Tohtori Paise sai kilpailija, nyt alkaa Paiseklinikka - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Katsotko sinäkin salaa Tohtori Paisetta? Nyt se sai myös kilpailijan: Paiseklinikalla ”synnytetään Möykky”, 15-vuotias lipoomakasvain

Lääkäri Emma Craythorne puristelee kymmeniä finnejä ja mustapäitä Scottin selästä.

Lääkäri Emma Craythorne puristelee kymmeniä finnejä ja mustapäitä Scottin selästä.

Julkaistu: 2.12. 20:04

Paiseklinikan lääkäri Emma Craythorne puristelee tänään alkavan sarjan alkujaksossa kymmeniä finnejä miehen selästä, poistaa ”Möykyn” naisen jalasta ja parantaa vaikean atooppisen ihottuman.

Viime vuonna tv-ohjelman aloittanut kalifornialainen Tohtori Paise eli lääkäri Sandra Lee sai brittiläisen kilpailijan, kun ohjelman versio alkoi saarivaltiossa elokuussa. Nyt sama nähdään meillä, ja asialla on lääkäri Emma Craythorne. Suomeksi ohjelma on nimeltään Paiseklinikka.

Sandra Leen ohjelma Tohtori Paise on sävyltään kevyempi ja hekumoi enemmän sillä, miltä poistettujen pikku kasvainten sisällöt tuntuvat ja näyttävät.

Lääkäri Emma Craythorne toimii Lontoossa.

Lääkäri Emma Craythorne toimii Lontoossa.

Paiseklinikalla ollaan hivenen asiallisempia, mutta onhan siinäkin katsojalla kestämistä, kun puristellaan kymmeniä finnejä ja poistetaan mustapäitä keski-ikäisen Scottin selästä alkujaksossa. Ja osaa lääkäri Emmakin kuvailla puristelujensa sisältöä.

Hulvattomin osuus koetaan, kun keski-ikäinen Tracy tulee vastaanotolle, ja näyttää jalassaan olevaa kasvainta, joka on ollut siinä jo 15 vuotta.

– Täytyykö tälle hankkia syntymätodistus? lääkäri kysyy valmistautuessaan leikkaamaan sen pois.

– Sanoin tyttärelleni Katielle, että kun lääkäri avaa sen, sisältö saattaa kävellä itsekseen ulos! Tracy vitsailee.

Potilas, lääkäri ja hoitaja räjähtävät nauramaan. Tracy kertoo, että kasvaimella on nimikin, hän kutsuu sitä Möykyksi. Operaation lopuksi lääkäri Emma näyttää kämmenen kokoista kasvainta potilaalleen:

– Tässä Möykky nyt on. Äitiii... Oli suuri ilo auttaa Möykyn, 15-vuotiaan lipooman synnytyksessä tänään.

Ensimmäisen jakson koskettavin tarina kerrotaan 28-vuotiaasta Louisesta, jolla on vaikea atooppinen ekseema. Hän on kokenut tulleensa riippuvaiseksi steroidi- eli kortisonivoiteista ja on lopettanut niiden käytön.

Louisella on atooppinen ekseema, ja hän on lopettanut sen hoitamisen.

Louisella on atooppinen ekseema, ja hän on lopettanut sen hoitamisen.

Netistä saamansa tuen vuoksi hän uskoo, että iho voisi parantua itsekseen. Näin ei ole käynyt, vaan elämästä ja kutinasta on tullut sietämätöntä.

Louisen iho kuoriutuu kuin suomuina, ja on erittäin tulehtuneen näköinen. Lakanat vaihdetaan päivittäin ja makuuhuoneen lattia ja kylpyhuone lakaistaan monta kertaa päivässä, sillä kuollutta, kuivaa ihoa löytyy joka paikasta kasoittain.

– En enää tapaa ystäviäni. En enää käy töissä, ja olen joutunut muuttamaan äidin ja isän luo takaisin, mikä hävettää minua, Louise kertoo.

Lääkäri Emma on sitä mieltä, että iho ei parane itsekseen. Hän asettaa Louiselle aikarajoituksen, johon mennessä hoitamattomuuskokeilu on lopetettava. Iho pahenee yhä.

Lopulta Louise taipuu siihen, että lääkäri antaa hänelle steroidi- eli kortisonivoiteiden sijaan steroidittomia immunosuppressiivisia lääkkeitä. Sitä ennen on jo aloitettu hoito miedommilla voiteilla. Louisen iho alkaa parantua ja elämä valaistua pikku hiljaa.

– Olen innokas, odotan tulevaisuutta ensi kertaa pitkään aikaan, hän sanoo.

– Hymyilen, ennen en pystynyt tekemään sitä. On ihanaa olla onnellinen. Tuntuu, ettei kukaan enää tuijota minua.

Paiseklinikka maanantaisin 2.12. alkaen TLC klo 21.00