Dark Tower -fantasiasarjaa on aina pidetty hankalana adaptoitavana televisio- ja elokuvamielessä. Sivusto kertoo, että näiden haasteiden vuoksi myös Amazon olisi päätynyt sarjan kohdalla poikkeukselliseen ratkaisuun ja testannut sen toimivuutta pilottijaksolla ennen kokonaisen tuotantokauden kuvaamista.

The Dark Towerin näyttelijäkaartia ei koskaan vahvistettu, mutta IMDb:n listauksesta selviää, että sarjaan oli Pääkkösen ja Striken lisäksi kiinnitetty muun muassa Game of Thrones -tähti Jerome Flynn sekä muun muassa Naisten paratiisi -sarjaa tähdittänyt brittinäyttelijä Elaine Cassidy.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun The Dark Towerista tehty sarja- tai elokuvaversio törmää vastoinkäymisiin. Vuonna 2017 fantasiasarja taltioitiin valkokankaalle ja saman nimistä elokuvaa tähdittivät Hollywoodin eturivin näyttelijät, kuten Matthew McConaughey sekä Idris Elba.

Vuonna 2017 ilmestynyt The Dark Tower -elokuva oli suuri pettymys.

Elokuva sai kuitenkin osakseen runsaasti kritiikkiä ja IMDb:ssä katsojat ovat antaneet sille varsin vaatimattoman arvosanan, vain 5.6 tähteä kymmenestä. Pääkkösen tähdittämän televisiosarjan oli kuitenkin määrä olla täysin erillinen kokonaisuus flopiksi luonnehdittuun elokuvaan verrattuna.

The Dark Towerin harmittavasta kohtalosta huolimatta Jasper Pääkkösen ura Hollywoodissa on nousukiidossa. Cannesin elokuvajuhlien tuomaristoon valittu elokuvaohjaaja Spike Leen uusi Netflix-elokuva Da 5 Bloods saa ensi-iltansa tänä vuonna ja elokuvan tähtikaartiin lukeutuu myös Pääkkönen.

Pääkkönen nähtiin myös Spike Leen ohjaamassa Blackkklansman-elokuvassa, joka sai ensi-iltansa vuonna 2019. Elokuvaa on pidetty Pääkkösen isona läpimurtoroolina Hollywoodissa. Tulevaa Da 5 Bloods -elokuvaa tähdittävät myös muun muassa Black Pantherista tuttu Chadwick Boseman sekä Clarke Peters ja Jean Reno.

Jasper Pääkkönen tähditti hiljattain Spike Leen BlackKklansman-elokuvaa.

Pääkkösen tulevasta roolista ei ole vielä tietoa. Roolitiedot ovat salaisia, mutta marraskuussa Express-sivusto kertoi, että hän näyttelisi Larry Thornea eli Lauri Törniä. Huhulle ei kuitenkaan ole saatu vahvistusta. Lisäpotkua väitteelle on tuonut se, että elokuvan IMDb-sivulle on lisätty tieto hänen tulevasta roolistaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?